Ministry of Finance of the Republic of Belarus

V Belorusiji licence za delovanje spletne igralnice odobri Ministrstvo za finance Republike Belorusije. To je skrbno urejena panoga v Belorusiji. Niso vse igre na srečo odobrene ali zakonite, vendar se prebivalci Belorusije lahko udeležijo klasičnih igralnic, dajo športne stave na spletu in sodelujejo v spletnih igralniških igrah. Spletna mesta za športne stave in igralnice so postala zakonita šele leta 2019 in Ministrstvo za finance Republike Belorusije je podjetjem, ki želijo upravljati tovrstna spletna mesta, izdalo številna dovoljenja.

Ministry of Finance of the Republic of Belarus
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco Ministrstva za finance Republike Belorusije

Spletne igralnice, ki so bile odobrene, so svoje sisteme temeljito preizkusile s strani oblasti in ti pregledi se nadaljujejo skozi celotno življenjsko dobo licence. Pri tem ima ključno vlogo Center za spremljanje iger na srečo. Vsi ponudniki iger na srečo morajo sodelovati s centrom in registrirati vse podatke o igralcih in finančnih transakcijah. Obstaja strog postopek za odobritev spletnih igralnic za njihovo licenco in podjetja se morajo tega držati, sicer ne morejo zakonito trgovati.

Ena od omejitev, ki veljajo za spletne igralnice, je uporaba kriptovalut. To v Belorusiji še ni zakonito, čeprav je ljudem dovoljeno trgovati s kriptovalutami.

Do zdaj so številne spletne igralnice lahko pridobile licenco za spletne igre na srečo. Oblasti, čeprav so precej stroge pri svojih predpisih, se zavedajo, da je to zanje dober vir dohodka in želijo spodbuditi panogo k nadaljnjemu razvoju. Omejitve so namenjene podjetjem, ki so že ustanovljena v Belorusiji, zato tuja podjetja ne morejo vložiti prijave in nato tam začeti trgovati.

O licencah, ki jih ponuja Ministrstvo za finance Republike Belorusije

Za izdajo licence za upravljanje spletne igralnice ali spletnega mesta za športne stave bo podjetje moralo izvesti vrsto korakov. Za prijavo bo treba podjetje najprej registrirati v Belorusiji. Imeti morajo varščino v višini najmanj 1 milijon dolarjev in imeti morajo sistem, ki bo omogočal identifikacijo vseh uporabnikov zadevnih spletnih mest. Podjetja morajo upravljati kopenske storitve iger na srečo, preden lahko ponudijo spletno storitev, in potrebujejo najmanj dve leti v industriji, da se kvalificirajo za licenco.

Davčni organi Belorusije morajo imeti tudi možnost dostopa do evidenc spletnega mesta za spremljanje prometa. Ena od omejitev za spletno mesto, ki ponuja spletne igralniške storitve v Belorusiji, je zahteva po plačilu 4-odstotnega dohodnine od dobitkov. To je pristojbina, ki jo mora plačati igralnica, v nekaterih primerih pa podjetja niso nadaljevala s svojo aplikacijo, ker so stroški previsoki. Prosilci za licence bodo morali izpolnjevati določene zahteve za bančni račun in plačati pristojbine ministrstvu kot del postopka prijave. Odobritev lahko traja več mesecev.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak