CAIXA Brazil

Obstoječa zakonodaja o igrah na srečo v Braziliji nima splošnega statuta ali regulativnega okvira za dovoljenje zadevnih iger. Pravne prakse iger na srečo pomenijo, da morajo igralniške ustanove izpolnjevati različne licenčne standarde, odvisno od vrste iger na srečo. Samo države so lahko lastniki zveznih loterij.

Caixa, brazilska banka, je dobila upravljanje zvezne loterije na podlagi odloka, izdanega leta 1961. Odredba je preklicala vsa dovoljenja za zasebne loterije. Dovoljenja so koncesije zvezne vlade, in institucija podeljuje licence za stavbe.

Caixa ima licenco za približno 13.000 loterij, ki delujejo. Agencija ponuja tudi deset različnih vrst loterij. Vladni uradniki nenehno razmišljajo o privatizaciji LOTEX-a, da bi razbili monopol sistema.

CAIXA Brazil
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco Caixa Brazil

Spletne igralnice so v državi po zakonu o prekrških nezakonite. Vendar pa obstaja pravna vrzel, ki Brazilcem omogoča stave na tujih spletnih mestih. Igralci ne kršijo nobenih pravil, dokler so spletne strani zakonite na svojih lokacijah.

Ker so loterijske igre monopolizirane s strani Caixa, ni mehanizma za licenciranje. Državne loterije trenutno ugotavljajo svoj regulativni model in interakcijo z zasebnim sektorjem.

Caixa pogosto izvaja razpise za imenovanje upravljavcev loterijskih stojnic. Ti so zadolženi za prodajo loterijskih listkov in zagotavljanje določenih bančnih storitev. Caixa je uvedla številne omejitve za operaterje spletnih igralnic. Te so bile z okrožnicami, ki jih je odobril bančni nadzornik loterije in iger.

Za igralniške dejavnosti so opredeljeni standardi družbene odgovornosti. Caixa je vzpostavila odgovoren program iger na srečo, da uskladi svoje postopke loterije z najbolj sprejemljivimi igralnimi praksami po vsem svetu.

Potrošniški zakonik določa, da morajo izvajalci iger na srečo upoštevati načela dobre vere, poštenih pogojev in dobrih praks. Biti morajo v skladu z drugimi koncepti, ki zagotavljajo pravičnost v odnosih s potrošniki. Ti vključujejo neizkoriščanje slabosti in ranljivosti potrošnikov.

Vse stavne dejavnosti se po brazilskem civilnem zakoniku štejejo za pogodbe. Stave lahko stavijo samo igralci, starejši od 18 let.

O licencah Caixa Brazil

Brazilska vlada je sprejela ukrepe za reformo državnega okvira iger na srečo. Cilj je pomagati pri gospodarskem okrevanju države. Kljub temu je sedanja igralniška scena v državi večinoma neregulirana. Brazilija se bliža legalizaciji poslovanja svojih spletnih igralnic.

Uradniki so objavili nove dokumente, ki preučujejo, kako bi lahko vlada uredila športne stave, v katere so vključene spletne igralnice.

Glede na nedavne javne pripombe se še odločajo, ali bodo spletne igre na srečo podvržene koncesijskemu modelu.

Razmišljajo tudi o omejenem številu licenc, ki bi jih ponudili na javnem razpisu, ali o odobritveni strukturi z neomejenim številom imetnikov licenc. Zahteve za prijavo in nagradni model še nista urejena.

Državne loterije, ki jih izvajajo države članice in zvezno okrožje, niso urejene na podnacionalni ravni. Ni omejitev glede števila licenc, ki jih je mogoče izdati v prihodnosti. V Braziliji morda ni na voljo nobenih licenc za loterije. Nekatere državne loterije pa iščejo ponudnike storitev iz javnega sektorja.

S tako veliko populacijo se bodo Brazilci nedvomno zanimali za igre na srečo. Žal je trenutno v državi dovoljenih le nekaj vrst iger na srečo. Več zakonodajalcev se zavzema za reformo, drugi pa to zavračajo.

Kljub temu, da je v Braziliji dovoljeno nekaj oblik iger na srečo, mnogi igralci igrajo v različnih spletnih igralnicah, ki imajo tuje licence.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak