Ruleta

March 22, 2022

Katere številke so najpogostejše v ruleti spletnih igralnic?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online casino ruleta je predvsem igra na srečo. Kot taki igralci ne morejo praktično nič narediti, da bi nagnili igralca kvote za ruleto v njihovo korist. Toda počakajte, ali so v ruleti res boljše številke od drugih? Žal na to vprašanje ni dokončnega odgovora. To je zato, ker so kolesa rulete zasnovana tako, da je vse čim bolj pošteno. Kljub temu so se nekatere števke izkazale za srečne številke. Kateri so? 

Katere številke so najpogostejše v ruleti spletnih igralnic?

Razumeti mizo za ruleto

Ste začetnik s to klasično namizno igro? Začnite z razumevanjem, kako igra deluje. To je preprosto; žetone položiš na podlogo in navedeš kvote vsake kombinacije, preden zavrtiš kolo rulete. Nato se bo napetost začela povečevati, ko boste čakali, da žoga pade v črni ali rdeči žep.

Večina spletnih igralnic ponuja ruleto na ameriškem ali evropskem kolesu. Po pričakovanjih je glavna razlika v postavitvi, ki na koncu vpliva na rob hiše. Medtem ko ima ameriško kolo 38 žepov, jih ima evropska različica 37. To je zato, ker ima prvo dodatno zeleni žep 00.

Ta manjša razlika močno vpliva na kvote rulete. V ameriški različici imate možnost 1 proti 38, da dobite srečno številko, v primerjavi z 1 proti 37 v evropski različici. Zato ima ameriško kolo višjo prednost 5,26 % kot 2,7 % pri evropski različici. To je bistvena razlika, če upoštevamo, da so igre v večini vidikov enake.

Katere so najboljše številke v ruleti?

Kot že rečeno, so izidi rulete naključni. Zato je verjetnost, da bo nobena številka najbolj zadela kot druga. Toda izkušeni igralci se morda ne strinjajo. Potem ko nekaj časa preživijo na kolesu rulete, večina igralcev spozna, da so nekatere številke preprosto bolj srečne od drugih. Zato profesionalni igralci vztrajno stavijo na te "vroče" številke, da povečajo svoje zmagovalne kvote.

Kljub temu zgodovina dokazuje, da je 17 zadelo največ na ruleti, čeprav žirije še ni. To je verjetno zato, ker je ta številka strateško v središču igralne plošče. Nekdanji šef Newcastla, Mike Ashley, slovi po zaslugi legende o 17-ih, saj je dobil 1,3 milijona funtov. Tudi škotski igralec Sean Connery je 17 zadel srečneže, da je dobil pet zaporednih stav v italijanski igralnici. 

23 in 24 sta drugi srečni številki, ki jih pritegneta igralce. Večina igralcev je naklonjena tem številkam, ker sedijo precej blizu drug drugemu na mizi. Razmislite tudi o 3, saj legenda pravi, da dobre novice prihajajo v treh. Toda ne glede na odločitev, ki jo boste sprejeli, upoštevajte, da so te številke priljubljene le na podlagi mitov in prepričanj.

Kaj pa barva?

Ali obstaja najboljša barva za stavljanje v ruleti? Vsa ruleta imajo 18 rdečih žepov in toliko črnih žepov. Zaradi tega obstaja možnost 50:50, da zadenete katero koli barvo v stavi. Toda zgodovina igre je brez dvoma dokazala, da rdeča barva zadene pogosteje kot črna ali zelena. Torej spet pametni igralci uporabljajo dejstva namesto zgolj mitov.

Ko že govorimo o dejstvih, je dajanje rdečih ali črnih stav ena izmed najbolj inteligentnih potez na mizi za ruleto. To je zato, ker so možnosti za zmago v kateri koli stavi na ameriško kolo 47,4 % in 48,6 % na evropsko kolo. Enake stopnje veljajo za druge stave, kot so nizke/visoke in sode/lihe. 

Toda tudi če se odločite za te zunanje stave, še vedno ne boste pokrili polovice števk na mizi za ruleto. Praktično gledano, imate 52,6 % in 51,4 % možnosti za izgubo v ameriških in evropskih kolesih. Skratka, na koncu boste izgubili več zunanjih stav kot zmagali.

Nesrečne številke v ruleti spletnih igralnic

Zdaj se morate spraševati, katerim številkam se morate izogibati kot kugi na kolesu rulete. Čeprav nobeden ni dejanski odgovor, so nekatere številke preprosto "zanič" stave. Na primer, 13 se v zahodni kulturi pogosto šteje za nesrečno številko, zato ji mnogi igralci dajejo široko pozicijo. 

Poleg 13 se igralce spodbuja, naj se izogibajo 34. Razlog je v tem, da je ta številka najdlje na mizi, kar omejuje vse možnosti, da bi jo zadeli. Nič in 6 prav tako veljata za nepriljubljena med večino igralcev rulete. Zanimivo je, da ni oprijemljive razlage za nepriljubljenost teh številk. Samo prepričanja!

Zaključek

Na splošno je skoraj nemogoče izkoristiti katero koli ruleto, razen če ima nekaj pomanjkljivosti. Večina koles je programiranih za naključno izbiro številk, kar daje vsaki številki enake možnosti za zmago. In tudi če izberete priljubljene zunanje stave, so možnosti za zmago še vedno manjše kot za izgubo.

Nikar pa se ne obnašajte kot pregovorni noj in pustite dobrote mimo vas. 17 in 7 sta se vedno znova izkazali za ugodni številki. Gre torej za iskanje številke, ki vam je najbolj naklonjena. Samo ne računajte na nič!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice