Karte in izplačila pri karibskem stud pokru

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Priljubljenost Caribbean Stud Pokra je v zadnjih letih narasla. Podoben je tradicionalnemu stud pokru s petimi kartami, le da igralec tekmuje proti hiši in ne proti drugim ljudem.

Tu igralec izgubi, če je njegova ali njena kombinacija šibkejša od delivčeve. Igralci se lahko naučijo osnov igre in začnejo igrati v hipu. Odločili smo se, da pokrijemo igre Caribbean Stud Poker, da razkrijemo vse podrobnosti pred začetkom.

Karte in izplačila pri karibskem stud pokru

Karibski Stud Poker Hands

Delivec v igri Caribbean Stud Poker prejme štiri karte obrnjene navzdol in eno karto obrnjeno navzgor, medtem ko vsak igralec prejme pet kart obrnjenih navzdol. Igralci se morajo odločiti, ali se bodo predali ali izzvali na podlagi svoje kombinacije in delivčeve odprte karte. Začetna stava je izgubljena, če nasprotnik odstopi. Če se odločijo za povišanje, morajo staviti, ki je enaka dvakratniku njihovega vložka.

Tukaj je razvrstitev kombinacij za Caribbean Stud Poker, navedena spodaj od najboljše do najslabše:

 1. Royal Flush: 10, Jack, Queen, King in as iste barve.
 2. Straight Flush: poljubnih pet kart iste barve v zaporednem vrstnem redu.
 3. Štiri vrste: poljubne štiri karte istega ranga.
 4. Polna hiša: poljubne tri karte istega ranga plus kateri koli dve karti istega ranga.
 5. Izperite: poljubnih pet kart iste barve, ne v zaporednem vrstnem redu.
 6. Naravnost: poljubnih pet kart v zaporednem vrstnem redu, ki niso iste barve.
 7. Trije od vrste: poljubne tri karte istega ranga.
 8. Dva para: Kateri koli dve karti istega ranga plus kateri koli dve karti drugega ranga.
 9. Par: katerikoli dve karti istega ranga.
 10. Visoka karta: Najvišja karta v roki, ko ni sestavljena nobena druga karta.

Izplačila za igre Caribbean Stud Poker

Izplačila pri Caribbean Stud Poker so nekoliko spremenljiva in se lahko spreminjajo različne spletne igralnice. Kljub temu so tukaj standardna izplačila za igre v pokru:

 • Royal Flush: 100:1
 • Straight flush: 50:1
 • Štiri vrste: 20:1
 • Full House: 7:1
 • Izpiranje: 5:1
 • Ravno: 4:1
 • Tri vrste: 3:1
 • Dva para: 2:1
 • Par: 1:1

Omeniti velja, da a progresivni jackpot stranska stava je morda na voljo v nekaterih spletnih igralnicah. Royal Flush igralcu prinese progresivno izplačilo poleg standardnega za Royal Flush v Caribbean Stud Pokru.

Royal Flush v Caribbean Stud Pokru

Pri Caribbean Stud Pokru je Royal Flush najboljša možna kombinacija. Ta kombinacija vsebuje 10, Jacka, Damo, Kralja in Asa iste karte. Igralci, ki imajo izjemno srečo, lahko prejmejo največje izplačilo, ki ga ponuja igra, tako da dosežejo Royal Flush.

Večina igralnic ponuja plačilo 100:1 za Royal Flush, kar pomeni izplačilo 1000 $ za Royal Flush pri stavi 10 $.

Straight Flush v Caribbean Stud Pokru

Pri Caribbean Stud Pokru je Straight Flush najboljša možna kombinacija – pet kart v zaporedju, vse v istem kompletu. Straight Flush se doseže z držanjem pik 3, 4, 5, 6 in 7.

Običajno je izplačilo za Straight Flush 50 proti 1. Zato bo igralec, ki stavi 10 $ in prejme Straight Flush, zbral 500 $.

Royal Flush v Caribbean Stud Pokru

Pri Caribbean Stud Pokru je nagrada za Royal Flush običajno 100:1. Doseganje tega je končni izplačilo igre in zakaj se vsi tako zelo trudijo zmagati. Vendar se nagrada za Royal Flush med spletnimi mesti iger na srečo razlikuje.

Preden igralec začne igrati, mora vedno pogledati tabelo nagrad, da vidi, koliko lahko dobi z različnimi kombinacijami kart.

Zmaga z nizkorangirano kombinacijo v Caribbean Stud Pokru

V igri Caribbean Stud Poker imajo igralci možnost zmagati s šibko kombinacijo. Kombinacija nizkega ranga bo običajno prejela manjše plačilo kot kombinacija višjega ranga. Niz desetk je zmagovalna kombinacija najnižjega ranga. Igralec zmaga kombinacijo, če ima devet ali več.

Ko je razdeljen niz desetic, je nagrada običajno 1 proti 1. Povedano drugače, če igralec stavi 10 $ in izžreba niz desetic, bo prejel vračilo 10 $.

Zaključek

Caribbean Stud Poker je vznemirljiva in pogosto igrana igra na srečo z visokimi vložki za zmagovalce. Največje izplačilo v igralniška igra je podan za Royal Flush, najboljšo možno kombinacijo, medtem ko je najnižja le par desetk.

Pred igranjem je dobro preveriti tabelo izplačil za karte Caribbean Stud Poker, saj se lahko razlikuje od igralnice do igralnice. Caribbean Stud Poker je lahko zabaven, če znate igrati in imate malo možnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

V kolikšni meri so v Caribbean Stud Pokru pomembne kombinacije nizkega ranga?

V igri Caribbean Stud Poker imajo igralci možnost zmagati s šibko kombinacijo. Igra se lahko nadaljuje le, če ima igralec zmagovalno kombinacijo, sestavljeno iz vsaj asa in kralja. Igralci prejmejo enak denar pri začetni stavi in dobijo povrnjeno zvišano stavo, če delivec nima zmagovite kombinacije. Po drugi strani pa, če ima delivec zmagovalno kombinacijo in ta premaga igralčevo kombinacijo, igralec izgubi tako začetnico kot povečanje.

Ali vse igralnice nudijo enake nagrade za karte Caribbean Stud Poker?

Igralnice imajo lahko bistveno drugačne plačilne strukture za kartice Caribbean Stud Poker. Vendar lahko nekatere igralnice dajo višje ali nižje nagrade za določene kombinacije kot druge, čeprav skupni donosi za vsako kombinacijo ostanejo enaki. Poleg tega imajo nekatera spletna mesta z igrami na srečo progresivni jackpot, ki se razlikuje glede na ponudnika in čas od zadnjega dobitka nagrade.

Kako se najbolje lotiti igre Caribbean Stud Poker?

Pri Caribbean Stud Pokru je ključnega pomena razumevanje, kdaj dvigniti in kdaj predati. Splošno pravilo je, da višate z nizom ali več in zavržete vse, kar je nižje od asov in kraljev. Igralci z visokimi asi in kralji morajo dvigniti, če je gornja karta delivca enaka eni od njihovih kart. Vendar če delivec pokaže asa ali kralja, igralec pa ne, se mora igralec predati. Tekmovalci, ki se držijo tega temeljnega pristopa, bodo povečali svoje možnosti za uspeh.

Caribbean Stud proti drugim različicam pokra

Caribbean Stud proti drugim različicam pokra

Zaradi svoje široke priljubljenosti je poker ustvaril množico različic, ki jih lahko igrajo igralci z različnimi nabori spretnosti in željami. Caribbean Stud Poker je ena izmed najbolj priljubljenih različic pokra, ki je v zadnjem času vse bolj priljubljena. Kar naredi spletni Caribbean Stud poker edinstven, je njegova preprostost ter užitek in prilagodljivost v industriji iGaming.

Kvote in verjetnosti Caribbean Stud Poker

Kvote in verjetnosti Caribbean Stud Poker

Številne vrhunske spletne igralnice po vsem svetu svojim igralcem ponujajo Caribbean Stud Poker kot možnost namiznih iger. Vendar obstajajo znatne razlike med tem in standardnim blackjackom. Poznavanje kvot za Caribbean Stud Poker je ključnega pomena.

Pogoste napake pri karibskem stud pokru, ki se jim je treba izogibati

Pogoste napake pri karibskem stud pokru, ki se jim je treba izogibati

Caribbean Stud Poker je priljubljena igralniška igra, ne glede na to, kje se igra. V zadnjih nekaj letih je Caribbean Stud postal široko priljubljen kot spletna igralniška igra za pravi denar, ki je na voljo v več različicah.

Prednosti in slabosti igranja Caribbean Stud Pokra

Prednosti in slabosti igranja Caribbean Stud Pokra

Caribbean Stud Poker je v zadnjih letih v porastu v spletnih igralnicah – ne glede na to, kje se igra. Ta vznemirljiva igra s kartami je osvežujoč odmik od standardnega pokra, kot sta Texas Hold'em ali Omaha.

Upravljanje bankrolla v Caribbean Stud Pokru

Upravljanje bankrolla v Caribbean Stud Pokru

Če želite zmagati na Caribbean Stud Pokru, je ključnega pomena, da imate pod nadzorom bankroll. Igralci lahko preprečijo večjo izgubo, kot si lahko privoščijo, tako da ustvarijo proračun, segmentirajo svoj denar na manjše dele in stavijo največ 5 % bankrolla na vsako kombinacijo.