Kvote in izplačila za ruleto

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Kot pri vsaki drugi igri na srečo, je tudi pri ruleti veliko verjetnosti, kvot in izplačil. Vendar je za razliko od blackjacka te zelo enostavno izračunati, saj je izžrebana samo ena dobitna številka od skupno 35 (v francoski ruleti).

Stave se sklenejo šele, preden se žogica začne vrteti, tako da tudi igralci nimajo nobenih nadaljnjih možnosti odločanja. Če so prikazane zmagovalne verjetnosti posameznih stav, za večino ljudi skoraj ne bo presenečenj. Toda le redki zares vedo, kako izračunati izplačila na ruleti in katere vrste stav na ruleti obstajajo. Potopimo se noter!

Kvote in izplačila za ruleto

Kako deluje izplačilo na ruleti: Iskanje pravih kvot

Začnimo z verjetnostjo zmage pri različnih stavah na mizi za ruleto in zakaj se zmagovalne kvote na koncu izkažejo pri isti prednostni hiši za vsako stavo. Za te primere bomo vzeli mizo ameriške rulete. Vendar pa lahko isti izračun zlahka uporabimo tudi za kolo evropske rulete.

Igralec dobi stavo ena proti ena, kot je rdeča/črna, če žogica pristane na enem od 18 žepov ustrezne barve. Tako lahko igralec zmaga 18/38 ali, izraženo v odstotkih, približno 47,37 %.

Izračun prednosti hiše za stavo z izplačilom ena proti ena je naslednji: v 47,37 % časa bodo igralci stavo dobili, v 52,63 % časa pa izgubili.

Tukaj je opisano, kako kalkulator izplačil na ruleti deluje proti robu hiše:

0,4737 - 0,5263 = - 0,0526 (ali 5,26 %)

Vendar postane govorjenje o drugih dobrih stavah na ruleti nekoliko bolj zapleteno. Denimo, da igralec želi staviti na eno številko. Ta stava se izplača 35:1, če on ali ona zmaga.

Igralec zmaga le, če zadene natančna številka, na katero je stavil. Tako je možnost zmage pri vsakem vrtenju kolesa 1/38 ali 2,63 %. Če igralci dobijo to stavo, dobijo 35x. To je v primerjavi z eno enoto, ki bi jo igralci izgubili, če njihova številka ne bi bila zadeta.

Torej, tukaj je opisano, kako ti izračuni rulete delujejo proti robu hiše:

(0,0263 * 35) - 0,9737

0,9211 - 0,9737 = - 0,0526 (ponovno, 5,26 % prednost hiše)

Ruleta je a edinstvena igralniška igra naključja, ker je prednost hiše vedno enaka, ne glede na kvote in vrhunska spletna igralnica izplačila za različne stave. To pomeni, da igralcu za zmago ni treba uporabiti strateškega pristopa; vse kar morajo storiti je, da položijo stavo.

Verjetnost zmage pri zunanjih stavah

Zunanje stave dajejo igralcem najboljše kombinacije stav na ruleti:

Rouge/Noir, Manque/Passe in Pair/Impair

Najbolj priljubljene možnosti v spletni igralnici z najboljšimi izplačili vključujejo preproste kvote "stava rdeče/črne", visoka in nizka stava (stava 1-18/19-36) ali "stava sodo/liho". Ti se imenujejo tudi Rouge/Noir, Manque/Passe, in Par/Impair - zaradi francoskega izvora.

S temi možnostmi je izplačilo rulete nekaj manj kot 50 %. Natančneje pri 48,65 %, saj še obstaja možnost, da se žogica ustavi na ničli. Vse te možnosti imajo ruleto z izplačilom z eno številko v razmerju 1:1.

Desetine / Douzaines

Stava na ducat (12 številk) je tudi med najbolj priljubljenimi zunanjimi stavami na ruleti. V tem primeru se stave oddajo na zaporedja 1-12, 13-24 ali 25-36. Verjetnost, da dobite tokrat, je 32,43 %, vendar se izplača 2:1 namesto 1:1 kot pri zgornjih stavah.

