Začetni vodnik za blef v pokru

Poker

2021-03-31

Eddy Cheung

Končno dobite popolno mizo za poker in odprete roko. Vaš nasprotnik nato dvigne stavo in denar se vrže dol. Velik denar, če smo natančni! Čeprav se to morda zdi preveč dobro, da bi bilo res, se boste morda začeli spraševati, ali vaš nasprotnik blefira. Dobro blefiranje v pokru je pogosto tvegana strategija, ki se lahko dobro izplača, če jo dobro vadite. Torej, spodaj je vodnik, ki vam bo pomagal blefirati poker in povečate svoje možnosti za zmago.

Začetni vodnik za blef v pokru

Kaj je blefiranje v pokru?

Ne glede na to, ali igrate poker v spletna igralnica ali na kopnem, boste vedno pazili, da povečate svoje možnosti. V bistvu je blefiranje kakršna koli prevara, v katero se igralec pokra loti, da bi zmagal. Zaradi tega je močna roka videti šibka ali mehka močna. Glavni cilj blefiranja je, da igralec, ki drži boljšo roko, uvede krat v igro.

Glede na to obstajata dve glavni vrsti poker blefa. Vključujejo:

  • Čisti blef – včasih imenovan stone-cold bleff, čisti blef je povišanje ali stava, ki vključuje manjvredno kombinacijo. V večini primerov ima roka malo ali nič možnosti za izboljšanje. Igralci, ki izvajajo to vrsto poker blefa, verjamejo, da lahko zmagajo le, če vsi drugi igralci odstopijo. Za to zagotovo potrebujete prepričljiv poker obraz!

  • Semi bleff – V pol blefu imate boljše možnosti za zmago, ko prejmete klic. Ta blef je najboljši igre z več krogi stav, kjer se lahko slabša kombinacija izboljša v naslednjem krogu. Na splošno lahko igralec s pol-blefom zgrabi pot le, če vsi nasprotniki takoj odpovejo. Nekdo je omenil hitre blefiranje – to je verjetno najbolj priljubljena vrsta blefa v pokru. Tukaj nihče na mizi nima pomembne naložbe v lonec. Zato je velika verjetnost, da bo večina igralcev odstopila, ko bo prispela velika stava. S hitrim blefom lahko zgrabite nagrado.

    Kako učinkovito blefirati v pokru

    Najprej morate izbrati popoln trenutek za blef. Samomorilno je blefirati v zgodnjih fazah igre, ko je v teku veliko akcije. Odličen čas za blef je, ko ste v pozni poziciji, ker se takrat zgodi malo akcije. Prav tako blefirajte le, kadar je to potrebno, in prepričani ste, da lahko vaš nasprotnik odpove.

Za nove igralce nikoli ne blefirajte, če veste, da so vložki previsoki. Čeprav se morda zdi mamljivo uporabiti ta trik, da zgrabite velik pot, je vedno bolj učinkovito blefirati, ko so vložki nižji. V tem scenariju je večja verjetnost, da bo vaš nasprotnik odstopil. Prav tako ne boste izgubili veliko, ko bo vaš blef izklican. Skratka, manjše stave so lahko za vaše nasprotnike bolj prepričljive.

Drug kritičen, a zelo podcenjen dejavnik je slika vaše mize. Ne glede na to, ali igrate poker, blackjack, baccarat ali katero koli drugo namizno igro, je vaša slika na mizi ključnega pomena. To je zato, ker je bolj ali manj verjetno, da bo vaše blefiranje uspelo, glede na to, kako drugi ljudje za mizo dojemajo vaš videz. Torej blefirajte le, če ste prepričani, da je vaša igra tesna in agresivna, saj bodo drugi igralci bolj verjetno verjeli v vaš blef.

Zaključek

Večina igralcev ne ve, kako učinkovito blefirati v pokru. Če želite biti mojster bleferja, morate najprej prepričati druge igralce o svojih igralnih sposobnostih. Prav tako izvajajte ta trik le, kadar se vam zdi to potrebno. Predvsem pa blefirajte v reguliranih spletnih igralnicah, saj bodo verjetno bolj popustljive do blefiranja. Ne pozabite, da blefiranje v pokru ne zagotavlja uspeha, tako kot katera koli druga strategija iger na srečo.

Zadnje novice

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe
2023-09-21

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe

Novice