Estonska organizacija iger na srečo na daljavo

V Estoniji je Estonska organizacija iger na srečo na daljavo tista, ki je odgovorna za urejanje kopenskih in spletnih igralnic. Obstaja zakonodaja, ki ureja igralniške ustanove in igralnice morajo biti skladne z zakonodajo.

Najprej morajo pridobiti dovoljenje za opravljanje dejavnosti in nato uspešno vložiti vlogo za obratovalno dovoljenje. Spletne igre na srečo so v Estoniji zakonite in veljajo od leta 2010. Leta 2011 so igralnice v drugih državah lahko zaprosile za licenco in dovoljenje za delovanje v Estoniji.

Estonska organizacija iger na srečo na daljavo
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco EORG

EORG se je izkazal za priljubljeno licenco. Zdaj obstaja več podjetij, ki lahko zakonito delujejo v Estoniji za zagotavljanje storitev spletnih igralnic. Ponudniki internetnih storitev bodo omejili tiste, ki bodo poskušali delovati brez njega.

Ko so bile licence prvič ustanovljene, jih je bilo izdanih le osem. Vlada in ponudniki internetnih storitev imajo več kot 800 različnih spletnih mest na črnem seznamu zaradi neupoštevanja postopka ali skladnosti z zakonodajo o igrah na srečo.

Podroben postopek pomeni, da je bilo vsako podjetje, ki ponuja storitve spletnih igralnic, preverjeno in je predmet nadaljnjih preverjanj, če in kadar je to potrebno. Dovoljenja za delovanje spletnih igralnic se lahko izdajo za 20 let, odvisno od vrste iger, ki jih ponujajo. Podjetje lahko na istem obrazcu zaprosi tudi za dovoljenje za več kot eno lokacijo.

Prijava za licenco pri EORG

Spletne igralnice morajo izpolnjevati določene kriterije, da pridobijo licence. Biti morajo sposobni ponuditi tako igralne igre kot tradicionalne igralniške namizne igre. Število teh, ki jih morajo imeti, ni določeno, čeprav gre za kopenske igralnice.

Ko je dovoljenje za opravljanje dejavnosti potrjeno, gre podjetje v naslednjo fazo, to je vloga za pridobitev obratovalnega dovoljenja. V dovoljenju bo določeno, kje in kako lahko podjetje ponuja storitve iger na srečo, na to pa morajo počakati, preden lahko začnejo trgovati.

Dovoljenje za dejavnost in obratovalno dovoljenje

Dovoljenje za dejavnost je potrditev, da ima podjetje pravico zaprositi za dovoljenje. Končnega datuma licence za dejavnost ni, vendar bo podjetje potrebovalo eno za vsako vrsto iger na srečo, ki jo želi zagotoviti.

Podjetja, ki so prejela licenco za dejavnost v drugi državi Evropske unije, nimajo avtomatske pravice do njene uporabe v Estoniji. Vsak operater spletne igralnice v Estoniji bo moral poskrbeti, da mora obvestiti estonsko davčno in carinsko upravo, če se katera koli od podrobnosti v licenci za dejavnost spremeni.

Dovoljenje pomeni, da lahko podjetje začne poslovati na ali z naslova, navedenega v dovoljenju. Da bi dosegli to točko, je treba zaključiti postopek prijave in ustrezno pristojbino plačati vladi. Pristojbino je treba plačati pred vložitvijo vloge za dovoljenje za dejavnost. Odločitev o dovoljenju za dejavnost lahko traja do šest mesecev.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak