Loterija

January 14, 2023

Zmagovalec igre Powerball prejme največji dobitek doslej

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Ena najbolj priljubljenih loterij na svetu je Powerball. Ljudje dobivajo milijone dolarjev s Powerballom. Nekatere nagrade segajo celo do milijarde dolarjev, kar je velik znesek, če upoštevamo, da nekateri najbogatejši sploh nimajo toliko denarja v gotovini.

Zmagovalec igre Powerball prejme največji dobitek doslej

Kljub temu ni veliko zmagovalcev jackpota Powerball, ker možnosti za osvojitev jackpota niso velike. Iz tega razloga, ko oseba osvoji jackpot ali velik znesek, postane to velika stvar. Na enak način je bil pred dnevi izžreban največji jackpot Powerball. Tukaj je naš pogled na največji glavni dobitek Powerball doslej. 

Kaj je Powerball?

Preden si ogledamo največji jackpot Powerball, najprej razumejmo, kaj Powerball pravzaprav je. Powerball je v bistvu loterija. To je ameriška loterija, kar pomeni, da lahko ljudje iz skoraj vseh delov ZDA sodelujejo v njej. 

Če ne veste, kako to deluje, je pravzaprav zelo preprosto. Loterija je vrsta igre na srečo, kjer udeleženci dobijo naključno število, pri čemer ena ali več teh številk vsebuje dobitek. Udeleženci plačajo, da dobijo naključno številko, tisti, ki dobi zmagovalno številko, pa prejme ogromno nagrado.

Trije najboljši Powerball Jackpoti vseh časov

Ker obstaja en Powerball za vse Združene države Amerike, so jackpoti Powerball precej veliki. Z leti so zmagovalci Powerball prejeli ogromne vsote denarja. Tukaj so trije največji Jackpoti Powerball vseh časov.

2,04 milijarde $ - Največji Powerball Jackpot

Največji jackpot Powerball, ki je bil kdaj podeljen udeležencu, je vreden neverjetnih 2,04 milijarde ameriških dolarjev. Zmagovalni listek za ta jackpot je bil nedavno kupljen v trgovini na bencinski črpalki v Altadeni v Kaliforniji. Identiteta osebe, ki je zadela jackpot, pa ni znana.

Lastnik trgovine, v kateri je bil prodan zmagovalni listek, je za prodajo vstopnice prejel milijon ameriških dolarjev. Kljub temu zmagovalec ne bo prejel celotnega zneska 2,04 milijarde dolarjev, ker se šteje za obdavčljiv dohodek. Zmagovalec bo dobil le 63 % celotnega zneska, kar je še vedno ogromno denarja. 

1,59 milijarde dolarjev

Drugi največji jackpot Powerball znaša 1,59 milijarde dolarjev. Skupno trije zmagovalci bi si razdelili denarno nagrado, vključno z Maureen Smith in Davidom Kaltschmidtom s Floride, Marvinom in Mae Acosta iz Kalifornije ter Johnom in Liso Robinson iz Tennesseeja. Ta glavni dobitek Powerball je bil objavljen 13. januarja 2016.

Tako kot največji jackpot Powerball je tudi ta jackpot veljal za obdavčljivega, zato so dobitniki prejeli precej manjši znesek po obdavčitvi. Vsak zmagovalec je prejel približno 327,8 milijona dolarjev. Dva od zmagovalcev sta bila odprta glede tega, kako sta porabila svoje dobitke, medtem ko sta Marvin in Mae Acosta raje ohranila čim večjo anonimnost glede tega. 

1,54 milijarde dolarjev

Tretji največji jackpot Powerball ni tako daleč od drugega največjega. Jackpot Powerball za tretji šport je bil vreden 1,54 milijarde dolarjev. Jackpot je bil izžreban oktobra 2018. Vendar je bil za razliko od tistega leta 2016 ta glavni dobitek namenjen le eni osebi. Lahko rečemo, da je bil to tehnično drugi največji jackpot Powerball, izplačan enemu zmagovalcu. 

Presenetljivo je, da je zmagovalec jackpota svojo nagrado sprejel šele nekaj mesecev pozneje. Zmagovalec je bil neznan, vendar je bilo razkrito, da je dobil 878 milijonov dolarjev, od katerih bo 37% šlo za davke. 

Kako vstopiti v Powerball

Ko si boste ogledali vse te nagrade, boste morda želeli tudi sami igrati Powerball. Na srečo je igranje Powerballa zelo preprosto, če ste prebivalec ZDA in ste dosegli zakonsko določeno starost za igranje iger na srečo. Vse kar morate storiti je, da vstopite na lokalno bencinsko črpalko ali trgovino z živili, ki prodaja srečke, in kupite listek. Vstopnica bo stala približno 2 USD. 

Kakšne so možnosti za osvojitev Jackpota Powerball?

Čeprav je morda mamljivo sodelovati pri Powerballu, morate vedeti, da so možnosti, da osvojite jackpot, zelo majhne. V igri Powerball so različne nagrade, pri čemer ima vsaka drugačno kvoto. 

Prva nagrada je seveda jackpot in bi lahko presegla milijardo dolarjev. Možnosti, da dobite jackpot so približno 1 od 292.201.338. Tudi če bi osvojili drugo nagrado, bi dobili dva milijona dolarjev, vendar je verjetnost, da boste osvojili drugo nagrado, 1 proti 11.688.053,52.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Ali lahko spletne igralnice izločijo igralca?
2023-12-13

Ali lahko spletne igralnice izločijo igralca?

Novice