Strategije in tehnike štetja kart v pokru

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker
LocaliserLuka NovakLocaliser

Štetje kart je ena izmed najbolj priljubljenih strategij, ki so jo hazarderji uporabljali pri namiznih igrah s kartami. Pri pokru vam bo pomagal pridobiti prednost pred hišo ali drugimi igralci, tako da boste spremljali, katere karte so bile razdeljene in katere je treba razdeliti, kar je lahko nekoliko bolj zapleteno.

Pri pokru je težko uvesti strategijo štetja kart, saj v večini različic igre ne morete videti vseh razdeljenih kart. Kljub temu obstaja nekaj tehnik, ki vam lahko pomagajo pri uspehu pri uporabi te poker strategije, zato si jih poglejmo nekaj.

Strategije in tehnike štetja kart v pokru

Strategije štetja kart v pokru

Obstaja nekaj glavnih vrst strategij štetja kart, ki jih lahko uporabite igranje pokra. Zgodi se, da sta si zelo podobna, vendar ju tehnika naredi tako različna.

Večnivojsko štetje

Štetje na več ravneh vključuje spremljanje vrednosti več kart hkrati. Namesto samo sledenja visokim ali nizkim kartam, štetje na več ravneh različnim kartam dodeli različne vrednosti glede na to, kako verjetno je, da bodo izboljšale vašo kombinacijo.

Večnivojsko štetje vam lahko pomaga pri žrebanju za poker mize, kjer se uporablja več kompletov, ali pri žrebanju iger pokra.

Naključno sledenje

Sledenje mešanju je še ena odlična tehnika, ki se nanaša na sledenje mešanju, da bi predvideli, kje se lahko določene karte končajo na krovu. Za uspešno izvedbo sledenja mešanju morate biti vedno pozorni na to, kako je komplet premešan pred vsako rundo.

Mikanje lukenj

Hole carding je sistem štetja, ki vključuje sledenje obrnjenim kartam drugih igralcev, da se napove, kaj bi lahko imeli v naslednjih krogih.

Edini različice pokra pri katerih vam lahko pomaga hole carding, so tiste, pri katerih so nasprotnikove karte obrnjene navzgor.

Tehnike štetja kart pri pokru

Pretvorba

Pretvorba je še ena odlična tehnika, ki vključuje pretvorbo tekočega štetja v pravo štetje.

To lahko storite tako, da tekoče štetje delite s številom kompletov, ki so ostali v igri. Precej lažje vam je napovedati, katere karte bodo razdeljene v naslednjih rokah.

Razširjanje stav

Razprševanje stav je tehnika, pri kateri se velikost stav spreminja glede na štetje. Ko je število visoko, boste stavo povečali, da izkoristite ugodne pogoje. Toda, ko je število nizko, boste morali znižati stavo.

Ali je štetje kartic za poker zakonito?

Štetje kart je pravna strategija veliko spletnih igralnic. Ne šteje se za goljufanje, saj štetje kart zahteva, da uporabite spretnost za prednost, namesto da manipulirate s samo igro. Vendar nekatere igralnice morda ne dovolijo te strategije, saj vam očitno daje prednost pred hišo.

Pravni status štetja kart pri pokru se lahko razlikuje tudi glede na vašo regijo. V ameriških igralnicah je možnost, da boste kaznovani, večja kot v evropskih igralnicah. Vendar še vedno ni nobenega zagotovila, da ne boste kaznovani za uporabo katere koli tehnike za manipulacijo igre.

Zakonitost štetja kart je lahko odvisna tudi od izbranega miza za poker in igralnica. Na vseh mizah, kjer imajo igralci nepopolne informacije o kartah v igri, kot npr Texas Hold'em, je lahko štetje kart manj učinkovito in manj verjetno, da bo prepovedano. Vendar pri igrah, kjer imajo igralci več informacij o kartah, kot npr Žrebec ali Omaha, je ta strategija lahko zelo koristna in igralnice je običajno ne dovolijo.

Pomembno je, da upoštevate pravila in predpise igralnice ali poker sobe, v kateri igrate, saj v nasprotnem primeru lahko vaš račun blokirajo. Eden najpogostejših načinov, kako igralnice kaznujejo nezakonito štetje kart, je, da omejijo vaš račun in vas prosijo, da s tem prenehate.

V povzetku

Štetje kart pri pokru vam lahko daje prednost ne le pred nasprotniki, ampak tudi pred igralnico, zato se veliko igralcev še vedno zanaša na ta način igranja.

