Različne različice rulete

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Igralce že dolgo časa navdušujejo ruleta in njene večnacionalne različice ter različice. Ruleta s svojim prepoznavnim vrtljivim kolesom in vznemirljivostjo stav na to, kam bo žogica padla, je starodavna stalnica vsake ugledne igralnice.

Katere pa so različne različice rulete? Poleg tega, ali so na voljo v najboljši spletni igralnici? Tri najpogostejše različice rulete so ameriška, evropska in francoska. Vsaka različica ima svoja pravila, ruletno desko v vsaki igri, prednost hiše in tisto, zaradi česar je igranje na različnih igralniških ruletnih mizah tako edinstveno.

Različne različice rulete

Ameriška ruleta: različica 00

Za igranje ameriške rulete potrebujejo igralci posebno kolo z 38 režami (od 1 do 36, plus ena ničla (0) in dvojna ničla 00). Reže v kolesu ameriške rulete so rdeče in črne, ničle pa zelene. V nasprotju z evropsko in francosko ruleto ima ameriška ruleta razdelek z dvojno ničlo.

Druga "ničelna" reža razlikuje ameriško ruleto od drugih oblik igre. Zaradi tega dodatnega prostora je prednost hiše v ameriški ruleti veliko višja kot v evropski ali francoski različici. Glede na to, koliko številk je v kolesih rulete, se spreminja tudi število stavnih možnosti, ki jih ima igralec.

Evropska ruleta: najbolj priljubljena igra

Kolo evropske rulete ima 37 slotov, oštevilčenih od 1 do 36 in eno ničlo. Vsaka številka je rdeča ali črna, ničla pa je predstavljena z zelenim presledkom. Ker je prednost hiše pri evropski ruleti manjša kot pri ameriški ruleti, je pogostejša med igralci.

Reže z dvojno ničlo ni nikjer v evropski ruleti, kar je glavna razlika med njeno evropsko in ameriško različico. Zaradi tega razlikovanja je prednost hiše v evropski ruleti manjša, zaradi česar je igra veliko primernejša za uporabo ne le strategij, ampak tudi za večje možnosti zmage.

V primerjavi z ameriško ruleto ima evropska ruleta nižjo prednost hiše 2,70 %. S samo enim ničelnim mestom imajo igralci manjšo prednost hiše, ker imajo manjšo možnost, da žogica pade v izgubljeni žep.

Francoska ruleta: "La Version Francaise"

Francoska ruleta ima tudi 37 številk rulete (od 1 do 36 plus ena ničla), tako kot evropska različica. Francoska ruleta se od evropske rulete najbolj razlikuje po svojih pravilih in možnostih stav.

Francoski pogled na igro rulete ima svoj niz pravil in stavnih možnosti, ki jo ločujejo od drugih različic. Francoska ruleta ima poleg standardnih stav "en prison" in "en prisoner" svoje posebne možnosti stav, kot so "voisins du zero", "orphelins" in "tiers du cylindre".

Če oseba stavi na enak denar (rdeče/črno, liho/sodo, visoko/nizko itd.) in žogica pade v ničelno režo, izgubi le polovico svoje prvotne stave (uredba La Partage). Francoska ruleta ponuja najboljše možnosti igralcem zaradi tega pravila, ki zniža prednost hiše pri enakih stavah na 1,35 %.

Druge različice spletne rulete

Po toliko letih je povsem razumljivo, da ruleta že ponuja različne različice. Poleg tega je ustvarjanje rulete z delilcem v živo sprožilo še več različic, kar je igri dalo sodoben pridih.

Ruleta z več kolesi, mini ruleta in 3D ruleta so le nekatere od številnih različic rulete – vse tri so tudi različice v živo. Običajna praksa spletnih igralnic je, da igralcem omogočijo brezplačno vadbo teh različic, preden jim dovolijo staviti pravi denar.

Mini ruleta

Zahvale gredo ponudniki programske opreme, kot je Playtech in Evolution Gaming, lahko ljubitelji rulete zdaj igrajo mini ruleto, ki je manjša različica izvirne spletne igre. Mini ruleta se lahko prilagodi manjšim zaslonom – kljub temu, da se igra na osebnem ali prenosnem računalniku. To omogoča igralcem, da igrajo ruleto, medtem ko opravljajo drugo dejavnost, na primer stave med igro.

Ruleta z več kolesi

Če eno kolo rulete preprosto ne uspe, obstaja tudi možnost, da stavite na ruleto z do osmimi igrami hkrati. Ruleta z več kolesi sledi pravilom evropske rulete, pri čemer se vse igre odvijajo istočasno.

Ruleta delilcev v živo

Igre delilcev v živo so popolna mešanica med resnično življenjsko izkušnjo in spletnimi različicami. V primeru rulete igre rulete z delivcem v živo omogočajo igralcem interakcijo z delivcem, opazovanje dejanskega vrtenja kolesa, medtem ko sklepajo stave, ki jih delivec položi na pravo mizo. Poleg tega ima ruleta z delilcem v živo več različic v večini igralnic v živo.

Fliper ruleta

Čas je, da pozabite na klasično ruleto in jo nadomestite z nečim svežim, kot je fliper. To je načelo igre Pinball Roulette, najbolj znane pri Playtechu. Igra temelji na pravilih evropske rulete, z veliko razliko v postavitvi. Očitno je zaradi tega igra bolj razburljiva in dinamična.

Rob hiše v ruleti

Tukaj je tabela, ki prikazuje prednost najpogostejših različic rulete:

Roulette VariationHouse Edge
European Roulette2.70%
American Roulette5.26%
French Roulette1.35%
Mini Roulette7.69%
Multi-Wheel Roulette2.70% to 5.40%
Multi-Ball Roulette2.70% to 5.40%
Double Ball Roulette2.70% to 5.40%
Live Dealer Roulette2.70% to 5.40%

Upoštevajte, da navedene številke niso točne in se lahko spreminjajo glede na posebna pravila in različice igre, ki se igra. Izraz "hišna prednost" pomeni povprečni znesek denarja, ki ga igralnica pričakuje, da bo dobila za vsako stavo, vloženo v daljšem časovnem obdobju.

Zaključek

Vsaka spletna igra rulete ponuja razburljivo dogajanje. Vendar so spletne igre rulete različne in ključnega pomena je, da se jih naučite, preden začnete. Na primer, zaradi pravil La Partage imajo igralci boljše možnosti za zmago pri francoski ruleti kot pri ameriški ruleti. Da bi kar najbolje izkoristili svojo izkušnjo spletne rulete, je pomembno ne le razumeti razlike med različnimi različicami igre, temveč tudi dobro razumeti pravila rulete in pogoste pasti, ki se jim je treba izogniti.

Igralci lahko uporabljajo isto strategije v vseh različicah rulete, vendar je bistveno, da ste seznanjeni s tem, koliko številk je na kolesu rulete, pravili vsake različice in prednostmi hiš, da optimizirate dobitke. Priporočljivo je, da igralci preizkusijo različne vrste iger na srečo na spletu, da odkrijejo tisto, pri kateri najbolj uživajo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Katere so glavne različice rulete?

Ameriška ruleta, evropska ruleta in francoska ruleta so tri najbolj priljubljene vrste rulete. Čeprav ima vsaka različica rulete svoja pravila in estetske posebnosti, je vsem skupna osnovna predpostavka vrtenja kolesa in stave na to, ali bo žogica padla na številčno mesto ali ne.

Kako se razlikujeta ameriška in evropska ruleta?

