Hungary Gambling Supervision Department

Do leta 2013, ko je bilo spletne igre na srečo na Madžarskem v celoti urejeno z zakonodajo, je imelo eno podjetje monopol nad popularno dejavnostjo v državi. Od uvedbe nove zakonodaje je Madžarski oddelek za nadzor nad igrami na srečo prevzel nadzor nad izdajanjem dovoljenj za spletne igre na srečo v državi in je organ pri centralnem davčnem in finančnem uradu. Kljub nenadnemu odprtju madžarskega trga spletnih iger na srečo za operaterje spletnih igralnic so visoka provizija podjetja odvrnila od pridobivanja licence na ozemlju in večina madžarskih igralcev se namesto tega registrira v tujih igralnicah.

Hungary Gambling Supervision Department
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco madžarskega oddelka za nadzor iger na srečo

Kot smo že omenili, so visoke pristojbine za pridobitev licence za spletno igralnico na Madžarskem odvrnile podjetja od pridobitve licence tam. Prav tako je potrebno, da se licence obnavljajo vsakih pet let, kar pomeni dodatne stroške k že tako visoki ceni. Poleg tega igralci na Madžarskem dobro služijo igralnicam s sedežem v tujini in jim dostop do njih ni omejen; zmanjševanje kakršne koli spodbude za spletno igralnico, da pridobi madžarsko licenco za igre na srečo. Posledično madžarski oddelek za nadzor nad igrami na srečo še nobena spletna igralnica ni imela licence.

Kljub pomanjkanju licenc, ki so bile izdane do danes, madžarski igralci še vedno lahko dostopajo do spletnih igralnic. Številne mednarodne spletne igralnice, ki jih tukaj pregledujemo in uvrščamo, ponujajo svoje storitve igralcem na Madžarskem. Mnogi od teh svetovnih operaterjev segajo tako daleč, da ponujajo možnosti madžarskega jezika in sprejemajo lokalno valuto Madžarske (madžarski forint). Da bi zagotovili varnost pri spletnih igrah na srečo, bodo Madžari preverjali licence drugih vlad, ki so dobro spoštovane (kot je licenca Alderneyja), in iskali tudi članstvo v panogah s svojimi strogimi pogoji in pravili.

O licencah madžarskega oddelka za nadzor iger na srečo

Od leta 2013 lahko spletne igralnice, ki jim zmanjka Madžarske (ali iz Evropskega gospodarskega prostora), zaprosijo za licenco pri regulativnem organu madžarske vlade. Za pridobitev licence morajo spletne igralnice dokazati, da izpolnjujejo najvišje standarde varnosti, ko gre za osebne podatke igralcev in integriteto storitev, ki jih zagotavljajo. Poštenost iger, ki jih izvajajo, je tudi nujna, saj zagotavlja, da madžarski igralci ne bodo nepošteno obravnavani ali prevarani. Vsaka licenca, ki jo izda država, poteče po 5 letih in jo je treba obnoviti. Pridobitev madžarske licence pritegne veliko pristojbino, zaradi česar nobena spletna igralnica ne išče licence.

Kako lahko madžarski igralci ostanejo na varnem

Ker madžarski oddelek za nadzor iger na srečo ni izdal nobene licence zaradi visokih provizij, morajo igralci v državi uporabiti alternativna sredstva za ugotavljanje legitimnosti spletne igralnice. Številne mednarodne igralnice skrbijo za madžarske igralce, kar jim omogoča veliko možnosti izbire. Stranka lahko ugotovi, da je tuja igralnica varna in vredna zaupanja, tako da preveri licence, ki so jih izdale ugledne vladne agencije, kot sta Alderney in Curacao. Poleg tega bosta ponudba možnosti madžarskega jezika in sprejemanje madžarske valute igralcem olajšala stvari in odpravila zmedo, ki jo povzročajo menjalni tečaji ali jezikovne ovire. Številne tuje igralnice ponujajo možnosti madžarskega jezika in sprejemajo madžarski forint, takšne igralnice pa primerjamo in pregledamo mi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak