Spletne igralnice, ki se jim je treba izogibati

Obstaja širok nabor igralnic, ki jih lahko z veseljem priporočimo. Vendar pa je za vsako veliko igralnico na internetu nekaj, ki ne dosegajo standardov. Medtem ko običajna priporočila vedno prihajajo z odličnimi poverilnicami, temeljitimi pregledi in vsem igranjem, ki ga potrebujete, druge igralnice morda nimajo ene ali več teh lastnosti. V nekaterih primerih obstaja celo možnost, da so igralnice neposredno nevarne za igralca.

Ta članek bo razložil, kako prepoznati igralnice, ki jih je treba resno pregledati, in tiste, ki se jim je treba povsem izogniti.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kateri so znaki dobre igralnice?

Kaj vrhunska spletna igralnica bo imel številne ključne funkcije, ki sporočajo, da je dobro igrati, številne najbolj kritične podrobnosti pa lahko najdete v določilih in pogojih spletnega mesta:

  • Spletno mesto ima ustrezne licence na seznamu za regijo, v kateri igralec igra. Na primer, igralec, ki se spletnemu mestu pridruži iz Združenega kraljestva, bi moral videti ustrezno Licenca britanske komisije za igre na srečo na strani. Spletno mesto mora več kot le navesti številko licence, ki jo je mogoče preveriti v uradnem registru.
  • The možnosti plačila za spletno mesto vse so zaupanja vredne in priznane po vsem svetu, kot sta VISA ali Mastercard. Za to ni izčrpnega seznama, čeprav je običajno mogoče zaupati vsaki plačilni platformi, ki je registrirana in, kar je še pomembneje, zavarovana s strani upravnih organov in oblasti.
  • Stran vsebuje igralniške igre večjih založnikov in prepoznavna imena v industriji, po vzoru Play'n'GO ali Evolution. Imeti te igre na spletnem mestu daje večjo verodostojnost, saj bodo ti razvijalci izvajali tudi preglede na spletnih mestih, za katera licencirajo svoje igre.

Kakšna so tveganja igranja v igralnici slabe kakovosti?

Igranje v igralnici, ki ne ustreza zgoraj navedenim lastnostim ali kateri koli od teh točk, odpira igralca visoko stopnjo tveganja.

Tveganja igralnic brez licence

Predpisi o igrah na srečo, ki urejajo spletne igralnice, so na splošno zasnovani tako, da ščitijo stranke in igralce teh igralnic. To pomeni, da lahko igralnice, ki niso uradno registrirane in nimajo dovoljenja v skladu z enim od teh sklopov predpisov, dejansko počnejo, kar hočejo. To je lahko karkoli od obetavnega nagrade in bonusi in nato na polovici spremeniti pravila. Ali oglaševanje iger, preden se igralec registrira, potem pa ne obstajajo na spletnem mestu po opravljenem pologu.

Obstajajo lahko posebne ponudbe, ki izginejo ali imajo izjemno nepoštena pravila, ali pa so igre zasnovane tako, da dajejo igralnici veliko večjo prednost, kot je dovoljeno z večino licenc. Še bolj pa to, da nimate licence, pomeni, da se v primeru kakršne koli nepoštene igre ali pritožb pravzaprav nimate kam obrniti, saj ni organa, pri katerem bi lahko vložili pritožbo.

Tveganja sumljivih plačilnih platform

V mnogih pogledih so to ista tveganja, ki veljajo za vsa spletna plačila, koncepti, ki stojijo za njimi, pa so približno enaki. Dva opozorilna znaka, na katera je treba biti pozoren, sta plačilni platformi, ki ju igralnica vztraja pri uporabi, vendar sta nejasni, ali ko je igralec preusmerjen na drugo plačilno platformo, potem ko so njegovi podatki vneseni na bolj znani. Na primer, igralec začne na tem, kar se zdi a stran VISA, vendar mora nato potrditi plačilo na lastni strani igralnice.

To lahko privede do množice težav, čeprav je najbolj pereča goljufija s kreditnimi karticami, saj so igralčevi podatki ukradeni in zlorabljeni ali morda pozneje nezakonito prodani. V nekaterih primerih lahko te igralnice same zaračunajo dodatne stroške, ki presegajo položeni znesek. Podobno kot pri igralnicah brez licence je tudi sumljiva plačila zelo težko prijaviti, saj ne samo, da niso regulirana, temveč lahko postane nemogoče slediti plačilom.

Druga tveganja

V določenih jurisdikcijah lahko igralec z igranjem na nereguliranem igralniškem mestu povzroči tudi pravne postopke, saj nekateri organi menijo, da sta tako ponudnik kot igralec kriva, če se igre na srečo izvajajo zunaj licence. Morda se šteje, da je igralec kriv, ker pred igranjem ni izvedel ustreznih pregledov na spletnem mestu.

Kako opaziti opozorilne znake

Prvi vtis o spletnem mestu je pomemben in čeprav dizajn ni kritičen, je veliko nereguliranih spletnih mest slabega videza, kar je lahko zgodnji opozorilni znak, skupaj z vsem nenavadnim v URL-ju spletnega mesta, kot so nenavadni simboli ali nenavaden konec, ki se ne ujema z državo.

Vendar pa je večino večjih težav s temi spletnimi mesti mogoče najti v določilih in pogojih ter v majhnem informativnem besedilu na dnu strani spletnega mesta.

  • Prva stvar, na katero morate iskati, je licenčna koda uradnega organa, pri čemer je najpogostejša MGA Malte, vladni organ Curacaa in UKGC. Zagotovo ima vsaka od teh register, ki ga je mogoče nato preveriti in potrditi, da je številka zakonita. Upoštevajte, da nekatere igralnice upravlja večja skupina in da se lahko namesto tega ime pojavi v registru.
  • Pogosto so na dnu strani spletnega mesta prikazane tudi plačilne platforme. Če več odmevnih platform všeč glavne kreditne kartice, PayPal, Skrill ali Neteller, je dober pokazatelj za spletno mesto.
  • Ne pozabite, da to, da ste uradni, ni zagotovilo, da bodo plačila dobro obdelana, in da lahko nekatera spletna mesta traja precej časa za obdelavo dvigov. V tem primeru so ocene spletnih mest pogosto odličen vir informacij, saj lahko vsebujejo zgodbe resničnih igralcev.

Zaključek

Na koncu, z vsemi zgoraj razpoložljivimi informacijami, je odkrivanje nevarne igralnice odvisno od prizadevnosti igralca.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Kateri so najbolj očitni znaki igralnice, ki se jim je treba izogibati?

Skratka, igralci morajo biti še posebej previdni pri igralnicah, ki ne navajajo licence za igre na srečo iz večje jurisdikcije, kot sta Malta ali Curacao, kot tudi pri vseh igralnicah, ki uporabljajo nejasen ali nepreverjen plačilni sistem.

Kaj je dober znak zaupanja vredne igralnice?

Poleg ustreznih licenc je zelo pozitiven znak imeti igre večjih razvijalcev. To vključuje razvijalce, kot so Play'n GO, Evolution Gaming ali NoLimit City, saj bi ti izvedli lastna preverjanja, preden bi igralnici izdali licenco za svoje igre.

Katere so najpogostejše igralniške licence?

Najpogostejše licence, ki jih je treba iskati, so licence MGA ali Malteškega združenja iger na srečo in licence vlade Curacaa. Licenca Komisije za igre na srečo Združenega kraljestva je prav tako običajna, vendar specifična za britanske igralce.