Oblika kolesa je glavna razlika med ameriško in evropsko ruleto. Ker ameriška ruleta vključuje tudi dvojno ničlo (00), je skupno število stavnih mest zdaj 38. V evropski ruleti je samo ena reža z ničlo (0), kar pomeni skupno 37 možnih stavnih možnosti. Razlika v prednosti hiše se kaže v tem, da so evropski konkurenti v rahli prednosti.

Kaj ločuje francosko ruleto od drugih različic?

Francoska različica ima enake številke koles rulete kot evropska ruleta. Kljub temu vsebuje tudi dve dodatni pravili, imenovani La Partage in En Prison, ki lahko dodatno zmanjšata prednost hiše. La Partage vrne polovico svoje stave, če igralec stavi na enak vložek in žogica pade na nič. Če žogica pade na ničlo, lahko igralci "zaprejo" ali zadržijo svojo stavo za naslednji vrtljaj, v upanju, da bodo povrnili svoje izgube.

Ali lahko uporabim iste strategije za vse različice rulete?

Čeprav je veliko taktik rulete univerzalnih, se najuspešnejše razlikujejo glede na izbrano različico. Z manjšo prednostjo hiše v evropski in francoski ruleti, na primer, je strategija Martingale lahko bolj donosna. Če ima igra več različic, se morajo igralci naučiti pravil vsake in ustrezno prilagoditi svojo taktiko.

Kaj je "dirkališče" v ruleti in katere različice ga uporabljajo?

V evropski in francoski ruleti je dirkališče dodatna ureditev stav za igralce. To je predstavitev števk kolesa, ki igralcem omogoča staviti na skupine števil, ki so blizu skupaj. Pogosti primeri vključujejo Voisins du Zero, Tiers du Cylindre in Orphelins. Igralcem, ki želijo staviti samo na določene segmente koles, se bodo te stave morda zdele bolj praktične.

Kako igrati ruleto

Kako igrati ruleto

Ruleta ostaja ena najbolj priljubljenih iger na svetu. Kopenske igralnice so bile zgrajene posebej za to igro. To ni le modna igralniška igra, ampak tista, ki je prestala preizkus časa – tako je prišla vse do najboljše spletne igralnice.

Kako uporabiti kalkulator rulete za povečanje števila dobitkov

Kako uporabiti kalkulator rulete za povečanje števila dobitkov

Ruleta je bila vedno priljubljena v spletnih igralnicah. Kaj pa, če bi lahko še bolj povečali navdušenje nad igro in nagnili možnosti v svojo korist? Vstopite v kalkulator rulete, pametno orodje, zasnovano za izboljšanje vaše stavne strategije. Z drobljenjem števil in verjetnosti je lahko ta kalkulator vaše skrivno orožje pri krmarjenju po mizi rulete. Ne glede na to, ali ste izkušen igralec ali novinec v igri, bi lahko razumevanje uporabe kalkulatorja za ruleto spremenilo igro, saj bi ponudilo vpoglede, ki bi lahko vodili do pogostejših dobitkov. Poglobimo se v to, kako lahko to orodje doda novo dimenzijo vašemu igranju spletne rulete.

Kvote in izplačila za ruleto

Kvote in izplačila za ruleto

Kot pri vsaki drugi igri na srečo, je tudi pri ruleti veliko verjetnosti, kvot in izplačil. Vendar je za razliko od blackjacka te zelo enostavno izračunati, saj je izžrebana samo ena dobitna številka od skupno 35 (v francoski ruleti). 

Najboljše strategije za ruleto

Najboljše strategije za ruleto

Ali je smiselno uporabljati strategijo pri igranju priljubljene igre rulete ali ni pomembno, kako se odločite za stave? Kateri je najboljši način igranja rulete? 

Najpogostejše napake pri igri rulete in kako se jim izogniti

Najpogostejše napake pri igri rulete in kako se jim izogniti

Več sto let so bili ljudje očarani nad kolesom rulete, ko so vlagali svoje stave in nestrpno čakali na zvok ropotajoče žogice in pogled na zmagovalno številko.