Blackjack Switch v spletnih igralnicah

Blackjack je verjetno ena najstarejših in najbolj priljubljenih igralniških iger, ki jih lahko igrate. Klasični blackjack, ki ga lahko najdete v kateri koli domači ali spletni igralnici, je daleč najbolj priljubljena različica igre. Vendar pa se je v zadnjih nekaj letih pojavilo veliko različic svetovno priljubljenega blackjacka.

Ena najbolj impresivnih variacij klasične igre je nedvomno Blackjack Switch, ki se od prvotne razlikuje v mnogih pogledih, a je lahko še bolj navdušujoča za ljubitelje igralnic. V bistvu lahko mize za zamenjavo blackjacka najdete predvsem na spletu, medtem ko ima skoraj vsaka spletna igralnica nekaj miz za menjavo.

Ne glede na to, da ima Blackjack Switch drugačna pravila od prvotne različice, ima še vedno veliko skupnega s klasično igro. Da pa bi vam pomagali pri uspešnem igranju te igre in ustvarili osnovno strategijo za dolgoročno zmago, smo se odločili pokriti vse, kar boste morda morali vedeti o Blackjack Switch.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter

Kaj je Blackjack Switch?

Blackjack Switch je različica igre klasična igra blackjack, kjer namesto ene razdeljene roke dobite dve. Ko dobite štiri začetne karte, boste lahko zamenjali karte. Seveda pa za to obstaja pravilo, ko boste dobili svoja dva para, boste lahko zamenjali zgornje karte.

To različico igre Blackjack je izumil Geoff Hall leta 2003. Celotna ideja za to različico igre je prišla po tem, ko je igral za dvema mizama hkrati. Dobil je dve zelo šibki kombinaciji in mislil je, da bi ju lahko drastično izboljšali, če bi zgornje karte zamenjali med seboj, kar je sprožilo idejo o Blackjack Switch.

Leta 2009 je strategija zamenjave blackjacka postala patentirana in začela zelo hitro pridobivati na priljubljenosti po vsem svetu. Od takrat je igra postala na voljo v spletnih igralnicah, zdaj pa se igra predvsem na spletu, lahko pa se igra tudi v nekaterih igralnicah v Las Vegasu.

Kakšna so pravila in igranje igre Blackjack Switch?

Kot že veste, je blackjack switch različica blackjacka, ki sledi strategijam menjave. V nasprotju s klasično različico boste pri igri blackjack switch prejeli dve kombinaciji, katere zgornje karte lahko zamenjate, da ustvarite super tekmo, kar vam daje zelo dober hišni rob.

Če želite odigrati ti dve igri, boste morali položiti dve enaki stavi za vsako, glede na dejstvo, da gre za dve ločeni igri. Za igre blackjack switch se lahko število kompletov razlikuje. Obstajajo različice s štirimi, šestimi ali osmimi krovi. Torej, če se zanašate na štetje kart, boste morali to upoštevati.

Razen tega ostajajo vsa ostala pravila enaka kot pri klasični različici blackjacka. tudi pravilo peek za trgovca ostaja. Lahko preveri, ali je naraven, kadar koli dobi asa ali desetko. V večini spletnih igralnic boste imeli možnost zavarovati delivčevo odprto karto, če je to as ali desetka, s kvoto 2:1.

Še eno zanimivo pravilo, ki ga lahko izkoristite, je, da lahko še vedno znova razdelite svoje začetne štiri karte, do 3-krat, z največ štirimi kombinacijami.

Kako začeti igrati Blackjack Switch?

Sprva se bo zamenjava blackjacka morda slišala nekoliko frustrirajoče, vendar ne skrbite, razložili vam bomo, kako začeti igrati igro korak za korakom.

 • Ko se usedete za mizo za zamenjavo blackjacka, boste vi in vsi drugi igralci imeli dve igri. Delivec bo eno roko razdelil zase.
 • Nato lahko svobodno zamenjate, udarite ali podvojite, da imate najboljše možne roke za popolno igralno pozicijo.
 • Ko končate z rokami in se čim bolj približate 21, lahko vstanete in preverite, ali je vaša preprosta strategija zamenjave dejansko delovala.
 • Po tem bo delivec obrnil obrnjene karte in igral kot pri klasičnem blackjacku.

Edinstvena pravila za zamenjavo igre Blackjack

Da bi vam pomagali razumeti, kako igrati Blackjack Switch, bomo združili pravila, ki ga razlikujejo od klasične različice igre.

 • Igralci se lahko po razdelitvi podvojijo,
 • Ko igralec preklopi na igranje blackjacka, se bo to štelo kot 21.
 • V večini iger delivčeva kombinacija doseže mehko 17.
 • Blackjack Switch izplača 1:1.
 • Zavarovanje je na voljo pri kvoti 2:1.
 • Prednost hiše v igri Blackjack Switch je 0,13 %.

Stranske stave Blackjack Switch

Kot v večini drugih iger blackjack, v različicah switch imajo igralci dostop tudi do stranskih stav, ki so znane tudi kot stranske stave za super tekmo. V bistvu ta pravila uporabljajo igralci, ki imajo napredne strategije preklapljanja, saj je potrebna večja natančnost.

Za stranske stave v igri Blackjack Switch so nagrade v primeru dveh ali več ujemajočih se kart v kateri koli kombinaciji. Seveda se lahko izplačila razlikujejo v različnih spletnih igralnicah, vendar običajno lahko pričakujete izplačila, kot so:

 • Vsak par - 1:1
 • Trojka - 5:1
 • Dva para - 8:1
 • Štirica enakih - 40:1

Kako zmagati pri igri Blackjack Switch?

Da bi bili uspešni pri tej različici blackjacka, boste morali biti zelo dobro pripravljeni in vedeti, kdaj se odločiti za zamenjavo. Najboljše, kar lahko storite, je, da najdete dobro strategijo, ki ji boste sledili, in se je držite ne glede na vse.

Kakšno strategijo zamenjave izbrati?

Seveda obstaja veliko strategij zamenjave, ki jih lahko uporabite za spletno stavno izkušnjo blackjacka. Na žalost, ker boste imeli dve igri, bi morali imeti naprednejšo strategijo preklapljanja, da bi bili pripravljeni igrati obe. Kljub temu lahko preprosta strategija zamenjave deluje, vendar bi se morali izboljšati čim prej.

Ne glede na vašo strategijo se vse začne po začetnem dogovoru, ko se morate odločiti, ali se želite razdeliti. Potem, če ne, lahko nadaljujete z osnovno strategijo, ki ste jo uporabili za klasično variacijo.

Na srečo lahko dandanes na spletu najdete menjalni kalkulator, ki vam lahko v vsaki situaciji pomaga ugotoviti, ali bi bilo bolje zamenjati kartico ali ne.

Na splošno velja, kdaj zadeti, stati ali zamenjati, vedno imeti v mislih, ko ustvarjate svojo strategijo, toda kaj še iskati?

 • Vedno imejte v mislih svoj bankroll, saj boste vsakič stavili na dve kombinaciji.
 • V večini primerov se je treba izogibati zavarovanjem in stranskim stavam.
 • Zamenjate lahko samo zgornje karte.
 • Ne pozabite, če igrate s šestimi kompleti, štirimi ali osmimi.

Kje je na voljo Blackjack Switch?

Preklop blackjacka je v zadnjih nekaj letih postal precej priljubljen, saj vam daje možnost, da igrate z dvema začetnima kombinacijama, izmenjujete karte med njima in položite denar na vsaki dve karti. Številni ponudniki igralnic in igralnice se ukvarjajo s tem, tako da lahko Blackjack Switch dobesedno najdete povsod: v spletnih igralnicah, v igralnicah v Las Vegasu ali katerem koli drugem.

Zakaj izbrati Blackjack Switch?

Do zdaj bi moralo biti stikalo za blackjack slišati nekoliko bolj preprosto, zato bi moralo že pritegniti vašo pozornost. Da pa se boste lažje odločili, ali je to najboljša vrsta igre blackjack za vas, poglejmo njene glavne prednosti.

 • Prednost hiše v stikalu za blackjack je zelo nizka.
 • Pri igri Blackjack Switch imate svobodo igranja z dvema kombinacijama proti kombinaciji z enim delivcem.
 • Lahko naredite preklop ali izberete, da ostanete pri trenutni kombinaciji.
 • Omogoča vam izkušnjo različnih potez in situacij.
 • Izkoristite lahko, če sklenete stransko stavo na super tekmo.

Varnost in varnost pri igranju Blackjacka Switch

Blackjack switch je različica igre, ki jo lahko najdete v vsaki vrhunski igralnici, ne glede na to, ali je spletna ali prizemna. Seveda je ta vrsta igre običajno na voljo v obliki v živo, kar je, kot večina od vas že ve, zelo varna možnost. Ko igrate za mize v živo, so vaši podatki zaščiteni z zelo naprednimi tehnologijami šifriranja. Za dodatno povečanje varnosti si boste morda morali ogledati najboljša spletna igralniška mesta, ki so zaupanja vredna in varna.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Kaj je Blackjack Switch?

Blackjack Switch je različica igre Blackjack, pri kateri boste imeli namesto običajne ene karte dve kombinaciji. Ko dobite svoje roke, se lahko odločite, da zamenjate zgornji dve karti in naredite boljšo kombinacijo. Prav tako se morate zavedati, da morate vedno dati denar v svoje roke.

Kaj storiti, če delivec zadene mehko 17?

Ni nenavadno videti, da delivec zadene mehko 17 na stikalu za blackjack. Na žalost je vse odvisno od tega, kakšna je vaša kartica in kako želite nadaljevati. Torej, ko delivec zadene mehko 17, je vse odvisno od vaših kart, kaj storiti.

Kaj je House Edge v igri Blackjack Switch?

House Edge pri blackjacku določa dobiček, ki ga igralnica pričakuje od posamezne igre, izraženo v odstotkih. Blackjack Switch je znan kot različica blackjacka z najnižjo prednostjo hiše. Običajno znaša le 0,13 %, kar je precej nizko v primerjavi z drugimi različicami. V določenih situacijah, na primer po standardnih pravilih Las Vegasa, s šestimi kompleti, če delivec zadene mehko 17 in je zamenjani blackjack 21, bo prednost hiše 0,58 %.

Katere igralnice ponujajo Blackjack Switch Tables?

Obstaja veliko spletnih mest za igralnice, ki imajo igralniške mize za blackjack. Seveda, da bi izbrali najboljšega, morate ugotoviti, kakšne so vaše zahteve in pričakovanja, da jim igralnica ustreza.

Kakšno strategijo uporabiti za igranje igre Blackjack Switch?

Ena najtežjih stvari pri igranju blackjacka switch je, kateri strategiji slediti. Seveda obstaja veliko strategij, ki jim lahko sledite glede tega, kaj storiti, ko delivec ustavi določeno kombinacijo, zadene ali celo, če delivec igra. Toda pri igri Blackjack Switch morate razmišljati tudi o svojem bankrollu, saj boste vsakič vložili več sredstev, ko boste igrali z dvema igrama.

Kaj je stranska stava na Blackjack Switch?

Stranska stava, znana tudi kot stranska stava na super tekmo, je nagrajena, ko položite stavo poleg glavne igre, če igralčeve roke sestavljajo dve ali več ujemajočih se kart. Na primer, če imata igralčevi kombinaciji dva para, bo izplačilo 8:1; v primeru štirih enakih bodo izplačila 40:1. Vendar, tako kot pri kateri koli drugi različici blackjacka, tudi pri različici switch ni zelo dobičkonosno položiti nobene stranske stave.

Kdo je izumil Blackjack Switch?

Preklop blackjacka je izumil Geoff Hill, ki je igral na spletu za dvema mizama blackjacka, kjer je dobil dve zelo slabi kombinaciji. Vendar je menil, da bi jih lahko izboljšali, če bi zamenjali zgornje karte. Tako je dobil idejo za to različico. Geoff je izumil tudi nekatere druge različice Blackjacka, kot so Free Bet Blackjack, Zombie Blackjack in tudi Zappit.