SEGOB | Secretaría de Gobernación (sekretariat za notranje zadeve)

Vse spletne igralnice in igralnice v Mehiki se držijo strogih pravil, ki jih je določil Secretaría de Gobernación (SEGOB).

SEGOB nadzoruje vse dejavnosti stav in iger na srečo v mehiški regiji z dodeljevanjem licenc za igre na srečo in nadzorom skladnosti.

Zakoni o igrah na srečo Secretaría de Gobernación preprečujejo mladoletnim igram na srečo in ščitijo mehiške državljane, ki stavijo na spletu.

Kot mehiška zvezna agencija, ki ureja igre na srečo, SEGOB obravnava vse vloge za licenco in zagotavlja, da prosilci izpolnjujejo njena operativna merila za zagotovitev integritete in kakovosti.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o igrah na srečo v Mehiki in o tem, kako SEGOB zagotavlja raven odličnosti v svoji industriji iger na srečo in spletnih igralnic.

SEGOB | Secretaría de Gobernación (sekretariat za notranje zadeve)
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kaj je SEGOB?

Secretaria de Gobernacion (SEGOB), znana tudi kot Sekretariat za notranje zadeve ali Ministrstvo za notranje zadeve, nadzira vse dejavnosti stav in iger na srečo v mehiških državah.

SEGOB, ustanovljen leta 1853 v Mexico Cityju, je upravni organ, ki pooblašča, nadzoruje in nadzira vse dejavnosti, ki vključujejo stave in žrebanja znotraj meja Mehike.

Igralniški urad je del upravne enote Sekretariata za notranje zadeve. Prejema pomoč in podporo vladne enote SEGOB. Vloga igralniškega urada je, da izda ustrezna dovoljenja za igre na srečo podjetja, ki želijo ponujati igralniške igre, stave in loterije v fizičnih ustanovah in spletnih igralnicah.

Igre na srečo in igre na srečo v Mehiki so zvezna zadeva, po vsej državi pa veljajo zvezni zakon in predpisi o igrah na srečo in nagradnih igrah. Vsa podjetja, ki ponujajo igre na srečo ali dostop do stavnih dejavnosti, zahtevajo predhodno odobritev igralniškega urada.

Brez dovoljenj Gaming Bureau igralniški posel ne more zakonito zaprositi za ali odpreti bančnih ali trgovskih računov, uporabiti ponudniki elektronskih plačil ali zakonito kupiti igralne vsebine, v katerih lahko stranke uživajo.

SEGOB-ov Gaming Bureau nima samo pooblastil za dodeljevanje dovoljenj za igre na srečo in igre na srečo tistim, ki se mu zdijo primerni. Sekretariat za notranje zadeve tudi uveljavlja mehiška pravila in zakone za vse dejavnosti iger na srečo in stav v Mehiki.

Priljubljene spletne igralnice z licenco SEGOB

Trenutno v Mehiki deluje več spletnih igralnic z ustreznim dovoljenjem mehiškega igralniškega urada.

Postopek odobritve dovoljenja Gaming Bureau zahteva informacije in dokumentacijo, ki potrjuje subjekt in integriteto lokala.

Obstajajo različna merila za različne vrste iger na srečo; vendar mora večina prosilcev predložiti naslednje:

Individualne preiskave ozadja:

Prosilci morajo predložiti svoje ime, državljanstvo, naslove, življenjepis in zapriseženo izjavo, ki potrjuje, da pred tem ni bil kaznovan.

Finančna merila:

Igralnice morajo predložiti izjave o premoženju, zapriseženo izjavo o odsotnosti stečaja in kreditno poročilo priznanega ponudnika kreditov. Pravne osebe morajo vložiti kopije bilanc stanja družbe ter izkazov prihodkov in listin.

Vloga za licenco za igre na srečo SEGOB

Licenca za igre na srečo omogoča podjetju, da mehiškim igralcem ponudi igralniške igre, kot so Texas hold'em, bingo, igralni avtomati in virtualne igralniške mize. Dovoljenja omogočajo tudi nagradne igre, loterije, fantazijske stave, stave na šport, konjske dirke in dirke hrtov.

Spletna igralnica mora za pridobitev mehiške licence za igre na srečo izpolniti in podpisati vloge ter upoštevati pogoje delovanja.

Prosilci morajo predložiti obrazce in izvirno dokumentacijo v španščini ter jih vložiti v pisarnah The Secretaría de Gobernación v Mexico Cityju.

Politike zahtevajo nadzor gotovine, stave na daljavo in sisteme notranjega nadzora. Skladnost zahteva centralizirane zapise podatkov, dostop do dokazila o edinstvenih identifikatorjih računa in zavedanje o pravicah do iger na srečo.

Vlada daje upravna pooblastila ponudnikom iger na srečo. Vendar vrsta licence določa dovoljenja in velja za določena obdobja.

Omejitve vključujejo prenehanje ponujanja kreditov in dejavnosti, ki niso navedene v licenci za igre na srečo, ter prepoved storitev mladoletnikom ali osebam, ki so pod vplivom drog ali alkohola.

Igralnice potrebujejo dovoljenje, preden spremenijo naslove, in ne morejo prenesti ali prodati licence. Pogoji preprečujejo delničarje iz regij s preferenčnimi davki, urad zahteva poročila o spremembah delničarjev, prepovedano pa je tudi pridobivanje delnic prek trustov.

Prednosti in slabosti vloge za licenco za spletno igralnico SEGOB

Prednosti:

 • Licenca za igre na srečo legalizira stavo ali igro na daljavo, ki se igra prek interneta, kjer koli na svetu.
 • Mehiški igralci lahko kliknejo spletno mesto, da raziščejo igralnico, uživajo v svoji najljubši igri ali stavijo.
 • Preiskave finančnega in kazenskega ozadja so obvezne.
 • Igralcem omogoča samozavestno igro in ščiti podatke posameznika.
 • Licenca prispeva k ugledu spletne igralnice in obvešča igralce, kateremu mestu ali strani lahko zaupajo.

Slabosti:

 • Podjetje mora upoštevati posebne pogoje poslovanja.
 • Vloge za dovoljenje morajo biti predložene v španščini in vložene v Mexico Cityju.
 • Uporabljajo se lokalni in zvezni davki, nekatere države pa imajo davek na igralce.
 • SEGOB lahko zavrne podaljšanje licence in prekliče licenco, kot se mu zdi primerno.
 • Obstajajo različne vrste licenc za igre na srečo, stave in loterije.
 • Igralnico omejuje na igre, navedene znotraj vrste licence.
 • Licenca za igre na srečo velja samo za omejeno obdobje.

Domači zakoni in omejitve, ki jih je določil Secretaría de Gobernación

Zakon o posebnem davku na produkcijske storitve pomeni, da so imetniki licence dolžni plačati 30-odstotni zvezni davek na dobiček. Država zahteva tudi 2-odstotne državne dajatve, ki se plačujejo SEGOB-u.

Veljajo tudi pristojbine za igralce. Yucatan, na primer, uveljavlja 10-odstotni davek na vse transakcije igralcev. Poleg tega veljajo posebne pristojbine za zmagovalce, ki sodelujejo pri igrah na srečo.

Ministrstvo za notranje zadeve spremlja igre na srečo in nalaga globe od 100 do 10.000 MXN, da zagotovi skladnost. Druge kazni vključujejo začasno izključitev, zavrnitev podaljšanja licence za igre na srečo, preklic dovoljenj, zaprtje in do 15 dni zapora.

Državna komisija za igre na srečo je odvzela licence za igre na srečo. Organi SEGOB so prav tako uvrstili na črno listo in zaprli številne ustanove zaradi neskladnosti.

Zakonodaja o neigranju iger na srečo

Zvezni zakoni od imetnikov licenc zahtevajo, da upoštevajo Preprečevanje in prepoznavanje transakcij s sredstvi iz nezakonitih virov ter Preprečevanje in odkrivanje transakcij z nezakonitimi viri, določeno v mehiški zakonodaji proti pranju denarja.

Spletna igralnica mora upoštevati tudi državno zakonodajo o delu in zaposlovanju. Ti zakoni določajo zakonito minimalno plačo, največje število delovnih dni na teden in nadure.

Za intelektualno lastnino in licenciranje programske opreme veljajo zakoni o blagovnih znamkah. Za glasbo, grafiko, fotografije ali umetnine, ki se uporabljajo v igrah, veljajo zakoni o avtorskih pravicah.

Zakoni o zasebnosti urejajo tudi uporabo informacij in podatkov, ki jih zbere in shrani spletna igralnica in njeni sistemi.

