Curacao

Curacao izvaja obsežne reforme svojega postopka izdajanja dovoljenj. Ker so distribucijo licenc v preteklosti večinoma nadzorovali glavni imetniki licenc, ki igralnicam zagotavljajo podlicence, Karibski otok že dolgo ponuja novoustanovljenim podjetjem enostavno pridobitev licenc za spletne igralnice. Kot rezultat, je Curacao dom več kot 450 spletnih igralnic. Curacao je ena najuglednejših oblasti, ki v ospredje postavlja zaščito igralcev.

Skupaj z uglednimi spletnimi stavnimi mesti tudi zloglasni operaterji dajejo licenci slab ugled z zaprtjem in odhodom z depoziti imetnikov računov. Zdi se, da je nizozemska ponudba denarne podpore z nekaj priloženimi nizi po poročilih sprožila skorajšnjo prenovo zakonov in regulativnega nadzora Curacaosa. Veliko startupov išče licenco Curacao, ker ponuja stroškovno učinkovito licenčno rešitev z ugodno strukturo davka od dohodkov pravnih oseb.

Vse igralnice, ki nosijo logotip Curacao eGaming, so temeljito preiskane in revidirane. Raziščimo te spletne igralnice, prednosti in slabosti igralnic z licenco v Curacau.

Curacao
Zgodovina licence Curacao

Zgodovina licence Curacao

Do leta 1993 je splet zacvetel s priložnostmi za nova igralniška podjetja. Curacao je bil ena prvih regij, ki je leta 1993 sprejela zakonodajo za urejanje spletnih iger na srečo. Do leta 1996 je Gaming Licensing Authority zadostil naraščajočemu povpraševanju po licencah in regulaciji industrije. Zakonodaja se je še naprej razvijala in leta 2001 je vlada ustanovila Združenje internetnih iger na srečo, da bi zagotovila, da operaterji vzdržujejo pričakovani kodeks ravnanja.

Curacao kot eden največjih organov za izdajanje licenc za spletne igre na srečo na svetu ponuja enostavno pridobitev in cenovno ugodne zahteve. Poleg tega robustna infrastruktura iger na srečo v državi imetnikom licenc ponuja močne telekomunikacijske in finančne platforme, s katerih lahko zaženejo spletno mesto za stave. Posledično podjetja po vsem svetu poslujejo v poslovno prijaznih jurisdikcijah. Curacao, ki se pogosto imenuje davčna oaza, sledi davčni zakonodaji Evropske unije. Država deluje kot posrednik za licencirane igralnice pri davčni upravi in spoštuje zahteve glede skladnosti z AML.

V svoji trenutni strukturi Curacao izda dve različni vrsti licenc, vključno z glavno licenco in podlicenco. Štiri podjetja imajo glavno licenco, vključno z Curacao Interactive Licensing, Antillephone, Gaming Curacao in Cyberluck Curacao. Od leta 1996 niso bile odobrene nobene dodatne mojstrske licence.

Zgodovina licence Curacao
Podlicenca

Podlicenca

Za pridobitev licence Curacao, novo igralnico mora zaprositi za enega od podjetij, ki imajo mojstrsko licenco. Imetniki podlicence in glavne licence so pooblaščeni za upravljanje spletnih iger na srečo, kot so športne stave, igralnice, poker in loterije.

Podlicence so veljale za nedoločen čas z letnim podaljšanjem. Glede na napoved o prihajajočih spremembah licenciranja in regulativnega postopka Curacaa pa bo vlada morda pregledala trenutne imetnike licenc. Ker Curacao ustanavlja svojo regulativno agencijo, si vlada prizadeva nadzorovati izdajanje licenc. V preteklosti je lahko podlicenco preklical samo imetnik glavne licence. Stara struktura se bo verjetno bistveno spremenila, ko bo Curacao uvedel nove postopke.

