Pai Gow

October 22, 2022

Kako igrati Pai Gow Poker

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Izkušeni igralci pokra vedo, da je igra na voljo v številnih različicah. Ena izmed najbolj priljubljenih različic pokra danes je Pai Gow. Ta igra se igra s kitajskimi dominami namesto Pai Gow. Toda čeprav je igranje pokra Pai Gow zabavno in nagrajujoče, boste morda potrebovali pomoč, da boste razumeli osnove igre, preden se podate all in. To je točno tisto, kar potrebujete. V tem kratkem vodniku se boste naučili, kako igrati Pai Gow in kaj narediti na mizi, da ustvarite dobre situacije. 

Kako igrati Pai Gow Poker

Osnovna pravila pokra Pai Gow

Če ste že igrali kitajski poker, ne bi smeli imeti težav pri igranju mize Pai Gow. Tudi vsakdo z osnovnim znanjem pokra bi se moral hitro naučiti te igre. V igri Pai Gow je ideja ustvariti kombinacijo, ki premaga delivčevo kombinacijo, tako kot v kateri koli spletni poker igri v igralnici. Ampak za razliko od tradicionalne igre pokra ki uporabljajo eno kombinacijo, igralci Pai Gow in delivec ustvarijo dve igri. zanimivo!

Ta igra uporablja standardni komplet 52 kart z dodatnim jokerjem, tako da jih je skupaj 53. V tej igri je Joker nadomestna karta, ki lahko ob razdelitvi zaključi flush ali straight. Če pa ne more dokončati teh dveh zmagovalnih kombinacij, karta Jokerja šteje kot as. Joker šteje tudi kot as v kombinaciji z dvema kartama. 

Poker Pai Gow se začne s stavo ante. Nato se igralcu in delivcu razdeli sedem odkritih kart. Nato igralci razporedijo svoje karte v roke s 5 kartami (visoke) in 2 kartami (nizke). Ne pozabite, da mora biti kombinacija s 5 kartami višja od kombinacije z 2 kartama. Če vaše kombinacije premagajo obe delivčevi kombinaciji, se izplačilo izvede na podlagi standardne lestvice kombinacij v pokru. 

Če ste še vedno poznavalec pokra, so spodaj glavne kombinacije kombinacij za poker:

 • Royal flush: 10, Jack, Queen, King in as podobne barve.
 • Straight flush: pet zaporednih kart, kot je 3-4-5-6-7 podobne barve.
 • Štiri iste vrste: štiri podobne vrednosti kart različnih barv.
 • Full house: to sta dve karti enake vrednosti in tri karte iste vrednosti.
 • Flush: pet kart podobne barve.
 • Straight: pet zaporednih kart, vendar različnih barv.
 • Tri iste vrste: tri podobne vrednosti kart različnih barv.
 • Dva para: dve karti enake vrednosti in še dve karti enake vrednosti različnih stopenj.
 • Par: dve ujemajoči se karti.
 • Visoka karta: to je najvišja karta v poker kombinaciji.

Remi ali push je še en možen izid pri pokru Pai Gow. To se zgodi, če zmagate v eni igri in delivec zmaga v kombinaciji na svoji strani. Na primer, če vaša kombinacija z 2 kartama premaga delivčevo kombinacijo z 2 kartama in delivčeva kombinacija s 5 kartami premaga vašo, se igra premakne v naslednji krog. 

Pomembno je tudi, da se naučite postavljati roke Pai Gow, saj boste tukaj imeli opravka z dvema kombinacijama. Kot že rečeno, mora visoka kombinacija prehiteti nizko kombinacijo. Torej, če ima nizka kombinacija par kraljev, mora imeti visoka kombinacija višjo skupno vrednost od 10. Upoštevajte, da imajo tudi druge karte, kot sta Jack in Queen, nominalno vrednost 10.