Zgodovina SEGOB

Mehika ima zvezne zakone o igrah na srečo in nagradnih igrah od leta 1947. Sprva so državni zakoni zakonite igre na srečo omejevali na nagradne igre, igre in športne dogodke. Vse druge oblike iger na srečo v Mehiki so nezakonite in prepovedane.

Vrhovno sodišče je leta 2003 odločilo, da imata posamezna država in zvezna vlada pooblastilo za uvedbo davkov na žrebanja in igre navzkrižnih stav.

Leta 2004 so dodatki uredbe vključevali igre na srečo in bingo kot pravne akte, ki so v industriji iger na srečo zaposlili 105.000 ljudi.

Pravni okvir je bil dodatno spremenjen v letih 2012 in 2014, da bi se prilagodil sodobnemu igranju igralnic in dodal 85. in 104. člen.

85. člen je dovoljeval stave na daljavo in legalizirane stave na internetu, 104. člen pa je legaliziral spletna žrebanja.

Danes država ureja trg prek različne vrste licenc za igre na srečo in dovoljenja, ki jih izdaja SEGOB.

Davčna uprava in Ministrstvo za notranje zadeve spremljata igre na srečo in spletno igro, da bi ohranila zaupanje, dober ugled in stabilnost industrije.

Pravila zahtevajo gotovinske sisteme, ki se povezujejo z davčno upravo in zagotavljajo popolna poročila na strani ali spletnem mestu igralnice.

5. člen zveznega zakona o igrah na srečo in nagradnih igrah navaja, da je igralnica ali podjetje odgovorno osebam, mlajšim od 18 let, prepovedati sodelovanje v vseh oblikah iger na srečo.

Sekretariat za notranje zadeve odgovornost za opozarjanje igralcev na njihove pravice in dolžnost do odgovornega igranja iger na srečo nalaga ponudnikom iger na srečo.

Spletna igralnica je odgovorna tudi za to, da tisti, ki so pod vplivom prepovedanih substanc ali vinjeni, ne smejo staviti ali igrati iger.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Ali so igre na srečo zakonite v Mehiki?

Da, igre na srečo v Mehiki so zakonite. Vendar pa mora igralnica pridobiti ustrezno dovoljenje preko Sekretariata za notranje zadeve in upoštevati mehiške pogoje delovanja. Igralnice morajo tudi plačevati ustrezne zvezne in lokalne davke, zagotavljati redna poročila davčni upravi ter varovati osebne podatke in podatke svojih članov.

Ali obstajajo igralnice v Mehiki?

Da, Mehika ima številne aktivne igralnice in več vrst iger na srečo, v katerih lahko uživajo igralci. Glede na poročila trenutno obstaja 379 igralnic in pooblaščenih ustanov, ki ponujajo klasične igralniške igre in sprejemajo fantazijske stave, stave na športne, konjske in pasje dirke v Mexico Cityju in v 28 mehiških zveznih državah.

Ali lahko v Mehiki igrate na srečo na spletu?

Da, Mehika omogoča svojim državljanom dostop do svojih najljubših iger ali stavo na daljavo prek interneta na spletnih mestih igralnic po vsem svetu. Vendar pa lahko le spletne igralnice z ustreznim dovoljenjem mehiškega notranjega upravnega organa, SEGOB, zakonsko dovoljujejo zagotavljanje iger na srečo in iger na srečo v Mehiki.

Ali Mehika obdavči dobitke iger na srečo?

Da, Mehika obdavči dobitke. Veljajo zvezni in državni davki. Vendar pa zmagovalci niso odgovorni za plačilo davkov, saj Mehika od imetnikov licence za igre na srečo zahteva, da zadržijo davke in jih plačajo v imenu zmagovalca. Zvezne davčne stopnje so 1 %, državne davčne stopnje pa se gibljejo med 4 % in 6 % dobitkov.

Koliko moraš biti star, da igraš v Mehiki?

Zakonsko dovoljena starost za igranje iger na srečo v Mehiki je 18 let in vsi, mlajši od 18 let, se štejejo za mladoletne. Igralnica je zakonsko zavezana zahtevati preverjanje starosti svojih strank in zakonodaja prepoveduje omogočanje dostopa do katere koli dejavnosti, povezane z igrami na srečo, osebam, ki se v Mehiki štejejo za mladoletne.