Podlicenca
Spletne igralnice z licenco imetnikov glavne licence Curacao

Spletne igralnice z licenco imetnikov glavne licence Curacao

V preteklosti je na Curacau lažje pridobiti licenco za igralnico kot v večini drugih regij. Kljub temu morajo prosilci opraviti več korakov, preden prejmejo odobritev licence. Običajno je časovni okvir od vloge do odobritve krajši kot v drugih regijah, kar lahko traja do enega leta za izdajo licence.

Od nekaj dni do šestih tednov je sistem licenciranja igralnic v Curacau hiter in prijazen do poslovanja. Kljub temu so zloglasni akterji zdrsnili skozi razpoke v procesu, zaradi česar se je vlada odločila, da bo izdajanje dovoljenj urejala na vladni ravni. Finančni minister regije nakazuje, da so spremembe neizbežne, vključno s prenosom moči z imetnikov glavne licence na vladne uradnike.

Licenčne zahteve

Po registraciji domene v regiji Curacao se lahko podjetje za poslovanje registrira pri družbi z omejeno odgovornostjo. Operaterji morajo najeti lokalnega predstavnika in vzdrževati fizični strežnik v Curacau, da izpolnijo licenčne obveznosti.

V skladu s pravili AML/CFT morajo licenčni organi preveriti osebno zgodovino vsakega prosilca. Te poglobljene preiskave vključujejo pregled financ, identitete in države stalnega prebivališča. Prosilec mora imeti čisto dosje brez kazenske preteklosti.

Za pridobitev dovoljenja je treba predložiti precejšnjo količino dokumentacije, vključno z:

 • Pogoji
 • Programska oprema
 • Nadaljuj
 • Referenca
 • Bančno pismo
 • Identifikacija
 • Lastništvo domene
 • Računovodja ali odvetniško pismo

Ko prosilec predloži zahtevano dokumentacijo, lahko obdelava traja do šest tednov, da pridobi odobritev za kvalificirana podjetja. Zagonski stroški so trenutno razumni. V preteklosti kandidati pridobijo licenco za med 20.000 in 30.000 USD. Pridobitev licence za igre na srečo v Curacau lahko vključuje različne stroške, kot so:

 • Osebje
 • Registracija dokumenta
 • Pristojbina za prijavo licence
 • bančni račun
 • Stroški strežnika
 • Pisarniška oprema
 • Davki
 • Posvetovanje

Trenutno ena najcenejših licenc v panogi, Curacao ponuja številne ugodnosti operaterjem, ki uvajajo nove igralnice ali spletna stavna mesta v regiji.

Spletne igralnice z licenco imetnikov glavne licence Curacao
Igralnice z licenco

Igralnice z licenco

Po pridobitvi licence v Curacau lahko operaterji ponujajo storitve v kateri koli državi, ki sprejme licenco. Države po vsem svetu ne prepovedujejo spletnih mest z licenco Curacao, vključno z Avstralijo, Kanado, Japonsko, Indijo in Poljsko. Če odobren operater spoštuje zakone Curacaa in regionalne zakone, lahko še naprej deluje na večnacionalnih območjih. Kazni za neupoštevanje pravnih parametrov lahko povzročijo izgubo licence ali denarne kazni.

Do danes imetniki glavne licence vodijo in izvajajo politike za obravnavanje nesoglasij med operaterjem in igralcem. Vendar so številne pritožbe zoper neetična podjetja z licenco Curacao privedle do spremembe sistema s strani vlade.

Operaterji morda ne bodo zagotavljali storitev državljanom v določenih regijah, vključno s Curacaom, Francijo, Združenimi državami, Nizozemsko in Arubo. Vendar pa lahko operaterji v regijah, kjer je licenca dobrodošla, za zagotavljanje uporabljajo licenco različne storitve iger na srečo.

