Poker

October 18, 2023

Najdražje igre pokra, ki so jih kdaj igrali

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Poker je ena izmed največkrat igranih igralniških iger v zgodovini tako v spletnih kot v domačih igralnicah. Poker je skupina primerjalnih iger s kartami, kjer udeleženci stavijo na to, katera kombinacija je glede na pravila te igre najboljša. Igra je izjemno znana in zagotovo bo marsikoga zbudila radovednost glede največjih nagradnih skladov na njenih turnirjih. Če ste eden tistih ljudi, ki jih zanima ta tema, potem ste prišli na pravo mesto. V tem prispevku bomo razpravljali o najdražjih igrah pokra, ki so jih kdaj igrali. 

Najdražje igre pokra, ki so jih kdaj igrali

Svetovno prvenstvo v pokru

Če ste seznanjeni s svetom igralniških turnirjev, potem ste zagotovo že slišali za WSOP. Ne glede na to, ali gre za spletne ali kopenske igralnice, je WSOP osrednje mesto. To je tudi posledica velikosti dogodka in količine denarnih nagrad, ki jih zbere letno. V preteklih desetih letih je ohranil položaj največjega, zlasti za glavni dogodek turnirja. Od začetka tega turnirja leta 1970 je nagradni sklad sčasoma rasel.

Poker turnirji v spletnih igralnicah

Kot smo že omenili, WSOP ponuja največje poker turnirje. Torej je pošteno reči, da je mnoge ljudi, ki so si želeli osvojiti nagrado v višini milijona dolarjev s tekmovanjem v poker turnirjih, navdihnilo WSOP. Toda ali ljudje na takih turnirjih osvojijo veliko denarja? 

No, statistika kaže, da so ljudje na poker turnirjih osvojili celo več denarja. Torej, iz ene same igra pokra, si lahko zamislite, da boste osvojili kar 5 ali celo 8 milijonov dolarjev. Očitna resničnost je, da so takšne možnosti podprte z dokazi, ker so se že zgodile.

World Series of Poker se je v preteklosti najbolj izplačalo. Njegov glavni dogodek v vrednosti 10.000 $ je prispeval k največjim nagradnim skladom v zgodovini. Spletna tekmovanja pa ponujajo tudi osupljiva izplačila. obstajajo več spletnih igralnic ki danes redno gosti turnirje. Igralci se lahko prijavijo na takšna tekmovanja in zaslužijo znatne vsote denarja, včasih celo milijone.

Največja zmaga

WCOOP ali Svetovno prvenstvo v spletnem pokru je leta 2010 doseglo največjo zmago na spletnem tekmovanju. PokerStars je gostil ta poseben turnir s prijavnino 5200 $. Skupno je bilo 2443 igralcev, zbran pa je bil nagradni sklad 12,22 milijona $. Tyson, alias POTTERPOKER, je osvojil glavno nagrado tekmovanja v višini 2,3 milijona dolarjev.

Največje zmage WSOP

Največjih pet zmag na glavnem dogodku World Series of Poker (WSOP) je naslednjih:

  • Glavni dogodek WSOP 2014: V finalu se je za glavno nagrado potegovalo devet igralcev. Prvo nagrado v vrednosti 10 milijonov dolarjev je prejel Martin Jacobson.
  • Glavni dogodek WSOP 2006: Gre za enega največjih dogodkov v zgodovini poker tekmovanj. To je predvsem posledica dejstva, da je bilo več kot 8.000 udeležencev, vrednost nagradnega sklada pa se je povečala na 82.512.162 $. Na koncu je bil zmagovalec podeljen 2 milijona dolarjev denarne nagrade.
  • 2014 Veliko za eno kapljico: To je ustanovila One Drop Foundation, neprofitna organizacija, in zbrala je več dobitkov kot glavni dogodek WSOP. Dan Colman je leta 2014 domov odnesel glavno nagrado v višini 15,3 milijona dolarjev.
  • 2018 Big One for One Drop: Nagrada za prvo mesto na tem tekmovanju je bila vredna 10 milijonov dolarjev, s čimer je Bonomov skupni dobitek v živo znašal 43 milijonov dolarjev.
  • 2012 Big One for One Drop: skupna denarna nagrada, podeljena za to tekmovanje, je presegla 42 milijonov $, pri čemer je bila največja vsota 18,35 $.

Ko smo že pri tem, se pogovorimo tudi o najboljših spletnih igralcih pokra.

Najboljši igralci spletnega pokra

Trije najboljši igralci pokra so:

  • Vladimir Blom: Poker legenda švedskega rodu je znana samo po svojem spletnem vzdevku "Isildur1." Od preloma tisočletja je igral največje vložke. Igrati je začel, ko je bil star 15 let, do svojega 29. leta pa je imel bankroll vsaj 275.000 $. V samo dveh tednih je z igranjem spletnega pokra zaslužil celo 1,7 milijona dolarjev.
  • Thomas Dwan: On je naslednji v vrsti in se imenuje "Durrrr." Dwan je do svojega 34. leta z dogodki v živo in na spletu zaslužil 3,4 milijona dolarjev.
  • Darcy Cates: 30-letni igralec pokra iz Marylanda, ki sliši na vzdevek "Jungleman12", je zbral 11 milijonov dolarjev zaslužka samo s spletnimi dobitki.

Zaključek

Poker je ena najbolj znanih in pogosto igranih iger. Igra je v poslu že tako dolgo, a še vedno jo veliko ljudi igra kot hobi. Kot rečeno, poker ni lahka igra. Če želite igrati poker, boste morali vaditi in porabiti toliko časa za obvladovanje strategij in učenje pravil. Ko obvladate osnove in se naučite vseh pravil, se boste tako zabavali.

Turnirji WSOP ponujajo ogromne nagrade za vse udeležence in številni igralci pokra sanjajo, da bi tam osvojili milijone dolarjev. Kljub temu je bila v spletnem tekmovanju največja zmaga WCOOP, kjer je Tyson, alias POTTERPOKER, osvojil glavno nagrado tekmovanja v višini 2,3 milijona dolarjev.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA
2024-05-31

Krmarjenje po labirintu: Zvezna trošarina na športne stave v ZDA

Novice