Poland Gaming Authority

Poljska je ena izmed številnih evropskih držav, ki uveljavljajo strogo omejevalne predpise v zvezi s spletnimi igralnicami. Poljski organ za igre na srečo je regulativni organ, ki je zadolžen za uveljavljanje zakonodaje o igrah na srečo v državi in izdajanje dovoljenj podjetjem, ki so primerni. Trenutno ima le nekaj institucij za športne stave licenco Poljske agencije za igre na srečo, pri čemer ni možnosti za spletne igralnice. Poljska redno blokira ponudnike internetnih storitev v tujih spletnih igralnicah in bankam preprečuje obdelavo transakcij za ta spletna mesta. Spletne igralnice, registrirane v drugih državah Evropske unije, se lahko prijavijo na črno listo poljskega regulatorja v skladu z zakonodajo EU, vendar se takšne zahtevke obdelujejo počasi in ne prinesejo vedno pozitivnih rezultatov.

Poland Gaming Authority
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco poljskega urada za igre na srečo

Do danes ni nobene spletne igralnice, ki bi ji podelil licenco Poljski organ za igre na srečo. To je posledica omejevalnih zakonov, ki jih je za igre na srečo uvedla poljska vlada, pri čemer regulator uporablja številna pooblastila, ki so mu na voljo, da prepreči delovanje spletnih igralnic v državi. Trenutno je le nekaj podjetij za športne stave pravno licencirano za delovanje s strani poljske uprave za igre na srečo, kar pušča igralcem v državi minimalne možnosti. Za spletne igralnice s sedežem v tujini je značilno, da internetni ponudniki na Poljskem blokirajo, transakcije pa preprečujejo tudi poljske banke; otežuje igranje spletnih iger na srečo za poljske stranke.

Z uporabo VPN-jev in nekaterih evropskih spletnih igralnic, ki so jih pozvali, da jih Poljska blokira in ponuja storitve strankam v regiji, poljski igralci še vedno redno iščejo priložnosti za spletne igre na srečo. Čeprav je bilo to predlagano in se še lahko zgodi, ni znano, da se proti posameznim igralcem na Poljskem, ki dostopajo do mednarodnih spletnih igralnic, redno izvajajo nobeni izvršilni ukrepi; z regulativnimi ukrepi, ki so pretežno usmerjeni neposredno na podjetja sama. Zato mnogi prebivalci Poljske še naprej igrajo na spletu z minimalnim strahom pred posledicami.

O licenci Poland Gaming Authority

Kot je bilo že omenjeno, spletne igralnice trenutno ne morejo pridobiti licence poljskega urada za igre na srečo. Zakoni v zvezi z igrami na srečo so strogi, spletne igralnice pa se soočajo s tem, da jih oblasti blokirajo, saj tudi banke redno zavračajo obdelavo transakcij. Kljub strogim omejitvam nekatere spletne igralnice s sedežem v drugih evropskih državah ponujajo storitve za prebivalce Poljske in celo ponujajo svoja spletna mesta v možnostih poljskega jezika. Morda je težje, vendar igralci na Poljskem uživajo v spletnih igrah na srečo stran od majhnega števila institucij za športne stave, ki imajo zakonito licenco; z minimalnimi sredstvi izvršbe proti posameznim igralcem, ki dodatno spodbujajo uporabo čezmorskih podjetij za igranje iger na srečo.

Varne spletne igre na srečo na Poljskem

Medtem ko poljskega urada za igre na srečo še ni na voljo licenca za spletno igralnico, ima Evropska unija zakone, ki podjetjem omogočajo, da vložijo zahtevke, da jih regulativni organ na Poljskem uvrsti na črno listo. EU izvaja tudi pritisk na Poljsko, naj spremeni svoje predpise o igrah na srečo, da bi lahko postala skladna z zakonodajo EU. Kljub omejitvam lahko poljski igralci ostanejo varni med spletnimi igrami na srečo, tako da preverijo, ali imajo spletne igralnice, ki jih uporabljajo, licenco drugih evropskih držav, kot sta Malta ali Združeno kraljestvo. Takšne licence dokazujejo, da igralnica deluje pošteno in ima vzpostavljene varnostne protokole, ki ščitijo stranke in njihove podatke. Ocene uporabnikov so lahko tudi učinkovit način za ugotavljanje verodostojnosti spletne igralnice.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak