Zgodovina in razvoj igralnih avtomatov

Igralni avtomati

2021-07-25

Ethan Tremblay

Če misliš resno igranje spletnih igralnih avtomatov ali igralnih avtomatov, če se to zadevo, razumevanje teh avtomatov je pomembno. Skozi leta je priljubljenost slotov presegla streho. Zabavna igra, ki jo igrate danes, izvira iz leta 1887 s preprostim 3-kolutnikom. Nato je prevzela tehnologija z bolj zanimivimi temami in ogromnimi izplačili. Nadaljujte z branjem!

Zgodovina in razvoj igralnih avtomatov

Zgodovina slotov

Charles Fey velja za očeta igralnih avtomatov, potem ko je leta 1887 izumil Liberty Bell. Fey je ustvaril avtomatski izplačilni stroj tako, da je napravi olajšal branje dobitka. Da bi to naredil, je izumitelj, rojen na Bavarskem, zamenjal obstoječih pet bobnov s tremi koluti.

Prav tako je namesto igralnih kart uvedel simbole. Simboli, ki jih je predstavil, vključujejo zvon svobode, podkve, pike, diamante in srca. Kot tak se je ta stroj imenoval Liberty Bell.

Toda do leta 1976 do 1978 je bil razvit prvi dejanski igralni avtomat. Podjetje Fortune Coin s sedežem v Las Vegasu je izumilo napravo, ki uporablja 14-palčno TV ploščo za prikaz. Kmalu zatem je komisija za igre na srečo Nevade odobrila stroj, potem ko je opravil vse potrebne teste. IGT je kasneje leta 1978 prevzel podjetje.

Še en mejnik je bil leta 1996, ko je WMS Industries Inc. predstavil Reel Em. Ta stroj velja za prvi, ki ima bonus krog z dvojnim zaslonom. Z drugimi besedami, po sprožitvi bonus kroga je bil prikazan drugačen zaslon. Po pričakovanjih bi lahko osvojili dodatno izplačilo.

Vzpon spletnih igralnih avtomatov

Z nenadnim porastom interneta so se igralni avtomati razširili in se pridružili hitro rastočemu spletnemu svetu. Ne pozabite, sredi 90. let prejšnjega stoletja so spletne igralnice začele rasti kot gobe povsod. Toda takrat so lahko v kateri koli spletni igralnici zavohali le klasike, kot sta blackjack in ruleta.

Kljub temu so kopenske igralnice ostale trendovske zveze med ljubitelji video igralnih avtomatov. Do danes je prva stvar, ki jo boste videli v kateri koli spletni igralnici v Macau, Las Vegasu in Monaku, igralni avtomat.

Medtem so bili prvi spletni igralni avtomati po zasnovi zelo podobni klasičnim igralnim avtomatom. Te igre so ohranile enake simbole in število kolutov. Toda dandanes se spletni igralni avtomati ponašajo s privlačnimi postavitvami in strukturami, zahvaljujoč naprednemu računalniškemu programiranju.

Kako delujejo igralni avtomati

Če ste izkušen igralec v igralnicah, ste v nekem trenutku zagotovo dvomili v ta igralni avtomat. Torej, ali so spletni igralni avtomati prirejeni? Sodobni video reži običajno uporabljajo računalniški program, imenovan Generator naključnih števil (RNG), za naključno izbiro izidov vrtenja. Ta stroj ustvari milijarde rezultatov na sekundo, ne glede na to, ali naprava deluje ali ne. Spletni igralni avtomati so torej varni in pošteni.

In koliko lahko igralec osvoji na sodobnih igralnih avtomatih? Video reže imajo nekaj, kar se imenuje RTP (Return to Player). To je odstotek, ki ga regulirane spletne igralnice uporabljajo za določitev, koliko igralec dobi skozi čas. Na primer, če ima igra 96 % RTP, to pomeni, da bo igralec v primeru zmage dobil 96 $ za vsakih 100 $, ki jih je postavil. V zameno je delež igralnice 4 $.

Jackpot igralne avtomate

Pri igranju v zanesljivih igralnicah, kot je ScratchMania, boste verjetno videli jackpot ali dva. Kljub temu je Microgaming izdal Cash Splash, ki je prvi jackpot spletnih video igralnih avtomatov. Čeprav izplačilo ni bilo tako visoko, je bila to inovacija, ki je spremenila panogo.

Kmalu zatem je podjetje pripravilo Mega Moolah, ki ima rekordnih 17,9 milijona evrov izplačila.

Druga vredna omembe je Mega Fortune by NetEnt, ki je izplačala tudi več kot 17 milijonov evrov. Ker se razvijalci iger povečujejo iz dneva v dan, bo na trg prišel nov val osupljivih jackpot iger.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice