Belgijska komisija za igre na srečo (Kansspelcommissie)

Kansspel Commissie ali Belgijska komisija za igre na srečo (BGC) je uradna komisija za igre na srečo in regulator sektorja iger na srečo v Belgiji. Medtem ko so številne oblike iger na srečo v Belgiji zakonite, morajo spletne igralnice že imeti kopensko podjetje, da ponujajo svoje storitve na spletu. BGC zagotavlja nadzor nad temi dejavnostmi in izdaja licence za spletne igralnice digitalnim operaterjem znotraj svojih meja. Oglejte si, kako BGC ureja delovanje in igralce, da zaščiti igralniško skupnost pred zloglasnimi igralniškimi dejavnostmi, kako zaprositi in pridobiti licenco prek njih in še veliko več.

Belgijska komisija za igre na srečo (Kansspelcommissie)
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kaj je Belgijska komisija za igre na srečo (BGC)?

BGC je bil ustanovljen z zakonom o igrah na srečo iz leta 1999 in je znan kot eden najstrožjih regulativnih organov v Evropi. Čeprav je glavna naloga BGC zagotoviti usmerjanje zakonitih iger na srečo, s primarnim ciljem zaščite igralcev v belgijski regiji, se dejansko osredotočajo na štiri ključna področja, da zagotovijo regulacijo na vseh področjih:

Ščiti igralce:

BGC je sprejel zaščitne ukrepe za zaščito igralcev pred morebitnimi tveganji iger na srečo, kot so zasvojenost in velike finančne izgube. Primeri teh zaščitnih ukrepov vključujejo prepoved bonusov, nastavitev omejitve igranja in strogo ureditev oglaševanja iger na srečo.

Svetujte vladi in parlamentu:

BGC svetuje tudi vladi in parlamentu o vseh zadevah, povezanih z igrami na srečo in zaščito igralcev.

Izdaja licence:

Podeljujejo devet vrst licenc, potrebnih za delovanje igre na srečo in stave ter zagotoviti proaktivno upravljanje.

Izvedite inšpekcijske preglede in sankcije:

BGC ima nadzorno funkcijo glede skladnosti z določili Zakona o igrah na srečo. Poleg tega imajo pooblastila za nalaganje sankcij, kot so opozorila, začasni odvzem, odvzem licence in upravne globe.

Poleg tega BGC opravlja svoje regulativne naloge neodvisno in mu predseduje sodnik. Predsednik sestavlja BGC skupaj s šestimi ministrskimi predstavniki iz sektorjev pravosodja, financ, gospodarstva, javnega zdravja, notranjih zadev in nacionalne loterije.

Priljubljene spletne igralnice z licenco Kansspel Commissie

Upravljavci spletnih igralnic morajo imeti licenco za zakonito opravljanje storitev belgijskim državljanom. Postopek pridobitve licence za spletno igralnico je počasen in prosilci morajo izpolnjevati stroge zahteve za odobritev. Da bi zagotovili, da se licence podelijo samo prosilcem, ki lahko izkažejo finančno stanje in integriteto, da ohranijo mednarodni ugled Belgije kot središča spletnih iger na srečo, bodo kandidati podvrženi temeljiti oceni. V primeru, da nekaj ne ustreza zahtevam, bo BGC zagotovil kontrolni seznam potrebnih izboljšav. Poleg tega morajo vsi kandidati za spletne igralnice že imeti prisotno kopensko podjetje v Belgiji, da zakonito ponujajo svoje storitve na spletu.

Trenutno jih je osem spletne igralnice z licenco BGC, vključno z Unibetom – zaupanja vrednim spletnim mestom za igre na srečo, ustanovljenim leta 1997 z edino idejo pomagati igralcem pri sklepanju stav na več informacij.

Vloga za licenco za igre na srečo Kansspel Commissie

Imeti licenco za igre na srečo BGC pomeni, da lahko svoje storitve ponujate prebivalcem Belgije do 15 let. Čeprav je postopek prijave počasen in strog, zagotavlja, da so igralci zaščiteni in da je njihova ustanova zakonita. BGC vam lahko podeli devet različnih licenc – za vsako licenco morate izpolniti drugačen obrazec in pokazati različne dokumente. Te obrazce in zahteve za vsako od devetih licenc lahko podrobno najdete na spletni strani BGC. Poleg tega obstaja pet omejevalnih ukrepov, ki jih BGC zahteva, da sprejmete, da zagotovite, da se licence podelijo le prosilcem, ki želijo ohraniti mednarodni ugled Belgije kot središča spletnih iger na srečo:

Prebivanje v Belgiji:

Operaterji, ki želijo ponuditi svoje storitve Belgijski hazarderji morajo biti rezidenti Belgije, Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Če je podjetje tuje, mora imenovati lokalnega direktorja, ki deluje v Belgiji – za stike z oblastmi v državi in ​​je pooblaščen za sklepanje pogodb v njegovem imenu.

Pridobitev belgijskega bančnega računa:

Bančništvo pri eni od bank v Belgiji, kjer bi moral operater položiti denar igralcev, je nujno.

Pristojbina: predložiti mora dokazilo o finančni stabilnosti z jamstvom za plačilo pristojbine BGC v višini 250.000 EUR.

Mesečne izjave:

Ti bi morali vsebovati podrobnosti o dohodku od spreminjanja iger in pristojbinah, ki jih je treba plačati z uporabo predložene dokumentacije.

Skladnost z načeli glede zaščite igralcev: To je prednostna naloga BGC. Poleg tega je nujna skladnost glede vsebine uporabljenega promocijskega materiala in lokacij, kjer so le-ti postavljeni.

Prednosti in slabosti vloge za belgijsko licenco za igre na srečo

Če ste sposobni prepoznati prednosti in slabosti različnih licenc za igre na srečo, lahko pretehtate možnosti različnih priložnosti v Belgiji in poiščete licenco, ki vam najbolj ustreza.

Profesionalci

 • Zaupanja vreden od leta 1999
 • Ponuja 9 različnih licenc za igre na srečo
 • Prednost daje duševnemu zdravju in finančnemu počutju igralcev

Slabosti

 • Počasen postopek odobritve vlog
 • Stroge zahteve za odobritev licence
 • 11-odstotni davek na bruto prihodek sredstev od iger na srečo, prejetih od obiskovalcev v spletnih igralnicah
 • Limit igranja 200 €

Domači zakoni in omejitve, ki jih je določila belgijska komisija za igre na srečo

Velikokrat nelicencirane mednarodne spletne igralnice tržijo belgijsko prebivalstvo. Pravzaprav poskušajo te nezakonite platforme spletnih igralnic doseči igralce iger na srečo po vsej Evropi, ne da bi pridobili ustrezno licenco. Pomanjkanje predpisov je eden od razlogov, zakaj so nezakonite spletne igralnice na splošno uspešne pri infiltraciji na trge digitalnih iger na srečo v Evropi brez licence. Vendar pa belgijski regulatorji ne varčujejo z uvrščanjem igralnic brez licence na črne liste. Tukaj je nekaj domačih zakonov in omejitev, ki jih določa BGC:

 1. Vsak operater, ki opravlja storitve v regiji brez licence, tvega, da ga doleti visoka kazen do 100.000 evrov. Upravljavci morajo imeti licencirano kopensko igralnico, da izpolnjujejo pogoje za licenco spletne igralnice.
 2. Samo tiste kopenske igralnice lahko delujejo tudi na spletu. Medtem ko nekatere operacije kopenskih igralnic sodelujejo z obstoječimi spletnimi podjetji. Predpisi zahtevajo, da mora imeti strežnik, ki gosti spletne igralnice, lokacijo v Belgiji.
 3. Predpisi BGC mednarodnim igralnicam brez belgijske prisotnosti omejujejo zakonito delovanje.
 4. Igralci iger na srečo so prav tako odgovorni za zagotovitev, da ima spletna igralnica licenco. Igralci, ki obiskujejo spletne igralnice brez licence, tvegajo kazen v višini 25.000 €.
 5. Belgijski predpisi o spletnih igrah na srečo so strogi tako za operaterje kot za igralce, da se zagotovi celovitost sistema. Pomanjkanje znanja o igralniški pokrajini ni izgovor za izogibanje globam v zvezi z nezakonitimi igrami na srečo.
 6. Upravljavci spletnih igralnic morajo predložiti dokazilo o finančni stabilnosti z jamstvom, da bodo komisiji plačali pristojbino v višini 250.000 EUR.
 7. Vse licencirane igralnice, ki delujejo na spletu, morajo plačati tudi 11-odstotni davek na bruto prihodek od sredstev iger na srečo, ki jih prejmejo od pokroviteljev. Druge licenčne zahteve za spletne igralnice vključujejo pošteno poslovanje, pregledne pristojbine in preprečevanje zasvojenosti z igrami na srečo.
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Ali so igre na srečo zakonite v Belgiji?

ja Kopenske igre na srečo veljajo za zakonito zabavo v Belgiji od leta 1999, medtem ko so spletne igre na srečo zakonite od leta 2011.

Kako dobim licenco za igre na srečo v Belgiji?

Če želite pridobiti licenco za igre na srečo v Belgiji, se lahko prijavite elektronsko prek BGC na njihovi spletni strani. Vsaka vrsta licence ima drugačen prijavni obrazec, zato se prepričajte, da ste izpolnili pravilnega.

Ali lahko v Belgiji igrate na srečo na spletu?

ja V Belgiji je veliko zaupanja vrednih in zakonitih spletnih iger na srečo. Priporočamo uporabo igralnice Wolfy Casino ali Unibet.

Ali Belgija obdavči dobitke iger na srečo?

Dobitki pri igrah na srečo so v Belgiji oproščeni davka. Vendar pa obstaja davek na igre na srečo ali igre na srečo, ki ga morajo plačati igralci. Za to so izključene številne igre, vendar ne vse. Na primer, za belgijske igralce loterije ni davka na igre na srečo, morajo pa plačati davek na svoje dobitke v spletni igralnici. Davek na igre na srečo v Belgiji znaša 11 %. Vendar pa igralcem teh davkov ni treba plačati samim, niti vložiti davčnega poročila vladi. Namesto tega belgijske spletne igralnice to davčno stopnjo odbijejo pri viru.

Ali obstajajo igralnice v Belgiji?

ja V Belgiji je veliko kopenskih in spletnih možnosti za igralce v igralnicah.

Koliko moraš biti star, da igraš v Belgiji?

Belgijska zakonodaja zahteva, da ste za igre na srečo stari 21 let.