Igralnice z licenco
Prednosti in slabosti vloge za licenco Curacao

Prednosti in slabosti vloge za licenco Curacao

Fleksibilnost licence je prednost za operaterje, ki želijo potrošnikom ponuditi več igralnih možnosti. Ker ena licenca pokriva vse vrste stav, lahko imetniki glavne licence in imetniki podlicence prosto nudijo skoraj neomejeno igranje iger državljanom po vsem svetu, vključno s športnimi stavnicami, igralnicami in loterijami. Ker je postopek zgodovinsko eden najhitrejših odobritev licenc na trgu, operaterji cenijo hiter časovni okvir odobritve. Z ničelnim davkom od dobička pravnih oseb in 2-odstotnim davkom na neto dobiček regija še naprej privablja podjetja, ki iščejo ugodno poslovno okolje.

Prednosti

 • Najnovejša tehnologija
 • Najbolj znane igralniške igre
 • svetovno znana imena za virtualne igre in e-šport.
 • Širok spekter storitev e-stav
 • Doživljenjska veljavnost
 • Davčne ugodnosti
 • Dodatna tehnična in finančna podpora

Curacao se ponaša z najhitrejšo internetno povezljivostjo in napredno informacijsko infrastrukturo na zahodni polobli. To omogočajo številni podmorski optični kabli, neposredni sateliti in podatkovni center 4. stopnje. Curacao eGaming poleg urejanja spletnih mest z igrami na srečo ponuja finančno in tehnično pomoč.

Storitve vključujejo mednarodne finance, storitve zasebnega oblaka in namenske storitve. Gospodarstvo je močno odvisno od fintech in finančnih storitev, zato država vlaga v dostojno infrastrukturo. Spletne igralnice, ki gostujejo v Curacau nimajo težav s spletnim gostovanjem.

Ena licenca pokriva vse vrste stav

S sistemom licenciranja in podlicenciranja v Curacau lahko spletne platforme za igre na srečo uživajo v široki paleti stavnih storitev. Z glavno licenco ima igralnica pravico podlicencirati e-igre drugim ponudnikom. To je ustvarilo obsežno mrežo operaterjev, ki pokrivajo spletne igralnice, programsko opremo za igre na srečo, poker, športne stavnice itd.

Najboljši del licence Curacao eGaming je, da deluje za nedoločen čas. Po postopku pridobitve, ki lahko traja 45 dni, ga lahko prejemnik uporablja vse življenje. Prav tako ga je lažje dobiti kot zaprositi za licenco britanske komisije za igre na srečo. Poleg tega pridobitelj licence do leta 2026 uživa znižanje davka od dobička pravnih oseb za 2 %. Na srečo je stopnja DDV za vse igralnice, ki delujejo v okviru Curacao eGaming, 0 %.

Slabosti

Na žalost ima licenca svoje pomanjkljivosti. Več držav operaterjem z licenco Curacao omejuje sprejemanje igralcev v določenih regijah. Vsa spletna mesta, ki sprejemajo igralce iz omejenih regij, se lahko soočijo s preklicem licence. Čeprav ima Curacao velik ugled v industriji, njegova licenca ni tako dobro cenjena kot druge na trgu.

 • Brez posredovanja v primeru sporov med igralci in ponudniki iger na srečo
 • Ni nujno vstopnica za zaupanje

Igralci iger na srečo morajo vedeti, da jurisdikcija Curacaa ne rešuje nesoglasij med ponudniki iger na srečo in igralci. Igralci morajo opraviti svojo skrbnost, preden se prijavijo v katero koli spletno igralnico.

Čeprav imajo številna ugledna spletna mesta za igre na srečo licenco Curacao eGaming, to ne pomeni, da so 100 % vredna zaupanja.