Stolpci / Colonnes

Pri stolpčni stavi govorimo o enaki verjetnosti (32,43 %) in enakih izplačilnih razmerjih kot pri stavi na desetko (2:1).

Verjetnost zmage pri notranjih stavah

Tako imenovane notranje stave vključujejo stave na eno številko ali majhno skupino številk. Izbire tukaj so manjše kot pri zunanjih stavah, čeprav je res veliko izbire:

Plein / Number / Straight-Up Stava

Najmanjša verjetnost zmage tukaj je stava na točno določeno število. Ta znaša 2,70 %. Igralci lahko pričakujejo razmerje izplačil 35:1.

Split / Cheval

The Plein sledi Cheval, ki vključuje stave na dve točni številki namesto le na eno. Verjetnost zmage se tukaj poveča na 5,41%. Če je napoved pravilna, je razmerje izplačil 17:1.

Transverzalni plein

Po stavah na eno ali dve številki sedaj sledi stava na 3 številke. Stava na eno ulico (kombinacija 3 številk) ponuja verjetnost zmage 8,11 %. Razmerje izplačil je 11:1.

Carré

10,81% verjetnost dobitka ponuja stava na kot oz Carré (4 številke). Izplačilo tukaj je še vedno 8:1.

Transverzalno preprosto

Double straight vsebuje šest različnih števil in tako daje verjetnost zmage 16,22 %. Ta stava se izplača v razmerju 5:1, če zadene.

Zmagovalne verjetnosti objav

Če želijo igralci staviti na objave, naj poiščejo desko za ruleto z dirkalno stezo. Zanimivo je, da nekatere igralniške mize v živo ponujajo to funkcijo. Pri nekaterih mizah v igralnicah rulete v živo je mogoče objave objaviti tudi prek posebnih različic, na primer pri francoski ruleti Gold podjetja Evolution Gaming.

Tako imenovana objava se spet nekoliko razlikuje od predhodno predstavljenih notranjih in zunanjih stav. Pri teh najboljših stavah na ruleto z obvestili so številke združene v skupine, ki niso v zaporedju na mizi, temveč na kolesu rulete. Z obvestili lahko igralci stavijo na določena področja pota.

Voisins du Zéro

Tu bi bili zanimivi "sosedje ničle". Zajetih je 17 številk. Skupaj je treba skleniti 9 stav, da dobite verjetnost zmage 45,9 %. Seveda je z dirkališčem lažje. Na dirkališču RaceTrack lahko igralci stavijo neposredno na Voisins du Zero z uporabo omenjenih kvot na mizi rulete.

Stopnje

V Stopnje stavite 12 številk, ki ležijo neposredno nasproti Voisins du Zero so pokriti. Verjetnost zmage je 32,4 %.

Jeu Zero

Tudi stave na desetice/stolpce v notranjih stavah ponujajo podobno verjetnost dobitka. notri Jeu Zero, zero game, govorimo o oslabljeni različici sosedov zero. V tem primeru 7 številk blizu 0 na kolesu rulete z verjetnostjo zmage 18,9 %.

Orfelinovo

Vse ostale številke na kolesu, ki ne sodijo pod te objave, so združene pod termin Orfelini (sirote). Ti imajo 41,6-odstotno verjetnost zmage.

Voisins

Tudi sosedova igra se preprosto imenuje Voisins. Ne smemo ga zamenjati s sosedi 0 (Voisins du Zero), ki jih je mogoče staviti na progo. Igralci stavijo na številko in njeno Voisins v pokalu ob igranju s sosedi.

Tako je lažje staviti na določena področja kotla. Na primer, če igralci stavijo na sosede šestice, stavijo na številke 17, 34, 6, 27 in 13 – številke v posodi poleg šestice. Verjetnost dobitka stave na Voisins je 13,5 %.

Finale

V spremenljivi napovedi "Finale" igralci stavijo na številke, ki se končajo s posebnimi ciframi. Verjetnost zmage je v tem primeru 8,1%. Stavo je mogoče razširiti na dvomestno. Na primer 1 in 3, v tem primeru se mora število, na katerem se žogica ustavi, končati z 1 ali 3. V tem primeru se verjetnost dobitka poveča na 10,8 %.

Verjetnost neverjetnih izidov v ruleti

Igralci pogosto želijo vedeti, kakšna je verjetnost nenavadnih ali neverjetnih dogodkov v ruleti - kot je primer kvote za ruleto zeleno ali izplačil za ruleto 00. Na primer, eno vprašanje, ki se vedno pojavi med igralci, je, kako pogosto bi izgubili vse svoje žetone (njihov bankroll ) z uporabo sistema Martingale.

Sistem Martingale je sestavljen iz podvajanja stav, kadar je prejšnja stava izgubljena. Odvisno od najvišjega limita na mizi rulete bi bilo potrebnih sedem izgubljenih stav ena proti ena zapored, preden bi dosegli najvišji limit.

Na tej točki igralec ne more več povečati svojih stav. Verjetnost, da se to zgodi na kolesu evropske rulete, je 1 proti 106.

Malo verjetni izidi so lahko včasih v korist igralcev. Ista številka lahko zadene dvakrat ali celo trikrat zapored. Vendar to ni nekaj, na kar bi morali igralci računati! Pred vsakim vrtljajem je verjetnost zadetka številke, ki jo je igralec izbral v naslednjih treh vrtljajih, 50.652:1 (za evropsko ruleto) in 54.871:1 (za ameriško ruleto).

Za tiste, ki se tega ne zavedajo, so stavni sistemi postali izgubljena možnost, čeprav se morda zdijo dobra stvar.

Kako lahko vsakdo izračuna kvote in izplačila na ruleti

V pregledu smo pregledali vse bistvene stave in vložke na mizi za ruleto. Predvsem začetniki se pogosto sprašujejo, kako drugi igralci pridejo do teh številk.

Načelo za njim je neverjetno preprosto. Igralcem ni treba biti posebej pripravljen v izračunu verjetnosti. Za funkcionalno analizo ne potrebujejo namizne knjige – dovolj sta kos papirja s pisalom in kalkulator.

Za najboljše kvote pri ruleti igralci pri francoski ruleti preprosto delijo število, na katero so stavili, s 37. V ameriški ruleti je izračun 38 – zahvaljujoč dvojni ničli.

Rezultat tega je 4/35 za Carréja - 4 številke - to je 0,114. Igralci morajo preprosto pomnožiti s 100 in poznajo verjetnost.

S to povsem preprosto metodo lahko igralci izračunajo izplačilo kvot za vsako stavo pri mizi. Splača se poskusiti – na primer s stavo na dva carrés ali več deljenih stav na enem od najboljše spletne igralnice rulete.

Zaključek

Ruleta je resnično prestala preizkus časa – in zlahka je razumeti, zakaj. Pri tej igri ne gre samo za doseganje številk na ruleti. Je veliko več.

Igra sama po sebi je precej zapletena in ponuja igralcem priložnost, da izkusijo nekaj povsem izjemnega, kar je mogoče obvladati in izpopolniti do neverjetnih ravni.

Zato je tako pomembno, da ves čas spremljate tabelo izplačil na ruleti, da v vsakem trenutku veste, katere so najboljše kvote za ruleto in kako kar najbolje izkoristiti največjo stavo na ruleti.

Poznavanje podrobnosti igre lahko bistveno vpliva na povečanje vaših dobitkov in uspešno izkušnjo rulete. Torej, vzemite si čas za naučite se igrati ruleto, preizkusite različne strategije in izogibajte se pogostim napakam pri ruleti postati pravi mojster igre.

Zdaj je ravno čas, da poiščete pravo igralnico rulete in zgrabite vabljiv bonus, da bo še bolj razburljiva!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Katere so različne vrste stav v ruleti?

V vsaki tabeli izplačil kvot za ruleto sta dve vrsti stav. Prve bi bile zunanje stave, ki vključujejo rdeče/črne, Manque/Passe, Pair/Impair, Dozens in Columns. Druga vrsta so notranje stave s stavami Plein, Number, Straight-Up, Split, Transversal Plein, Carré, Transversal Simple, Announcements, Voisins du Zéro, Tiers, Jeu Zero, Orphelin's, Voisins in Finals.

Kako potekajo izplačila v ruleti?

Najboljša izplačila v spletni igralnici delujejo različno, odvisno od tega, ali igralci svojo najboljšo stavo na ruleti položijo na notranje ali zunanje stave. Na tej strani smo razložili celotna izplačila in kvote, da si jih lahko igralci rulete ogledajo ali dodajo med zaznamke, kadar koli je to potrebno.

Kako izračunati izplačila na ruleti?

Eden preprostih načinov, da spoznate natančne kvote kolesa rulete, je tako, da delite stave in številke, ki jih pokrivajo številke kolesa rulete. Na primer, stava na Carré pomeni stavo na 4 različne številke, kar bi bilo na mizi francoske rulete 0,114.

Kakšne so stave za ruleto?

Oddate lahko ogromno stav, odvisno od tega, koliko številk je na kolesu rulete. Najbolj priljubljeni so Red/Black ali Even/Odds. Vendar so to le zunanje stave. Notranje stave so lahko Voisins, Carré, Število in še veliko več.

Kakšne so možnosti za zmago na spletni ruleti?

Kvote in izplačila so pri spletni ruleti precej visoka glede na število različic in raznolikost. Vendar ima lahko standardna evropska ali francoska igra 98 % RTP, enega najvišjih v panogi.

Kako igrati ruleto

Kako igrati ruleto

Ruleta ostaja ena najbolj priljubljenih iger na svetu. Kopenske igralnice so bile zgrajene posebej za to igro. To ni le modna igralniška igra, ampak tista, ki je prestala preizkus časa – tako je prišla vse do najboljše spletne igralnice.

Kako uporabiti kalkulator rulete za povečanje števila dobitkov

Kako uporabiti kalkulator rulete za povečanje števila dobitkov

Ruleta je bila vedno priljubljena v spletnih igralnicah. Kaj pa, če bi lahko še bolj povečali navdušenje nad igro in nagnili možnosti v svojo korist? Vstopite v kalkulator rulete, pametno orodje, zasnovano za izboljšanje vaše stavne strategije. Z drobljenjem števil in verjetnosti je lahko ta kalkulator vaše skrivno orožje pri krmarjenju po mizi rulete. Ne glede na to, ali ste izkušen igralec ali novinec v igri, bi lahko razumevanje uporabe kalkulatorja za ruleto spremenilo igro, saj bi ponudilo vpoglede, ki bi lahko vodili do pogostejših dobitkov. Poglobimo se v to, kako lahko to orodje doda novo dimenzijo vašemu igranju spletne rulete.

Najboljše strategije za ruleto

Najboljše strategije za ruleto

Ali je smiselno uporabljati strategijo pri igranju priljubljene igre rulete ali ni pomembno, kako se odločite za stave? Kateri je najboljši način igranja rulete? 

Najpogostejše napake pri igri rulete in kako se jim izogniti

Najpogostejše napake pri igri rulete in kako se jim izogniti

Več sto let so bili ljudje očarani nad kolesom rulete, ko so vlagali svoje stave in nestrpno čakali na zvok ropotajoče žogice in pogled na zmagovalno številko.

Različne različice rulete

Različne različice rulete

Igralce že dolgo časa navdušujejo ruleta in njene večnacionalne različice ter različice. Ruleta s svojim prepoznavnim vrtljivim kolesom in vznemirljivostjo stav na to, kam bo žogica padla, je starodavna stalnica vsake ugledne igralnice.