Coljuegos

Kolumbija je eden največjih trgov iger na srečo v Južni Ameriki. Kot rezultat, država predstavlja ogromno priložnost za operaterje spletnih igralnic. Skozi leta je doživela številne prehode v svojih predpisih o igrah na srečo.

Leta 1991 je bila ustanovljena kolumbijska uprava za igre na srečo Coljuegos. Decentralizirano podjetje, ki je pod pristojnostjo kolumbijskega ministrstva za finance in javne kredite, je leta 2016 začelo licencirati spletne igralnice in spletne igre na srečo na splošno.

Zaradi tega se je Kolumbija pridružila redkim državam v Južni Ameriki, ki so v celoti sankcionirale regulirane kopenske in spletne igralnice. Preden je bil v Kolumbiji uveden zakon o e-igre, je le ustrezno urejal kopenske igralnice.

Glavni poudarek je bil na zagotavljanju igralcem zanesljivih klasičnih igralnic in ohranjanju državnega monopola. Vse se je spremenilo, ko je bila licencirana prva lokalna spletna igralnica Wplay.co. Poudarek je preusmeril na oblikovanje pravnega okvira, ki je ustrezno ščitil igralce in zagotavljal, da so vse licence izpolnjevale zastavljene obveznosti.

Coljuegos
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco Coljuegos

Spletne igralnice, ki zaprosijo za licenco, ki jo izda Coljuegos, morajo izpolnjevati kolumbijske predpise o igrah na srečo. To je namenjeno ohranjanju dobičkonosnosti industrije spletnih iger na srečo ob odgovornem, poštenem in preglednem sektorju iger na srečo. Izdane licence so na voljo tako lokalnim kot tujim operaterjem spletnih igralnic.

Spletne igralnice, ki pridobijo to licenco v Kolumbiji, svojim igralcem ponujajo več pravnih možnosti. To so:

  • Spletni poker. To je najbolje ocenjen izdelek spletne igralnice v Kolumbiji in južnoameriški regiji kot celoti.
  • Interaktivne igre. Ta možnost vključuje spletne igralne avtomate in druge igre s takojšnjimi dobitki.
  • Športne stave. Virtualne igre zagotavljajo simulatorji spletnih igralnic. Te virtualne športne igre vključujejo tekme nogometa, košarke in ragbija.
  • Loterije in bingo. Loterija Barolo je zakonita možnost, ki jo igralcem ponujajo licencirane spletne igralnice v Kolumbiji.

O licenci Coljuegos

Družbe, ki upravljajo spletne igralnice, morajo biti ustanovljene pred Gospodarsko zbornico v Kolumbiji. Spletne igralnice, ki imajo licenco s strani organa, morajo svojim igralcem ponuditi igre, ki so certificirane kot poštene in ki prav tako upoštevajo njihovo zasebnost.

Prosilci za dovoljenje morajo vložiti vlogo pri županu občine, v kateri želijo delovati. To dovoljenje za igre na srečo velja pet let. Organ za igre na srečo izvaja tudi letne preglede, da zagotovi skladnost z zakonom s strani licenciranih operaterjev spletnih igralnic.

Upravljavci iger na srečo, ki pridobijo certifikat, morajo plačati letno licenčnino v višini 200.000 $.

Priljubljenost in kazni

Coljuegos je priljubljena licenca. V Kolumbiji je približno 350 zakonitih ponudnikov iger na srečo. Colombia Gaming Authority je znan po svojih visokih varnostnih standardih delovanja v kolumbijskih spletnih igralnicah.

Vsaka spletna igralnica, za katero se ugotovi, da krši licenčno pogodbo, se lahko sooči z pravno kaznijo od 5 do 10 milijonov dolarjev. Obstajajo še strožje kazni za posameznike, za katere se ugotovi, da upravljajo nezakonite spletne igralnice. Grozi jim do osem let zapora. S tako strogimi zakoni se Kolumbija ponaša z najvarnejšimi spletnimi igralnicami v Latinski Ameriki.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak