Czech Republic Gaming Board

Odbor za igre na srečo na Češkem ureja vse vrste iger na srečo, vključno s spletnimi in kopenskimi igralnicami. Spletne igre na srečo so zakonite in urejene z zakonodajo o igrah na srečo v regiji.

Leta 1990 je zakon o loterijah postavil okvir za češke igre na srečo. Leta 2012 je Zakon o loteriji revidiral predpise za loterije, spletne igralnice in druge oblike iger na srečo.

Na rastočem trgu iger na srečo so tekmovale tako nelicencirane kot licencirane spletne igralnice. Leta 2017 je bil uveden nov zakon, ki je bil zasnovan tako, da omejuje nelicencirane operaterje in obravnava nekatere zastarele predpise v prejšnjih statutih.

Licenciranje je še v začetni fazi. Leta 2017 je PokerStars kot prvi prejel licenco za delovanje v državi. Od takrat so številne spletne igralnice češkim državljanom nudile licenčne storitve digitalnih iger na srečo.

Czech Republic Gaming Board
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco Češke republike za igre na srečo

Češki državljani lahko stavijo v spletnih igralnicah z licenco v regiji. Za operaterje Češka republika ni najbolj priljubljena lokacija za prijavo za licenco.

Za podjetja, ki se prijavijo, srednjeevropska država ponuja dolgo, živahno zgodovino. Čeprav je območje čudovita lokacija, je Češka republika draga, podjetja pa plačujejo 19-odstotni davek od dohodkov pravnih oseb.

Davek na igre na srečo znaša 40 odstotkov. Drugi stroški vključujejo stroške zaposlovanja in pisarniških prostorov.

Visoka davčna stopnja za spletne igralnice je težka za lokalne igralnice. Tuji operaterji plačujejo nižjo davčno stopnjo, čeprav Češka zahteva, da ima vsaka spletna igralnica sedež v državi, da izpolnjuje pogoje za licenco. Vendar pa so spletne športne stavnice dovoljene za tuje operaterje.

Zaradi novih zahtev za licenciranje je več spletnih igralnic zapustilo državo zaradi novih predpisov in visokih davčnih stopenj. Vendar pa mednarodne digitalne igralnice sprejemajo češke igralce, vodilna spletna mesta za igre na srečo pa še naprej zaprosijo za licenco za igre na srečo na Češkem.

Vsaka spletna igralnica, ki izpolnjuje stroge zahteve Češke republike za operaterje, lahko zaprosi za licenco.

O licenci češkega igralnega sveta

Spletne igralnice lahko zaprosijo za licenco, če izpolnjujejo naslednja merila.

Poštene prakse

Dokazi o zgodovini etičnih poslovnih praks so ključnega pomena za pridobitev licence na Češkem. Poštene poslovne prakse lahko vključujejo preglednost poslovnih transakcij, popolno razkritje pogojev in jasnost operativnih postopkov.

Licencirane spletne igralnice bi morale tudi odnose s strankami voditi na etičen in pošten način, ki je v skladu z duhom in črko obstoječih predpisov. Vsak zaposleni mora delovati dosledno z etičnimi načeli. Igre na srečo morajo upoštevati visoke etične standarde.

Stabilnost

Finančna stabilnost je še ena zahteva. Licencirane spletne igralnice morajo vzdrževati depozite od 185.000 € do 1.850.000 €, odvisno od iger, ki jih ponuja igralnica. Ob izpolnjevanju strogih zahtev ima spletno igralnico licenco do šest let.

Glede na poročilo ARHA o igrah na srečo na Češkem je državni zakon o igrah na srečo funkcionalen in zagotavlja zaščito igralcev. Namen preučevanja trga iger na srečo je bil, da ga ocenimo in predlagamo spremembe. Posledično je verjetno, da državni regulatorji v bližnji prihodnosti ne bodo oblikovali strožjih zakonov.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak