The Bulgarian State Commission on Gambling

Državna komisija za igre na srečo je regulativni organ v Bolgariji, ki je odgovoren za izdajanje licenc in nadzor nad dejavnostmi vseh igralniških organizacij v državi. Njen pristop do industrije je precej liberalen, saj so vse igre na srečo zakonite, vendar pod strogim nadzorom.

Licenciranje spletnih iger na srečo, vključno s spletnimi igralnicami v Bolgariji, se je dejansko začelo z Zakonom o igrah na srečo iz leta 2012. Pred tem je panogo urejal Zakon o igrah na srečo iz leta 1999. Ko je internet v povojih, zakon iz leta 1999 ni omenil spletnih igre na srečo in je bil tako posodobljen leta 2012.

The Bulgarian State Commission on Gambling
Spletne igralnice z licenco bolgarske državne komisije za igre na srečoO bolgarski državni komisiji za igre na srečo
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco bolgarske državne komisije za igre na srečo

Bolgarska državna komisija za igre na srečo izdaja spletne licence od leta 2012. Vsako igralniško igro, razen žrebanja in takojšnje loterije, ki jih upravlja država, lahko ponudi na spletu v državi.

Za prijavitelje, ki želijo voditi spletno igralnico, veljajo enaka merila primernosti kot za tiste, ki želijo upravljati kopensko ustanovo. Vsakdo v Bolgariji se lahko prijavi za vodenje spletne igralnice, ne glede na to, ali so podjetja s sedežem v Bolgariji, bolgarska država, samostojni podjetniki ali neprofitne organizacije v državi. Prijavijo se lahko tudi podjetja s sedežem v drugi državi članici Evropskega gospodarskega prostora (EGP).

Za licenco za spletno igralnico lahko zaprosijo tudi tuja podjetja ali posamezniki, vendar le, če v Bolgariji vložijo vsaj 5 milijonov evrov v druge dejavnosti in ustvarijo več kot 500 delovnih mest.

Obstajajo številna druga merila, ki jih mora vsak prijavitelj upoštevati, pri čemer so glavne točke:

  • Kdor koli, ki je vpleten v vlogo, ne sme biti obsojen za kaznivo dejanje ali razglašen za insolventnega
  • Prosilci ne smejo biti kaznovani zaradi nelicenciranih dejavnosti iger na srečo
  • Prijavitelj mora imeti na voljo 100.000 € za podporo delovanju svoje spletne igralnice

O bolgarski državni komisiji za igre na srečo

Če prosilec izpolnjuje vse pogoje za odpiranje spletne igralnice, je treba za pridobitev licence izpolniti vrsto dokazil. Ti vključujejo potrdila o dobrem stanju, dokumente, ki dokazujejo vir sredstev, preverjanje kazenske evidence in številne druge izjave.

Državna taksa se plača ob vložitvi vloge. Ta pristojbina se giblje od 5.000 € do 20.000 €, odvisno od licence, za katero se zaprosi. Vlada bo nato pregledala vlogo, postopek, ki običajno traja od 60 do 90 dni.

Če je prijava uspešna, je treba plačati dodatno pristojbino. Cena za spletne igralnice je okoli 10.000 €. Licenca se običajno izda za pet let in se lahko podaljša pod enakimi pogoji, če je zahteva za podaljšanje vložena najpozneje dva meseca pred potekom licence.

Vloge za licence za spletne igralnice so se hitro povečale, potem ko je bolgarska državna komisija za igre na srečo leta 2013 znižala davčne stopnje za vse oblike igralnic. Na bolgarskem trgu so zdaj prisotna številna mednarodna igralniška podjetja.

Nelicencirane spletne igralnice so v Bolgariji na črnem seznamu, njihovi IP naslovi pa so blokirani.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak