Elementi tveganja in prednost v spletnih igralnicah

Igre

2021-08-12

Ko deskate po hordah igre, ki jih ponujajo spletne igralnice, boste opazili, da vsaka igra nima enakega načina igranja. Nekatere igre stavite enkrat in ste končali. V drugih igrah lahko položite več stav v enem krogu. Posledično morate za uspešno povečanje možnosti za zmago in pametno igro razumeti dva koncepta. Rob hiše in element tveganja.

Elementi tveganja in prednost v spletnih igralnicah

House Edge

Prednost hiše je preprosto število, ki določa, kako verjetno je, da boste zmagali proti hiši. Nižji kot je rob hiše, večje so vaše možnosti za zmago. Če ima igralni avtomat 5-odstotno prednost, to pomeni, da imate 95-odstotno možnost za zmago. Toda prednost hiše je uporabna samo za stave "en-and-done". Za več stav v enem krogu moramo razumeti element tveganja.

Element tveganja

Element tveganja izračuna prednost hiše, če gre za več stav. House edge ne more izračunati vaših možnosti za zmago v takšnih situacijah. Ker je preveč neznanih dejavnikov. Element tveganja upošteva povprečno število danih stav in možnosti za zmago.

Tako kot pri hišnem robu, nižji kot je odstotek elementa tveganja, bolje ste. Če želite s svojimi stavami zaslužiti več dobička, morate dobro razumeti elemente tveganja in prednost.

House Edge proti elementu tveganja

Spodaj je primerjalni seznam prednosti hiše in elementa tveganja, ko razmišljate o namiznih igrah z večkratnimi stavami:

  • Caribbean Stud (House Edge: 5,22 %, Element tveganja: 2,56 %)
  • Let It Ride (House Edge: 3,51 %, Element tveganja: 2,85 %)
  • Mississippi Stud (House Edge: 4,91 %, Element tveganja: 1,37 %)
  • Poker s tremi kartami (House Edge: 3,37 %, Element tveganja: 2,01 %)
  • Wild Hold'em Poker (House Edge: 6,86%, Element tveganja: 3,23%)

Torej, kaj izbrati?

Zdaj se postavlja vprašanje, če prednost hiše ni primerna za natančen izračun možnosti za vašo zmago za igre, ki vključujejo več stav, ali bi morali upoštevati element tveganja? Odgovor je pritrdilen. Ker je večja verjetnost, da boste zmagali v igri, če upoštevate element tveganja čez rob hiše.

Prav tako vam pokažejo, da igra, za katero se vam je zdela preveč tvegana glede na prednost hiše, ni tako slaba, če upoštevate element tveganja.

Zadnje novice

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?
2022-07-30

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?

Novice