Danish Gambling Authority

Danski urad za igre na srečo, ustanovljen leta 2012, je izdal več kot 20 licenc nekaterim največjim ponudnikom spletnih iger na srečo. Ker se Danska odpira več spletnemu igranju iger na srečo, lahko povzroči le več izdanih licenc za igralnice. To pomeni boljše predpise o stavah in več priložnosti za varno igranje na spletu.

Danski organ za igre na srečo je nedavni dodatek k danskemu regulativnemu okviru za igre na srečo. Dansko državo je odprla mednarodnim ponudnikom spletnih iger na srečo, ki iščejo licence.

Igralci lahko zdaj uživajo v zakonitih igrah na srečo na spletu in v kopenskih igralnicah na Danskem. Ljubitelji iger na srečo lahko uživajo v številnih stavnih dejavnostih, kot so igralni avtomati, namizne igre, poker in športne stave.

Danska še naprej širi svojo paleto dejavnosti spletnih iger na srečo z danskim organom za igre na srečo, ki nadzira poštenost in predpise.

Danish Gambling Authority
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

O danski upravi za igre na srečo

Danski urad za igre na srečo (DGA) izdaja licence za spletne igralnice. Danski organ je neodvisen regulator, ki ga je ustanovilo ministrstvo za davke. Njihov cilj je zagotoviti, da je trg iger na srečo na Danskem urejen, da bi preprečili nezakonite dejavnosti iger na srečo. To pomeni, da vse dejavnosti iger na srečo na Danskem upravlja danska uprava za igre na srečo. Kar vključuje spletne igralnice, loterije, kopenske igralnice in igralne avtomate.

Po odobritvi licenc DGA spremlja operaterje spletnih igralnic, da zagotovi skladnost z zakonodajo in sprejme ukrepe za zagotovitev odgovornega igranja iger na srečo za igralce. Danski urad za igre na srečo ponuja tudi nasvete organizacijam in članom javnosti o igrah na srečo in industriji. Ima obsežno spletno mesto, ki vodi vse vidike postopka prijave.

Zgodovina danskega urada za igre na srečo

Dansko ministrstvo za obdavčitev je leta 2000 ustanovilo dansko upravo za igre na srečo. Prvih deset let je bila glavna vloga oblasti nadzor nad uporabo avtomatov za igre na srečo, kot so igralni avtomati. Ti so bili na različnih lokacijah po državi, kot so igralnice, restavracije, pubi in kioski. Sčasoma sta danska oblast za igre na srečo in danska vlada razvila različne zakonodaje, ki zajemajo vse vrste iger na srečo, od spletnih do kopenskih igralnic.

Danska uprava za igre na srečo je prevzela tudi odgovornost za nadzor kopenskih igralnic. Teh je bilo takrat v državi sedem. Drug vidik iger na srečo, ki je takoj prišel v pristojnost oblasti, je bila Danske Spil, ki je bila do te točke izključno odgovorna za vodenje loterije in drugih storitev stav. Njen monopol nad loterijami se je nadaljeval, vendar bi se lahko v prihodnosti spremenil.

Neodvisno od vlade

Danski urad za igre na srečo je lahko začel izdajati licence ponudnikom tombole in operaterjem dobrodelne loterije. To je pomagalo razširiti trg za novejše ponudnike. Leta 2012 je na Danskem začel veljati trenutni zakon o igrah na srečo in organ je lahko začel izdajati licence operaterjem. To ni bilo vedno tako, saj je imela država veliko let v dejavnosti iger na srečo v državi. Mednarodnim operaterjem ni bilo lahko pridobiti lokalnih licenc. To je več let oviralo rast trga v državi, saj je bilo konkurence zelo malo.

V letu 2013 se je Uprava osamosvojila od vlade, imenovan je bil direktor. Sprememba se je zgodila 1. januarja 2013. Od takrat je organ postajal vse močnejši in nadzira industrijo s svojimi regulativnimi pooblastili.

To ni bilo vedno tako, saj je imela država veliko let v dejavnosti iger na srečo v državi. Mednarodnim operaterjem ni bilo lahko pridobiti lokalnih licenc. To je več let oviralo rast trga v državi, saj je bilo konkurence zelo malo.

Spletne igralnice z licenco danskega urada za igre na srečo

Kaj spletna igralnica z odobreno licenco s strani danske uprave za igre na srečo bo lahko ponudil določen nabor iger. Vključuje standardne igralniške igre, kot sta poker in blackjack. Še vedno pa veljajo omejitve pri športnih stavah in loteriji, saj ima Danske Spil nad temi še vedno monopol. Licence je mogoče izdati za spletne igralnice, če ponujajo igre, ki zahtevajo spretnosti, in strateške igre, kot je backgammon.

Še vedno velja, da so igralne dvorane in igralnice najbolj priljubljena možnost za igre na srečo. Zakon o igrah na srečo določa, da mora organizacija zaprositi za licenco, preden lahko opravlja svoje storitve iger na srečo. Do danes je danska uprava za igre na srečo izdala več kot 25 licenc. Ti so bili izdani danskim organizacijam in operaterjem iz drugih držav.

Igralnice z dansko licenco

Danski urad za igre na srečo je že odobril več spletnih igralnic. Ti vključujejo naslednje:

  • 888 Danska – večina igralcev pozna kot 888Casino.
  • Gospod Green – je priljubljen zaradi svoje ponudbe igralnih iger.
  • Unibet – ena najdlje uveljavljenih spletnih igralnic.

To so igralniške družbe, ki so opravile dolgotrajen postopek vloge za licenco, opravile vsa ustrezna preverjanja in plačale pristojbine na Danskem. Nekatere izmed najbolj znanih spletnih igralnic so uspele zaprositi za licenco in so se začele uveljavljati v industriji iger na srečo na Danskem. Kot del EU mora Danska spoštovati vseevropsko zakonodajo in je razvila lastno zakonodajo, ki ji omogoča izpolnjevanje obveznosti.

Vloga za licenco

Prvi korak je, da si ogledate podrobnosti na spletni strani danskega urada za igre na srečo. Nekaterim korakom mora slediti vsakdo, ki želi voditi spletno igralnico na Danskem. Ni mogoče preprosto izpolniti obrazca in dobiti licence. Operaterji morajo izpolnjevati več kriterijev, vključno z zagotavljanjem spletnih storitev v danščini, plačevanjem ustreznih pristojbin, pripravljenostjo na inšpekcije in revizije ter zagotavljanjem, da so ves čas v skladu z veljavno zakonodajo o igrah na srečo.

Primer enega od meril je, da mora operater danskemu organu za igre na srečo omogočiti dostop do podatkovnega skladišča, ki ga je treba uporabiti za varovanje osebnih podatkov igralca.

Prednosti in slabosti prijave pri danskem uradu za igre na srečo

Prošnja za licenco pri danskem uradu za igre na srečo ima veliko prednosti:

  • Organ nadzoruje ureditev industrije in želi biti na tekočem s tehnološkim napredkom v industriji.
  • Organ nudi nasvete tako operaterju kot uporabniku ter ponuja podporo, ki obema stranema pomaga pri varni uporabi storitev.
  • Organ se osredotoča na spodbujanje storitev za Dance v danskem jeziku.
  • Sprejeti so ukrepi za preprečevanje oglaševanja nezakonitih iger na srečo v državi.

Pri vložitvi vloge za ustrezne licence za igre na srečo pri danski upravi za igre na srečo obstaja tudi več pomanjkljivosti:

  • Stroški vloge za licenco so precejšnji. Podjetja, ki želijo vlagati v danski sektor iger na srečo, morajo biti pripravljena plačati dodatna sredstva danski vladi. Ta postopek pomeni, da je težko za vsakogar vzpostaviti spletno igralnico.
  • Dovoljenja se ne izdajo za nedoločen čas in jih je treba obnoviti vsakih pet let, kar je povezano z dodatnimi stroški.
  • Kljub vseevropski zakonodaji, ki vodi danske oblasti, podjetja, ki bodo uspešna pri vlogi za licenco na Danskem, tega ne bodo mogla uporabiti za ustanavljanje igralnic v drugih državah. V vsaki državi, v kateri želijo delovati, bodo morali oddati prijave.

Domači zakoni in omejitve, ki jih je določil danski urad za igre na srečo

Za različna področja iger na srečo na Danskem veljajo različni deli zakonodaje. Danski urad za igre na srečo lahko podjetjem in posameznikom, ki jih potrebujejo, zagotovi kopije najnovejših različic zakonodaje.

Glavni del zakonodaje je danski zakon o igrah na srečo, ki je znan tudi kot konsolidacijski zakon št. 1303. To zajema vse dejavnosti iger na srečo.

Za spletne igralnice je naslednji pomemben del zakonodaje izvršni ukaz št. 1274. Za igralnice, ki ponujajo tudi športne stave, bo prav tako potreben izvršilni ukaz št. 1276.

Zakonodaja o neigranju iger na srečo

Na podjetja, ko vodijo spletno igralnico, vpliva tudi druga zakonodaja. Eden od teh je Zakon o preprečevanju pranja denarja, ki je znan tudi kot Konsolidacijski zakon št. 316. V zvezi s tem je bil sprejet Odlok št. 727 podrobno opisuje igre, ki so izvzete iz zakona o preprečevanju pranja denarja.

Danski urad za igre na srečo je bil ustanovljen na podlagi izvršnega ukaza št. 1121. Pripravlja lastne smernice za zakonodajo. Podjetja bi morala preveriti posamezne kategorije iger na srečo, da bi pridobila zanje ustrezne smernice.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak