Pojasnjeno - Ali je Blackjack igra sreče ali spretnosti?

Blackjack

2022-01-25

Ethan Tremblay

Blackjack vlada svetu spletne igre na srečo za pravi denar. Ta klasična igra s kartami se ponaša z enostavnimi pravili igranja, s katerimi tudi najbolj zeleni igralci ne bodo imeli težav pri obvladovanju. In da bi bil bolj sočen, ima blackjack mamljivo nizko prednost.

Pojasnjeno - Ali je Blackjack igra sreče ali spretnosti?

Toda kljub temu večina igralcev v tej igri ne more dobiti roke, da bi rešila svoja življenja. Torej, kaj naj igralci storijo, da bi dobili kombinacijo blackjacka spletne igre na srečo? Je vse odvisno od spretnosti, kot trdi večina ljudi? Ta članek razkriva vso resnico.

Kako deluje igra blackjack

Preden se potopite globlje, se je pomembno naučiti igrati to igro s kartami. Blackjack potrebuje vsaj dve poziciji, predvsem delilca in igralca. Kot pove že njihovo ime, delilec deli karte sebi in igralcu. Glavni cilj igre? Dobite 21 ali se čim bolj približajte, ne da bi propadli. Kombinacija blackjacka je osvojena, če igralec doseže 21 s prvima dvema kartama.

Stran spretnosti blackjacka

V igri blackjacka morajo igralci sprejeti več odločitev, ki spreminjajo igro. Najmanj se morajo odločiti, ali bodo udarili, stali ali podvojili, razen če dobijo naravni blackjack. Na primer, priporočljivo je, da stojite na ničemer več kot 17 in udarite, ko držite 10 ali 12-16. Poleg tega se podvojite le, ko je vrednost vaše roke 10 ali 11.

Štetje kartic

Štetje kart je eden najbolj priporočenih blackjackov nasveti za igre na srečo. V bistvu se nanaša na matematični sistem, kjer imajo igralci koristi od visoko rangiranih kart, kot so asi, K, Q, J in 10. Nasprotno, delivci imajo koristi od kart nizkega ranga, kot je od 2 do 6. Ko igrajo blackjack na najboljše spletne igralnice, 9, 8 in 7 so nevtralne karte.

Torej, kako deluje štetje kartic? V vsaki igri blackjacka se število kart nizke vrednosti v igri vedno ujema s številom kart visoke vrednosti. Toda razmerje se spremeni po prvem krogu trgovanja. Zdaj pametni igralci vedo, kako slediti podeljenim kartam. V zameno lahko pravilno predvidijo vrsto kart, ki ostanejo v čevlju.

Strokovnjaki za štetje kart kažejo, da če ima prvi krog delitve karte nizke vrednosti, bo naslednji krog verjetno imel karte visoke vrednosti. Zanimivo je, da se vaše možnosti za zmago povečajo, če so karte, ki so ostale v krovu, karte visoke vrednosti. Toda, kot je bilo že rečeno, delilec s temi kartami ne pridobi nič. Torej postopoma dvigujte svoje stave, da boste kar najbolje izkoristili karte visoke vrednosti.

Stran sreče blackjacka

Če sem iskren, je skoraj nemogoče zmagati v igri blackjacka brez kančka sreče. Lahko obvladate vse sisteme blackjack, vendar še vedno trpite za nizom bolečih porazov. Stvar je v tem, da tudi najbolj izkušeni igralci blackjacka ne morejo biti 100% prepričani o vrsti podeljenih kart. Zato boste potrebovali nekaj sreče, da dobite najboljšo možno kombinacijo kart. 

Druga točka, ki je ni mogoče dovolj poudariti, je, da je zmaga v igri blackjack možna, čeprav hiša vedno zmaga. V kratkem času vsake igre na srečo se lahko zgodi vse. To je zato, ker prednost velja samo za številne stave. Na primer, v igri blackjacka z 1-odstotno prednostjo hiše boste potrebovali vsaj 100 stav, preden boste začutili kakršen koli vpliv nizkega roba.

Drugi nasveti za spletne igre na srečo za blackjack

Poleg štetja kart lahko veliko drugih nasvetov za blackjack pomaga doseči želene rezultate. Najprej se potrudite, da se naučite osnovnih strategij iger na srečo v blackjacku, da postanete močnejši igralec. Ne pozabite, da je sprejemanje teh pomembnih odločitev o blackjacku lahko zapleteno. Torej, dobite košarico strategije blackjack, da boste vedeli, kdaj udariti, stati ali podvojiti.

Prav tako pametno izberite plačilno tabelo. Običajno večina miz za blackjack ponuja izplačila 3:2 in 6:5. Razlika med temi tabelami je preprosta. V blackjacku 3:2 prejmete 3 $ za vsako stavo 2 $. Po drugi strani pa dobite 6 $ za vsakih 5 v plačilni tabeli 6:5. Na splošno ima igra 3:2 prednost hiše 0,5 % z optimalno strategijo v primerjavi z 2 % v tabeli 6:5. Druga stvar, razlika se sčasoma povečuje.

Najpomembneje je, da razmislite o igranju z bonusi za blackjack. S temi spodbudami lahko večino spletnih igralniških iger igrate brezplačno. To vam daje več časa za igranje in poveča vaše možnosti za zmago v procesu. Poleg tega več časa igre pomeni le več igralnih izkušenj in učenje učinkovitejših sistemov igre. Ne pozabite prebrati pogojev za bonus blackjack.

Zaključek

Iz zgornje razprave je mogoče varno sklepati, da je blackjack igra, ki temelji na spretnostih in sreči. Igranje z optimalno strategijo in izbira prave mize lahko zmanjšata prednost hiše na 0,5 % ali manj. Toda tako kot pri vseh drugih igrah na srečo ima sreča pomembno vlogo pri izidu igre. To daje igri edinstveno naravo.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice