Najboljša Faro Spletna Igralnica v 2023

Vsak igralec igralnice bo vedno iskal priložnost, da preizkusi drugo igralniško igro vsakič, ko razmišlja o igrah na srečo. Igralci si morajo prizadevati, da se naučijo čim več spletnih igralniških iger, da bodo igre prijetne in nepozabne spletni casino izkušnje.

Ta članek bo obravnaval Faro igralniška igra, priljubljena spletna igralniška igra med hazarderji.

Igrati Faro, igralnice, kot je npr FlipperFlip in JVSpin svojim igralcem ponujajo več možnosti za igro.

Najboljša Faro Spletna Igralnica v 2023
Izplačila pri igrah s kartami Faro & House Edge

Izplačila pri igrah s kartami Faro & House Edge

Ker je to igra, ki se igra tako, da se obravnava vsaka karta iz kompleta, lahko igralci izkoristijo večje možnosti za zmago, saj se število preostalih kart za igranje zmanjša. Pavšalne stave (stave na uvrstitev na zmago) imajo povečane kvote, ko je v igri še 23 ali več kart, in se znižajo na enake kvote, ko ostane 21 kart. Stave na zaboje (stava na rang, pri katerem je na krovu le ena preostala) je najbolje igrati, če je kart 19 ali manj. Faro lahko igrate za zabavo, da bolje razumete igro, vendar igranje za pravi denar odklene denarne bonuse in vam daje možnost, da osvojite pravi denar.

Izplačila pri igrah s kartami Faro & House Edge
Podobne igre kot Faro Card Game

Podobne igre kot Faro Card Game

V Ameriki devetnajstega stoletja je bilo toliko različic te igre, ki so jo igrale različne etnične skupine. Italijanska različica se je igrala s 40 kartami, medtem ko je imela nemška različica 32 kart. Židovski Faro ali Stuss je praktično enaka igra kot klasični Faro, vendar v primeru razdelitve (obe razdeljeni karti sta enakega ranga, tj. zmaga in poraz) Stuss obdrži vse stave za hišo, medtem ko pri Faru igra hiša prevzame polovico stav. Igra s kartami Faro ni povsem podobna, morda pa se lahko igralci preizkusijo v pokru, eni od iger, ki je nadomestila Faro.

Podobne igre kot Faro Card Game
Kratka zgodovina igre s kartami Faro

Kratka zgodovina igre s kartami Faro

Faro ima dolgo zgodovino in naj bi izviral iz Francije v 17. stoletju. Ime je dobila po sliki faraona, ki so jo takrat pogosto našli na zadnji strani igralnih kart. Faro je postal priljubljen po tem, ko je kralj Ludvik XIV. leta 1691 prepovedal še eno igro s kartami, imenovano Basset. Nekaj let pozneje je bil prepovedan tudi Faro, vendar so ga ljudje kljub temu igrali še naprej. Njegova priljubljenost se je razširila po Evropi in končno prispela v Ameriko leta 1717 z roko škotskega razbojnika, ki je bežal iz Anglije.

Faro je bil izjemno priljubljen v Ameriki, zlasti na Divjem zahodu, saj je bil najbolj priljubljena igra s kartami. Vendar pa je njegovo priljubljenost prehitel poker, saj je Faro pridobil slab sloves kot prirejena igra v korist hiše (verjetno zaradi visokih možnosti za zmago igralcev). Igrali so jo še v 20. stoletju, vendar jo je bilo sčasoma mogoče najti le v igralnicah v Las Vegasu in Renu. Dandanes lahko igralci to igro najdejo v izbranih spletnih igralnicah in se preizkusijo v kavbojski najljubši igri s kartami.

Kratka zgodovina igre s kartami Faro
Kaj je Faro?

Kaj je Faro?

Faro je igra s kartami, ki je priljubljena med igralci na srečo in jo igrata dva ali več igralcev. Igra je ena najstarejših iger s kartami in je dobila ime po faraonovi sliki na francoskih tleh. Všeč mi je poker, je igra Faro priljubljena zaradi hitrega načina igranja, boljših kvot in pravil, ki se jih je enostavno naučiti v primerjavi z drugimi igrami s kartami.

Kaj je Faro?
Kako igrati Faro

Kako igrati Faro

  1. Igra se s krovom 52 kart, 13 pik kart vsakega ranga in očitno vložkom. Ko igrate na spletu, je pomembno, da preverite nekaj najboljših spletnih igralnic in ugotovite, katera igralcem omogoča stave na igro.

  2. Cilj igre je zmagati v stavi. Ko se igre začnejo, delilec obrne dve karti hkrati, pri čemer je prva karta izgubljena stava, druga karta pa zmagovalna stava.

  3. Za nastavitev igre se dodatne karte s 13 pik položijo od asa do kralja, da tvorijo igralno ploščo. Vsak igralec dobi peni in stavne žetone, krov z 52 kartami pa je postavljen na razdelilno polje.

  4. Pravila iger so preprosta in razumljiva. Najprej mora delilec premešati karte, da zagotovi pošteno razdelitev kart igralcem. Delitelj v vsakem koraku deli samo dve karti, in če igralec stavi na karto, ki je bila razdeljena štirikrat, je to znano kot mrtva stava, in če igralec ali delilec to stavo opazi, dobi stavo.

Kako igrati Faro
Kako ravnati s Faro

Kako ravnati s Faro

  • Igra se začne, ko delilec razglasi igro za odprto. Igralci lahko stavijo tako, da svoje stavne žetone položijo na kartico (na rang), za katero menijo, da bo izvlečena iz krova, delilec pa napove, da so stave zaključene.

  • Tri karte se obrnejo s prvo karto, znano kot "soda", ne šteje za zmago ali poraz, ker je namenjena izravnavi krova. Delitelj nato deli naslednji dve karti, pri čemer je prva izgubljena karta, vsak igralec, ki je podprl karto, pa izgubi stavo. Druga je zmagovalna karta in vsak igralec z žetoni na kartici zmaga stavo.

  • Ko bankir zbere vse izgubljene stave in izplača zmagovalne stave, se igra razglasi za zaključeno in se začne naslednji krog. Do delitve pride, če sta zmagovalni in izgubljeni karti enaki in v tem primeru delilec vzame polovico žetonov na obeh kartah.

Kako ravnati s Faro
Kako zmagati pri Faru

Kako zmagati pri Faru

Cilj igre je napovedati največ zmagovalnih kart v vrsti. Uporabite lahko različne strategije, da povečate svoj dobitek, kar vključuje igranje deljenih stav, kjer igralec postavi žetone med karte bodisi navpično, vodoravno ali v kotih, kar daje prednost kritju več kart v primerjavi s stavami na eno karto.

Druga strategija so stave na visoko karto (HC), označeno na vrhu tabele faro, kjer se predvideva, da je vrednost zmagovalne karte večja od izgubljene karte.

Kako zmagati pri Faru
Zasvojenost z igrami na srečo

Zasvojenost z igrami na srečo

Če ugotovite, da se vi ali nekdo okoli vas spopada z odvisnostjo, se obrnite na GamCare.

Odvisnost od iger na srečo je težko opaziti, zato poskrbite za to vedno igrajte odgovorno.

Zasvojenost z igrami na srečo

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Kdaj je bil izumljen Faro?

Igra Faro izvira iz Francije, kjer je bila izumljena v 17. stoletju.

Ali lahko igrate Faro na spletu?

da. Najbolj priljubljene spletne igralnice omogočajo igralcem, da stavijo na igro na mobilnih ali računalniških napravah.

Ali se Faro še igra?

Faro je bil izjemno priljubljen v preteklih obdobjih, zlasti v času ameriške državljanske vojne in starega zahoda. Danes morda ni tako priljubljena, kot je bila takrat, vendar še vedno obstaja nekaj spletnih igralnic, ki ponujajo to igro s kartami.

Kakšne so možnosti za zmago v Faru?

Tri karte pomenijo možnost šestih permutacij, tako da so igralčeve možnosti za zmago v Faru ena proti šest. Dejanske kvote so lahko 4 proti 1, čeprav bi bile poštene kvote v razponu od 5 proti 1.

Kaj pomeni beseda Faro?

Ena od teorij pravi, da izraz "Faro" izvira iz faraonove podobe, upodobljene na enem od zgodnjih sklopov kart. Prav tako je bila igra znana kot "Pharaon" v Franciji, kjer je nastala v 17. stoletju.

Kako premagaš Faro?

Ena od strategij je, da naredite pavšalne stave, ko je v krovu še 23 ali več kart. Druga možnost je, da stavite na primer, ko je kart 19 ali manj.

Kaj je miza Faro?

V fizičnih igralnicah so bile mize faro pravokotne ali ovalne. Na zeleno podlago, ki je prekrivala mizo, je bila prilepljena, pobarvana, zlepljena ali laminirana barva kart. Faro mize so imele tudi izreze za bankirja.

Zakaj se imenuje Faro shuffle?

Premeščanje Faro, ki ga uporabljajo igralci in čarovniki kot tehniko mešanja, izvira iz igre s kartami. V Faru delilec združi karte iz dveh enakih kupov, preden jih razdeli za naslednjo igro.

Ali lahko igram Faro na svojem mobilnem telefonu?

da. Obstaja več mobilnih igralnic, kjer lahko igralci preizkusijo srečo v Faru na ročni napravi.

Ali obstajajo različice igre Faro?

da. Nekatere najpogostejše različice vključujejo Rolling Faro, Short Faro, 48 in nemške različice.