Slovak Ministry of Finance

Slovaško finančno ministrstvo (SMF) je vladni oddelek, ki je odgovoren za urejanje spletnih iger na srečo, izdajanje licenc in uveljavljanje skladnosti za digitalne športne stavnice in spletna mesta spletnih igralnic.

Ker Slovaška ni mesto, znano po spletnih igrah na srečo, nima velikega povpraševanja po licencah. Vendar pa je več uglednih spletnih igralnic pridobilo licenco v regiji. Licencirane igralnice morajo upoštevati stroge predpise v državi.

Ministrstvo za finance je odgovorno tudi za izvršbo, ki zagotavlja, da so igralci v državi zaščiteni pred neuglednimi igralnicami. Posledično ministrstvo zagotavlja, da se vse igralnice z licenco držijo državnih predpisov o igrah na srečo, delujejo pošteno in vzdržujejo preglednost.

Slovak Ministry of Finance
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco SMF

Igralnica DOXX Bet in športna stavnica sta začela delovati leta 1994. Stavnica je kot bistveni del slovaške igralniške infrastrukture razvila na stotine stavnic po vsej državi. Leta 2007 je igralnica vstopila v spletne igre na srečo in je slovaškim državljanom ponudila stave v živo, poker in športne stave v igralnici, preden se je zaprla leta 2017.

Tipsport Slovakia nadaljuje s poslovanjem s sodelovanjem z vrhunskimi blagovnimi znamkami in ponuja interaktivne in edinstvene digitalne vsebine. Podjetje je licencirana igralnica, ki se osredotoča na rast in širitev.

Licencirane spletne igralnice morajo upoštevati stroge varnostne protokole. Celo mednarodne igralnice, ki zaprosijo za licenco, morajo izpolnjevati licenčna določila. Ti vključujejo visoke standarde za varnost igralcev, poštenost iger in preprečevanje odvisnosti od iger na srečo.

Slovaško finančno ministrstvo si vestno prizadeva za varnost igralcev. Priznan je kot eno najvarnejših krajev za igre na srečo v Evropi.

Vsaka igralnica, ki izpolnjuje predpise slovaškega finančnega ministrstva za varnost in pristojbine, je lahko upravičena do licence. Čeprav za licenco zaprosi malo operaterjev, tisti, ki to storijo in so odobreni, zagotavljajo storitve, ki ustrezajo visokim etičnim standardom. Prav to zaupanje v sistem vzbuja zanimanje za igre na srečo med slovaškimi igralci na srečo, ki obiskujejo tako offline kot spletne ustanove.

O licenci slovaškega ministrstva za finance

Od leta 2005 zakon o igrah na srečo ureja spletne igre na Slovaškem. Digitalno igranje iger na srečo je dovoljeno in urejeno z 29. in 9. členom zakona. Ministrstvo za finance države zahteva, da spletne igralnice obdržijo strežnike podjetij na Slovaškem. Licenčni operaterji morajo državi plačati tudi 27 odstotkov razlike med izplačili in sprejetimi stavami.

Državni svet je leta 2018 sprejel nov zakon o stavah, ki mednarodnim igralnicam omogoča, da svojim državljanom ponujajo igre na srečo. To je bilo prvo za državo, ki je sprejela zakonodajni osnutek novega zakona o igrah na srečo s strani ministrstva za finance regije.

Novi zakon vladi omogoča, da nadaljuje s spletnim monopolom nad tombolo in loterijami. Vendar pa je bil konec poti za državnega upravitelja loterije Tipos. Organizacija je leta 2011 prejela kreditno zaščito od okrožnega sodišča. Že leta je izgubljala posel zaradi spletne konkurence.

Tipos se je soočil tudi s sodbo v višini 66 milijonov evrov zaradi kršitve blagovne znamke, ki jo je razsodilo vrhovno sodišče države. Leta 2011 je tudi slovaško finančno ministrstvo preklicalo predlog za blokiranje vseh spletnih mest za igre na srečo, ki niso imela slovaške licence, v strahu pred kršitvijo zakonodaje EU.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak