Pojasnjeni položaji na poker mizi

Poker je igralniška igra s kartami, ki od igralcev zahteva spretnost, strategijo in kanček sreče. Ena bistvenih sestavin zmagovanja pri pokru je razumevanje pozicij pri mizi, kar je zelo koristno za sprejemanje boljših odločitev, maksimiranje dobička in izogibanje izgubam.

V pokru je nekaj pozicij za mizo, ki jih je treba igrati drugače. Vsak igralec mora upoštevati, katere karte ima glede na položaj na mizi, na katerem je. Ta članek se bo osredotočil le na to, da izvemo več o položajih za mizo v pokru in o tem, kako lahko vplivajo na igranje.

Pojasnjeni položaji na poker mizi

Zgodnje pozicije (majhni in veliki blindi)

Zgodnji položaji na a igralna miza za poker je prvih nekaj sedežev levo od delivca. Zgodnje pozicije, EP, se nanašajo tudi na prve tri igralce poleg delivca, vključno z malim blindom, velikim blindom in igralcem, ki sedi poleg velikega blinda. Tretji igralec je znan kot UTG ali Under the Gun.

Igralci na teh položajih so v slabšem položaju, ker prvi igrajo vsako rundo. Tisti, ki stavijo, bodo morali igrati samo tako, da bodo vedeli, katere karte imajo, in brez informacij o tem, kaj imajo njihovi nasprotniki.

Igralci lahko na dva načina izkoristijo svoje zgodnje pozicije.

  • Igrajte zelo agresivno. To pomeni, da izenačite ali povišate, če nekdo poskuša ukrasti vaše slepe stave. Ali blefirajte, če začetna kombinacija ni tako dobra.
  • Igrajte izbrane roke. To vključuje igranje samo vrhunskih kombinacij, kot so visoki pari, AK, AQ ali druge kombinacije, ki veljajo za močne. Ta strategija jim lahko pomaga preprečiti izgube in osvojiti pote, ko je začetni hand dober.

Srednji položaji

Srednje poker pozicije na mizi se nanašajo na igralce, ki delujejo za tistimi v zgodnjih pozicijah, vendar pred tistimi v poznih pozicijah.

  • Igralci na srednjih pozicijah imajo rahlo prednost pred tistimi na zgodnjih pozicijah, saj jim ni treba igrati prvi. Kljub temu so lahko srednji položaji težavni, saj morajo igrati pred igralci na zadnjih položajih.
  • Eden od ključnih trikov za igranje srednjih pozicij v pokru je igranje širšega razpona kombinacij od tistih na zgodnjih pozicijah. Seveda morajo biti vse kombinacije prilagojene igralčevim kartam iz zgodnjih pozicij.

Obstaja zelo uspešna strategija, ki jo lahko izvajajo igralci na srednjih položajih. Če imajo močno kombinacijo in so na zgodnjih pozicijah že postavili stavo, lahko ponovno zvišajo, da bi prisilili blind stave, da odstopijo in ukradejo pot.

Če je igralec na srednjem položaju, mora biti zelo previden z agresivnimi igralci na poznem položaju in počakati na močnejše kombinacije, sicer mora odstopiti.

Pozni položaji

Pozne pozicije v pokru so najboljše za igralca. Ti poziciji sta Cutoff in Button, ki sta zadnji dve poziciji, ki delujeta v kombinaciji. Gumb velja za najbolj ugodno pozicijo v pokru, saj igralec pri tem dejanju zdrži v vsakem stavnem krogu, kar mu daje znatno prednost pred drugimi.

  • Prednost igranja iz poznih pozicij je, da vidite, kako ravnajo drugi igralci, in sprejemate boljše odločitve o tem, ali staviti, zvišati ali odstopiti.
  • Druga prednost igranja s pozne pozicije je, da je mogoče enostavno nadzorovati velikost pota. Če nihče ni povišal, se lahko igralec glede na svojo kombinacijo odloči, da bo stavil majhno, da poveča pot, ali pa bo stavil visoko, da bo blefiral svoje nasprotnike.

Igranje iz poznih položajev je lahko koristno za a različne kombinacije pokra ki se lahko tudi igra. Tako cutoff kot gumb lahko igrata kombinacije, ki veljajo za šibkejše, odvisno od tega, kako so igrali nasprotniki, in tudi od velikosti pota.

V povzetku

Razumevanje pozicij na poker mizi je bistvenega pomena, če želite postati dober igralec. Vsi položaji imajo vrsto prednosti in slabosti, zato je poznavanje igranja na vsakem lahko velika prednost pred stavniki, ki niso tako seznanjeni z igranjem.

Vsaka pozicija v pokru je zelo drugačna in jo je treba igrati drugače, vendar imata veliko skupnih stvari, ki vplivajo na dobro poker stavna strategija. Torej, igralci stav ne bi smeli le poznati poker položajev, ampak tudi dobro pripravljeni na svoj potek igre.

Z vajo se lahko igralci naučijo brati dejanja svojega nasprotnika in sprejemati najboljše odločitve iz katerega koli položaja.

Zakaj je položaj v pokru pomemben?

Položaj v pokru je pomemben, ker določa vrstni red, v katerem igralci igrajo vsak krog stav. Igralci v poznih pozicijah imajo največjo prednost v poker rundi, saj v vsaki rundi igrajo zadnji.

Kateri je najslabši položaj v pokru?

Za najslabšo pozicijo v pokru velja, da je mali blind, saj je ta igralec v vsakem krogu prisiljen narediti prvo stavo, ko sploh ne ve, katere karte so razdeljene.

Kaj je pozna pozicija v pokru?

Pozni položaj pri pokru se nanaša na dve poziciji, ki sta najbližje desni delivcu, imenovani cutoff in button. Igralci na teh položajih vsako rundo igrajo zadnji, zato imajo veliko prednost pred nasprotniki.

Kakšna je zgodnja pozicija v pokru?

Prvi trije igralci poleg delivca se v pokru imenujejo zgodnje pozicije. Imenujejo se Small Blind (SM), Big Blind (BB) in igralec poleg BB, ki se imenuje Under the Gun (UTG).

Kaj je srednji položaj v pokru?

Srednje pozicije v pokru so tiste, ki igrajo po zgodnjih pozicijah, kar jim daje rahlo prednost, vendar morajo igrati pred cutoffom in gumbom, kar jih postavi v dvomljivo situacijo, kako igrati.

Kateri so najboljši položaji v pokru?

Najboljši položaji na poker mizi so cutoff in button ali pozni položaji, saj igrajo zadnji v vsaki rundi, kar pomeni, da imajo jasno predstavo o tem, kako so igrali njihovi nasprotniki in kakšne bi lahko bile njihove karte.

Dandanes lahko najdete širok izbor spletnih mest za igre na srečo, ki ponujajo poker mize. Izbira dobrega spletnega mesta za igranje pokra je ključnega pomena za vašo stavno izkušnjo. Pridružite se spletnemu mestu za poker, ki ponuja vse, kar pričakujete in potrebujete za uživanje v igri.

Prikaži več

Poker je ena najbolj priljubljenih namiznih iger s kartami. Z leti se je igra zelo spremenila in pojavilo se je veliko različic.

Prikaži več

Poker je ena najbolj priljubljenih iger med ljubitelji spletnih stav po vsem svetu. Igra vsebuje veliko različic, ki zahtevajo poseben nabor spretnosti za igranje. Zaradi česar je igra pokra tako zanimiva za igralce stav, je to, da gre bolj za spretnost kot srečo.

Prikaži več

Poker je igra s kartami z bogato zgodovino in velikim številom različic. Če želite postati spreten igralec pokra, morate razumeti ne le pravila igre, temveč tudi njeno terminologijo.

Prikaži več

Štetje kart je ena izmed najbolj priljubljenih strategij, ki so jo hazarderji uporabljali pri namiznih igrah s kartami. Pri pokru vam bo pomagal pridobiti prednost pred hišo ali drugimi igralci, tako da boste spremljali, katere karte so bile razdeljene in katere je treba razdeliti, kar je lahko nekoliko bolj zapleteno.

Prikaži več

Freeroll turnir je poker dogodek, kjer ni vstopnine, lahko pa igralci sodelujejo brezplačno. Nič ni narobe, če se pridružite kateremu koli freeroll turnirju, saj boste lahko osvojili nekaj sredstev, ne da bi tvegali denar, kar je v bistvu situacija, v kateri zmagajo vsi.

Prikaži več

Za vsakogar, ki želi postati boljši igralec pokra, je bistveno, da temeljito razume različne vrste zmagovalnih poker kombinacij. Med igranjem pokra mora vsak igralec vedeti, kaj so zmagovalne kombinacije, kako so razvrščene karte v pokru ter kdaj in kje lahko uporabi zmagovalne kombinacije v različnih situacijah. Cilj tega vodnika je ponuditi vse, kar mora poker navdušenec vedeti, da bi izboljšal svojo igro.

Prikaži več