Čeprav morda ne razmišljate, da bi svoje igranje spremenili v posebnost, če želite izvedeti več o Pai Gow Pokru, lahko najdete naše podroben vodnik za spletno igranje Pai Gow Pokra.  

Prednost in izplačilna tabela poker hiše Pai Gow

Gotovo se sprašujete, kako plača Pai Gow. Dobra novica je; ta igra ima eno najnižjih hišnih prednosti v pokru. Tu ima spletna igralnica 2,8 % prednosti, kar je veliko manj kot 5,22 % za Caribbean Stud Poker. Prednost hiše je videti višja kot pri večini spletnih iger pokra zaradi 5-odstotne provizije hiše na vse dobitke. Brez provizije ima hiša ocenjeno prednost 1,3 %. 

Kar zadeva izplačilo, ima ta spletna igra pokra več različic, ki vključujejo izplačila stranskih stav, ki lahko dosežejo 8.000-krat višji vložek. Tako izgleda izplačilna tabela Pai Gow:

Strategija pokra Pai Gow

Za uspeh na poker mizi Pai Gow je treba skrbno nastaviti roke. Ne pozabite, da ta igra nima stavnih krogov. Vendar pa so pravila za nastavitev kombinacije Pai Gow Poker lahko odvisna od spletne igralnice. Običajno sta dva para razdeljena na nizko, srednjo ali visoko. Nizki pari so pari od 2s do 6s, medtem ko so srednji pari pari od 7s do 10s. Visoke pare sestavljajo asi, kralji, dame in fanti. 

Spodaj so strategije Pai Gow za uporabo v zvezi z dvema paroma:

 • Brez para: uporabite najvišjo karto v visoki kombinaciji ter drugo in tretjo najvišjo karto v nizki kombinaciji. 
 • En par: Če ima sedem kombinacij par, ga uporabite pri visoki kombinaciji ter drugo in tretjo najvišjo karto pri nizki kombinaciji. Na primer, če vam razdelijo 5-5-8-9-JQK, bodo 5s ostale na visoki kombinaciji, kralj in kraljica pa bosta sestavila nizko kombinacijo. 
 • Nizki par + nizki par: Ohranite pare v visoki kombinaciji in igrajte naslednji dve najvišji karti v nizki kombinaciji.
 • Nizek par + srednji par: vedno razdelite, razen če imate kralja ali višjega. Nato odigrajte dva para v visoki kombinaciji. 
 • Nizki par + visok par: razdelite, razen če imate asa ali jokerja. Nato odigrajte dva para v visoki kombinaciji.
 • Srednji par + srednji par: Razdelite se, razen če imate jokerja ali asa, nato igrajte dva para na visoki kombinaciji. 
 • Srednji par + visok par: razdelite, razen če imate kralja ali asa, nato dodajte dva para na visoki kombinaciji.
 • Visoki par + visoki par: vedno razdeljen.

Prav tako je običajno, da se znajdete v zapleteni situaciji, na primer pri nakupu dveh trojk. Tukaj odigrajte najvišjo kombinacijo trojk v nizki igri in najnižjo kombinacijo trojk v visoki igri. Če ima sedem kart tri pare, dodajte najvišji par v nizki kombinaciji in najnižji par v visoki kombinaciji. Kar se tiče petih asov, se vedno razdelijo in nato odigrajo par asov na nizki kombinaciji. 

Delujte kot bankir, če je mogoče

Povratna 5-odstotna provizija pri pokru Pai Gow je lahko v večini primerov prelomna. Torej, če želite igrati brez provizije, boste morali najti igro Pai Gow, ki vam omogoča, da igrate kot bankir. Z drugimi besedami, igrali boste proti drugim igralcem in ne proti hiši. V zameno boste dobili vse stave na izenačenje tako kot delilec, ko igra proti vam. 

Vendar bo 5-odstotna provizija še vedno veljala za vse vaše dobitke, čeprav se bo prednost hiše zdaj zmanjšala na 1,46 % zaradi zmagovitih izenačenih stav. Poleg tega bo večina igralnic dovolila igralcem, da igrajo vlogo bankirja samo enkrat v vsakih sedmih igrah. Poleg tega boste potrebovali razumen bankroll, da boste igrali bankirja. Na primer, če igrate proti desetim igralcem pokra, ki stavijo 20 $ na kombinacijo, boste potrebovali 200 $, da pokrijete to. Zdaj veste, zakaj nekateri igralci zavrnejo ponudbo za bančnika. 

Toda svet spletnih iger na srečo je dežela številnih možnosti. V nekaterih redkih primerih lahko igralci najdejo Pai Gow Poker brez provizije. Igralnica ne bo zmanjšala 5 % vseh vaših dobitkov v teh igrah. Toda ulov je v tem, da igralci ne morejo igrati bankirja, kar je povsem pošteno. Dober primer je EZ Pai Gow Poker, kjer delivčeva visoka kombinacija z damo povzroči push. To je cena za plačilo. 

Različice pokra Pai Gow

Pai Gow Poker ima več različic igrajte v svoji najljubši spletni igralnici. Spodaj so glavni:

6-Card Fortune Pai Gow

Cilj te spletne različice Pai Gow ostaja enak – premagati delivčevi dve kombinaciji! Toda namesto sedmih kart za dve kombinaciji, delivec in igralec dobita vsak po šest kart. Osnovno pravilo je, da ima kombinacija 5 kart večjo vrednost kot kombinacija 1 karte. V tej igri vam za vaše dobitke hiši ni treba plačati nobene provizije. Vendar pa igra ne ponuja bančništva za igralce. Če premagate krupjeja v obeh rokah, boste prejeli izplačilo 1:1.

Poker Fortune Pai Gow brez provizije

Kot že ime pove, igralci ne plačajo običajne 5-odstotne provizije, ko podajo delivcu. Namesto tega igralci samodejno potisnejo, če ima delivec v nizki kombinaciji 9-high. Toda tisto, zaradi česar ta različica Pai Gow izstopa, sta dve razburljivi bonus stavi. Stava Fortune Bonus je zmagovalna, če je igralčeva najboljša možna visoka kombinacija vsaj tri iste vrste. Igralci lahko zahtevajo tudi Delirjevo bonus stavo, ki velja za krupjejevo kombinacijo 7 kart. 

EZ Pai Gow Poker

V tej različici brez provizije postane osnovna stava push, če ima delivčeva visoka kombinacija damo. Igra vključuje tudi številne stranske stave, vključno z bonusom Dynasty, ki se izplača, če je igralčeva visoka kombinacija trojka. Če drug igralec ustvari vsaj štiri iste vrste, osvoji "Envy Bonus." Igra ponuja tudi stavo Protection, ki deluje kot zavarovanje Pai Gow. Ta stava se izplača, če ima igralčeva najboljša visoka kombinacija asa ali manj. 

Face Up Pai Gow Poker

Želite videti, kaj ima trgovec v rokah? Igrajte Face Up Pai Gow Poker. Ta igra uporablja ista pravila igranja kot standardna igra Pai Gow, le da se vse karte delijo obrnjene navzgor. Face Up Pai Gow ima tudi stranske stave Ace Bonus in Fortune Bonus. Pri stranski stavi Fortune Bonus boste prejeli izplačilo 7.000:1, če s sedmimi kartami dosežete naravno naravno barvo.

Uživajte v igri!

Ko ste prebrali to vodilo, bi morali biti pripravljeni, da začnete igrati Pai Gow Poker. Kot lahko vidite, v igri ni nič zapletenega. Preprosto spoznajte tisto tipično razvrstitev kombinacij v pokru in kako razporediti roke, da ustvarite dobre situacije. Vendar ne pozabite, da igra ni tako razširjena kot druge različice pokra, kot so Texas Hold 'em, Omaha, Jacks or Better in Caribbean Stud. Torej, naredi domačo nalogo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA
2024-05-31

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA

Novice