Štetje na več ravneh, sledenje mešanju in kartanje so strategije, ki vam lahko pomagajo napovedati, katere karte boste lahko razdelili v prihodnosti.

Pravo štetje, pretvorba in širjenje stav so tehnike štetja kart, ki vam prav tako lahko pomagajo napovedati, katere karte bodo razdeljene, vendar bolj natančno.

Ali štetje kart pri pokru deluje?

Štetje kart so igralci že vrsto let uporabljali, da bi imeli rahlo prednost pred hišo ali drugimi igralci. Toda pri pokru lahko vidite omejeno število kart, zato izvajanje štetja kart morda ne bo tako učinkovito, kot pričakujete.

Je štetje kart pri pokru goljufanje?

Večina spletnih igralnic štetja kart ne obravnava kot goljufanje. Toda nekateri ga obravnavajo drugače, saj vam še vedno daje prednost. Če želite preveriti, kakšno je mnenje, morate upoštevati njegova pravila in predpise.

Koliko kart preštejete pri pokru?

Število kart, ki jih morate prešteti pri pokru, je odvisno od posebne strategije, ki jo uporabljate. Če uporabljate strategijo za štetje visoko-nizkih kart, ne pa večnivojskega štetja, je postopek drugačen.

Ali je pri pokru težko šteti karte?

Štetje kart pri pokru je bolj zapleteno kot pri drugih igrah s kartami, saj ne morete videti vseh kart, ki so bile razdeljene v vsakem krogu. Nekaj kart je bilo zažganih in vsak igralec ni pokazal svojih. Zaradi vsega tega je štetje kart pri pokru zelo težko.

Kako izbrati najboljše mesto za poker

Kako izbrati najboljše mesto za poker

Dandanes lahko najdete širok izbor spletnih mest za igre na srečo, ki ponujajo poker mize. Izbira dobrega spletnega mesta za igranje pokra je ključnega pomena za vašo stavno izkušnjo. Pridružite se spletnemu mestu za poker, ki ponuja vse, kar pričakujete in potrebujete za uživanje v igri.

Katere so najbolj priljubljene vrste pokra?

Katere so najbolj priljubljene vrste pokra?

Poker je ena najbolj priljubljenih namiznih iger s kartami. Z leti se je igra zelo spremenila in pojavilo se je veliko različic.

Najboljši nasveti za spletni poker

Najboljši nasveti za spletni poker

Poker je ena najbolj priljubljenih iger med ljubitelji spletnih stav po vsem svetu. Igra vsebuje veliko različic, ki zahtevajo poseben nabor spretnosti za igranje. Zaradi česar je igra pokra tako zanimiva za igralce stav, je to, da gre bolj za spretnost kot srečo.

Pojasnjeni položaji na poker mizi

Pojasnjeni položaji na poker mizi

Poker je igralniška igra s kartami, ki od igralcev zahteva spretnost, strategijo in kanček sreče. Ena bistvenih sestavin zmagovanja pri pokru je razumevanje pozicij pri mizi, kar je zelo koristno za sprejemanje boljših odločitev, maksimiranje dobička in izogibanje izgubam.

Seznam poker izrazov in definicij

Seznam poker izrazov in definicij

Poker je igra s kartami z bogato zgodovino in velikim številom različic. Če želite postati spreten igralec pokra, morate razumeti ne le pravila igre, temveč tudi njeno terminologijo.

Vodnik po poker freeroll turnirjih

Vodnik po poker freeroll turnirjih

Freeroll turnir je poker dogodek, kjer ni vstopnine, lahko pa igralci sodelujejo brezplačno. Nič ni narobe, če se pridružite kateremu koli freeroll turnirju, saj boste lahko osvojili nekaj sredstev, ne da bi tvegali denar, kar je v bistvu situacija, v kateri zmagajo vsi.

Zmagovalne kombinacije pokra

Zmagovalne kombinacije pokra

Za vsakogar, ki želi postati boljši igralec pokra, je bistveno, da temeljito razume različne vrste zmagovalnih poker kombinacij. Med igranjem pokra mora vsak igralec vedeti, kaj so zmagovalne kombinacije, kako so razvrščene karte v pokru ter kdaj in kje lahko uporabi zmagovalne kombinacije v različnih situacijah. Cilj tega vodnika je ponuditi vse, kar mora poker navdušenec vedeti, da bi izboljšal svojo igro.