Prednosti in slabosti vloge za licenco Curacao
Domači zakoni in omejitve, ki jih določa licenca Curacao

Domači zakoni in omejitve, ki jih določa licenca Curacao

Z ustanovitvijo Internet Gaming Association leta 2001 je Curacao vzpostavil okvir za zagotavljanje, da pridobitelji licenc še naprej upoštevajo predpise. Združenje posreduje pri vprašanjih med vlado in licenciranimi operaterji v državi, da pomaga pri ohranjanju politik, ki so ugodne za industrijo. Leta 2002 je Curacao's e-Gaming Licensing Authority začel spremljati spletne igre na srečo. Druga regulativna agencija, imenovana Gaming Control Board, nadzira prizemne igre na srečo za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma.

Za operaterje, ki ne upoštevajo obstoječih predpisov, lahko kazni vključujejo zapor in/ali denarno kazen. Tisti, ki kršijo zakon, lahko tudi izgubijo licenco ali naletijo na prepovedi v različnih regijah po vsem svetu. Samo licencirane in ugledne ustanove lahko dobijo delo z uglednimi industrijskimi partnerji. Nekatere države na črni seznam uvrstijo nekatera spletna stavna mesta z licenco Curacaa, ki ne upoštevajo lokalnih predpisov. Zato se lahko nezakoniti operaterji brez licence soočijo z izzivi pri pridobivanju partnerstev z uglednimi finančnimi institucijami in razvijalci programske opreme.

Več igralnic v Curacau je bilo uvrščenih na črni seznam v nekaterih regijah. Nenazadnje se bodo večkratni kršitelji zakona soočili z odvzemom licence in zaprtjem podjetij, saj se regulacija spletnih iger na srečo segreva na konkurenčnem digitalnem trgu.

Domači zakoni in omejitve, ki jih določa licenca Curacao

Zadnje novice

Curacao bo uvedel strožje zakone o igrah na srečo
2023-07-21

Curacao bo uvedel strožje zakone o igrah na srečo

Industrija spletnih iger na srečo se nenehno razvija, da bi bila v koraku s trenutno realnostjo. Pred kratkim so evropski predpisi spremenili svoje zakone, da bi njihovi trgi postali varnejši za vse vpletene. Dober primer je Združeno kraljestvo, ki je lansiralo Bela knjiga o igrah na srečo aprila 2023.

Zahtevajte 10 % svojih tedenskih izgub s promocijo Cashback igralnice Jet
2023-06-06

Zahtevajte 10 % svojih tedenskih izgub s promocijo Cashback igralnice Jet

CasinoRank vam vedno pomaga pri iskanju zanesljive spletne igralnice z najboljšimi tedenskimi promocijami. Ideja je, da z igranjem in osvajanjem brezplačnega denarja podaljšate svoj kapital v igralnici. Ta teden se iskanje ustavi pri igralnici Jet Casino, igralnici leta 2020 z licenco in zakonodajo v Curacau. Jet Casino vam omogoča, da igrate več in prejmete povračilo za vaše tedenske izgube. Spodaj je popoln pregled te promocije.

Zakaj je licenca za igre na srečo Curacao tako priljubljena
2022-10-24

Zakaj je licenca za igre na srečo Curacao tako priljubljena

Licenciranje je bistven dejavnik med igralci spletnih igralnic. Ta dokument dokazuje, da ima igralnica licenco in da jo ureja zanesljiv licenčni organ. To dokazuje, da so igre poštene in da bo regulativni organ posredoval, če bo igralnica začela neprimerno ravnati s sredstvi in informacijami igralcev.

Seznam najboljših licenc za igre na srečo v letu 2021
2021-01-18

Seznam najboljših licenc za igre na srečo v letu 2021

Če se želite pridružiti obsežnemu svetu spletnih igralniških iger, je ključnega pomena, da se naučite prepoznati najboljša spletna mesta za igre na srečo. To je zato, ker morate igrati na pošteni, varni in zanesljivi platformi, da zaslužite denar. Na srečo ima večina uglednih spletnih igralnic licenco in jih urejajo zanesljive jurisdikcije za igre na srečo. Ne glede na to, ali želite igrati v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi ali kateri koli drugi državi, vas ta članek seznani z vodilnimi regulatorji spletnih igralnic.