Panamska licenca za igre na srečo za spletne igralnice

Panamska licenca za igre na srečo za spletne igralnice
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Priljubljene spletne igralnice z licenco Panamskega nadzornega odbora za igre na srečo

V zadnjih nekaj letih sta vrednost in spoštovanje PGCB upadla. Poleg tega se je zmanjšalo tudi število spletnih stavnih platform z licenco PGCB. Ugotovljeno je, da večina podjetij za spletne igre na srečo v Panami teži k možnostim licenciranja Curacaa in Malte. To je posledica slabega ugleda in nepripravljenosti plačilnih procesorjev in finančnih institucij za sodelovanje s panamskimi spletnimi igrami na srečo, pa tudi odmevnih škandalov v preteklosti. Na tej stopnji ne moremo omeniti priljubljene spletne igralnice v Panami z licenco PGCB. Ker pa se pojavlja vedno več pozitivnih ocen in izboljšav PGCB, je neizogibno, da se bo uporaba spletnih iger z licenco PGCB povečala.

Prošnja za licenco pri Panamskem nadzornem odboru za igre na srečo

Licenca PGCB omogoča regulirano mednarodno stavljanje v spletni igralnici ali stavnem mestu. Zagotavlja tudi, da podjetje za igre na srečo upošteva skladnost, ki jo določa jurisdikcija, deluje zakonito brez goljufij in omogoča zaščito igralcev v Panami. Za razliko od mnogih drugih licenčnih odborov je PGCB naredil postopek prijave za licenco brez težav in poenostavljen. Poznavanje postopka pridobivanja licence za igre na srečo PGCB je pomembno tako za igralce kot za prosilce, da zagotovijo pozitivno in varno izkušnjo iger na srečo. Tukaj so koraki za prijavo za licenco PGCB:

 1. Čim bolj podrobno izpolnite celovito vlogo
 2. Omogočite preverjanje preteklosti vseh ključnih posameznikov, zaposlenih in prosilcev, ki sodelujejo pri operaciji
 3. Omogočite pregled finančnih dokumentov in odobritev poslovnega načrta, ki prikazuje, kako bo potekalo poslovanje
 4. Omogoča preizkušanje funkcij spletnega mesta (za spletno igralnico) ali storitev (za kopensko igralnico), s čimer se zagotovi, da vsi potrebni postopki, skozi katere bodo stavili stavniki, delujejo brezhibno in da katera koli igra, vključena na spletno stran ali v igralnica je poštena in varna
 5. Plačajte začetna licenčna sredstva v višini 40 000 USD in polog za obdelavo licence v višini manj kot 10 000 USD
 6. Ko ste odobreni, plačate vse stroške in ste registrirani kot licencirani pri PGCB, obstajajo dodatni koraki za podaljšanje in obnovitev licenčne pogodbe:
 7. Po sedmih letih plačajte letno pristojbino za podaljšanje v višini 20 000 USD
 8. Nadaljevanje transparentnosti delovanja strani tudi po pridobitvi licence

Prednosti in slabosti vloge za licenco pri Panamskem nadzornem odboru za igre na srečo

Če ste seznanjeni s prednostmi in pomanjkljivostmi prošnje za licenco pri PGCB, lahko pretehtate možnosti različnih priložnosti za licenciranje v Panami in poiščete tisto, ki vam najbolj ustreza.

Prednosti

 • Ponudba nizke cene
 • Preprost postopek prijave
 • Nenasičen licenčni trg
 • Dve desetletji izhajanja licence za spletne igre na srečo
 • Nič davka na dobitke iger na srečo

Slabosti

 • Dejavnik nepoznavanja bi lahko škodoval operaterjem, ko gre za poslovanje.
 • Odmevni škandali v preteklosti
 • Postopek pridobitve licence za igre na srečo lahko traja do dva meseca.

Domači zakoni in omejitve, ki jih je določil Panamski odbor za nadzor iger na srečo

PGCB ima nekaj domačih zakonov in omejitev, ki zagotavljajo, da so mesta iger na srečo poštena, pregledna in varna okolja za igralce, spoštujejo zakone in ne predstavljajo nobenega tveganja za državo ali javnost:

 • Igralnica mora biti akreditirana in odobrena s strani Turističnega sveta Paname.
 • Nahajati se morajo v hotelu s tremi zvezdicami ali več.
 • Od verskih objektov, bolnišnic, klinik in šol morajo biti oddaljeni najmanj 100 metrov ali eno ulico.
 • Vsa programska oprema mora izpolnjevati zahtevane standarde jurisdikcije Paname.
 • Izvaja se nadzor proti pranju denarja, obstaja podpisan davčni sporazum z ZDA.
 • Vse transakcije v zvezi s stavami s pravim denarjem morajo biti na zahtevo na voljo panamski vladi.

Zgodovina panamskega igralniškega nadzornega odbora

Igralništvo je legalizirano in regulirano v Republika Panama od leta 1886. Vendar pa so do leta 1997 smela uradno delovati samo igralniška podjetja v državni lasti. Zaradi korupcije, vpletenosti organiziranega kriminala in težav z upravljanjem so bile igralnice privatizirane, kar je leta 1997 omogočilo zasebnim operaterjem na trgu. Posledica tega je, da je Panama doživela razcvet iger na srečo, vendar je s tem prišlo tudi do številnih goljufij in težav s spoštovanjem zakonov. To je pomenilo, da je prišlo do potrebe po regulaciji igralnic, kar je privedlo do zakona 2 iz leta 1998. Čeprav PGCB obstaja že od leta 1947, je Panama šele leta 2002 postala licenčna jurisdikcija. Razmah iger na srečo je bil razlog, da je bila komisija za igre na srečo zadolžena za nadzor in regulacijo igralnic, izdajanje dovoljenj za igre na srečo in spremljanje pranja denarja. To je bilo dodatno okrepljeno z resolucijama št. 29 in št. 39 iz leta 2003.

Zaradi zakona o spletnih igrah na srečo iz leta 2002 so spletne igre na srečo v Panami zakonite od leta 2002. Ker podjetjem za spletne igre na srečo, ki imajo licenco v Panami, ni treba plačevati nobenih davkov, je država postala pravo središče licenciranja – dom na stotine spletne igralnice. Vendar pa se je zaradi slabega ugleda in nepripravljenosti plačilnih procesorjev in finančnih institucij za sodelovanje s panamskimi spletnimi igralniškimi mesti število licenčnih platform za spletne stave sčasoma znatno zmanjšalo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak