Belgian Gaming Commission

Belgijska komisija za igre na srečo (BGA) zagotavlja nadzor nad spletnimi igralnicami in izdaja licence digitalnim operaterjem znotraj svojih meja. Igralci in podjetja so odgovorni za spoštovanje predpisov o spletnih igrah na srečo.

Posamezniki so tudi podvrženi visokim globam za kršitev zakonov, ki urejajo spletne igre na srečo. Igre na srečo v nelicencirani digitalni igralnici prinašajo stroge in hitre posledice.

Komisija ureja operacije in posamezne igralce, da zaščiti igralniško skupnost pred neuglednimi, nelicenciranimi igralnicami.

Čeprav vlada ne namerava otežiti iger na srečo za dobronamerne igre na srečo, skrbno spremlja spletne igralnice, da zagotovi, da ima vsaka platforma licenco in da upošteva predpise.

Belgian Gaming Commission
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco BGA

Belgijska komisija za igre na srečo je eden najstrožjih regulativnih organov v Evropi. Komisija zahteva posebno licenco za spletne igre na srečo in si prizadeva zagotoviti varnost državljanov, ki dostopajo do spleta, da stavijo denar. Leta 2011 je belgijski zakon o igrah na srečo podrobno opisal tri različne licence za igre na srečo, ki so na voljo operaterjem igralnic.

Za spletne igralnice je licenca A+ urejala, kako je operater upravljal kopensko ali spletno poslovanje. Licenca AB ureja igre na srečo. Licenca F1 je posebej za igre na srečo, ki vključujejo stave in stave. Postopek za pridobitev licence za spletno igralnico je počasen in prosilci se morajo držati strogih zahtev za odobritev.

Izvrševanje belgijske komisije za igre na srečo

Nelicenciran mednarodni trg spletnih igralnic za belgijsko prebivalstvo. Pravzaprav te nezakonite spletne igralniške platforme poskušajo doseči igralce po vsej Evropi, ne da bi pridobile ustrezno licenco.

Pomanjkanje predpisov je eden od razlogov, da so nezakonite spletne igralnice na splošno uspešne pri infiltriranju na trge digitalnih iger na srečo v Evropi brez licence. Vendar belgijski regulatorji ne varčujejo s tem, da nelicencirane igralnice uvrstijo na črno listo.

Vsak operater, ki opravlja storitve v regiji brez licence, tvega, da ga bo doletela velika globa do 100.000 evrov. Operaterji morajo imeti licencirano kopensko igralnico, da se kvalificirajo za licenco za spletno igralnico.

O licenci BGA

Upravljavci spletnih igralnic morajo imeti licenco za opravljanje storitev belgijskim državljanom. Več kot 10 let od uveljavitve belgijskega zakona o igrah na srečo je devet operaterjev pridobilo licenco za delovanje v regiji.

Samo tiste kopenske igralnice lahko delujejo tudi na spletu. Medtem ko nekatere kopenske igralnice sodelujejo z obstoječimi spletnimi podjetji. Predpisi zahtevajo, da mora strežnik, ki gosti spletne igralnice, imeti lokacijo v Belgiji.

Ti predpisi omejujejo zakonito delovanje mednarodnih igralnic brez belgijske prisotnosti.
Igralci na srečo so prav tako odgovorni za zagotavljanje licence spletne igralnice. Igralci, ki obiskujejo nelicencirane spletne igralnice, tvegajo, da bodo prejeli 25.000 evrov globe.

Belgijski predpisi o spletnih igrah na srečo so strogi tako za operaterje kot za igralce, da zagotovijo celovitost sistema. Pomanjkanje znanja o igralništvu ni izgovor za izogibanje kaznim, povezanim z nezakonitim igranjem na srečo.

Upravljavci spletnih igralnic morajo predložiti dokazilo o finančni stabilnosti z jamstvom, da bodo Komisiji plačali provizijo v višini 250.000 EUR.

Vse igralnice z licenco, ki delujejo na spletu, morajo plačati tudi enajst odstotkov bruto davka na sredstva od iger na srečo, ki jih prejmejo od pokroviteljev. Druge licenčne zahteve za spletne igralnice vključujejo pošteno delovanje, pregledne provizije in preprečevanje odvisnosti od iger na srečo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak