Igralni avtomati

November 8, 2021

Terminologije in slengovi spletnih igralnih avtomatov

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletni igralni avtomati so nedvomno najbolj razširjene igre kadar koli spletna igralnica. Poleg tega, da ponujajo očarljivo igranje, polno visoko plačanih funkcij, so te igre odgovorne tudi za največje dobitke v industriji iGaming. In to ne omenjam, da je večina bonusov spletnih igralnic vezanih na igralne avtomate.

Terminologije in slengovi spletnih igralnih avtomatov

Toda za začetnike na teh napravah je nujen trud pri razumevanju nekaterih običajnih terminologij. Torej, da se izognete neprijetnim situacijam, preberite to vodilo, če želite izvedeti nekaj pogostih spletne igralne avtomate terminologije.

Kratka zgodovina spletnih igralnih avtomatov

Prvič, igralni avtomat je klasična igralniška igra, kjer igralci vrtijo kolute in čakajo na izid. Koluti imajo običajno simbole, ki pristanejo naključno, potem ko dajo stavo in zavrtijo kolute.

Kljub temu so ti stroji prisotni že v 19. stoletju. Takrat so uporabljali zobnike in vzmeti za doseganje rezultatov po vrtenju kolutov.

So pa v ospredje prišli sodobni računalniški igralni avtomati, ki so olajšali delo. Namesto da bi za ustvarjanje rezultatov uporabili vzmeti in zobnike, ti stroji uporabljajo programsko opremo RNG (generator naključnih številk).

RNG ustvari milijone ali celo milijarde rezultatov na sekundo. Zdaj to odpravlja vse možnosti goljufanja v najboljših spletnih igralnicah.

Slots Slovar terminologij

Če resno razmišljate o igranju teh iger, je na voljo na stotine ali celo tisoče izrazov za igralne avtomate, ki jih je treba obvladati. Vendar pa bo ta stran naštela le nekaj najpogostejših. Vključujejo:

Reže s 3/5 koluti

Večina spletnih igralnih avtomatov je običajno opremljena s 3 koluti ali 5 koluti, nekateri pa jih imajo lahko 7. V vsakem primeru se nanaša na vrteče se navpične stolpce s simboli. Običajno imajo klasični igralni avtomati samo 3 kolute.

Payline

Plačilna linija se nanaša na črto, ki seka čez kolute, kjer se zdi, da simboli tvorijo zmagovalno kombinacijo. Nekatere igre zahtevajo, da igralci ustvarijo zmagovalno kombinacijo od leve proti desni ali obratno. Vendar imajo drugi lahko navpične in diagonalne izplačilne linije.

Samodejno predvajanje

Kot že ime namiguje, je AutoPlay funkcija reže, ki igralcem omogoča, da prednastavijo igro tako, da večkrat samodejno zavrti kolute. To močno olajša delo, če nameravate igrati daljše obdobje.

Brezplačni vrtljaji

Ne potrebujete mentorja, ki bi vam povedal, kaj so brezplačni vrtljaji. Brezplačni vrtljaji se nanašajo na kroge bonusnih vrtljajev, ki jih igralec dobi na igralnem avtomatu po ujemanju določenih simbolov.

Množitelj

Množitelj je, kolikokrat stroj pomnoži začetni vložek. Na primer, pristanek določenega simbola lahko pomnoži vašo prvotno stavo 2x.

Megaways

To je verjetno največja inovacija v svetu spletnih igralnih avtomatov. Ta mehanika, ki jo je razvil BTG (Big Time Gaming) leta 2017, ponuja igralcem na milijone zmagovalnih načinov na plačilni liniji.

RTP

RTP (return to player) je največji donos, ki ga igralec lahko pričakuje od enega kroga stave. Na primer, igra lahko ponudi 95 % RTP. Tukaj je največje število, ki ga igralec lahko pričakuje, da bo dobil od stave 100 kovancev, 95 kovancev.

Varianca/nestanovitnost

Varianca ali volatilnost slotov je pogostost izplačil. Stroj z nizko odstopanjem izplačuje pogosteje, čeprav nizke zneske. Za reže z visoko varianco lahko rečemo obratno.

Scatter

Scatter je simbol vložka, ki sproži bonusni krog vrtenja. Običajno pristanek določenega števila raztrosov aktivira krog(-e) brezplačnega vrtenja.

Divji

Wild je simbol igralnega mesta, ki nadomešča druge standardne simbole na plačilni liniji, razen razpršenega. Posledično imajo igralci več priložnosti za ustvarjanje zmagovalne kombinacije.

Zaključek

Izvolite; to so najpogostejši izrazi za spletne igralne avtomate, ki jih je treba obvladati. Toda, kot je bilo rečeno sprva, je veliko besed, da je vse skupaj našteti v eni objavi skoraj nemogoče. Torej nadaljujte z igranjem in se učite, ko napredujete.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Ali lahko spletne igralnice izločijo igralca?
2023-12-13

Ali lahko spletne igralnice izločijo igralca?

Novice