The Irish Office of the Revenue Commissioners

Irski urad davčnih komisarjev je bil ustanovljen leta 1923 in ga pogosto imenujejo preprosto "prihodki". Organizacija se je resnično začela oblikovati po prvi vladni zakonodaji v zvezi z igralniško industrijo, Zakonu o stavah iz leta 1926.

Urad se ukvarja z različnimi zadevami, velik del njegovih pristojnosti pa je okoli športne in igralniške industrije. Posledično so licenciranje in regulacija vseh spletnih igralnic v državi v njeni pristojnosti.

The Irish Office of the Revenue Commissioners
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Spletne igralnice z licenco irskega urada davčnih komisarjev

Medtem ko so spletne igre na srečo na Irskem zelo priljubljene, se je vlada šele leta 2015 z Zakonom o stavah (sprememba) osredotočila na cvetočo rast panoge.

Tako je od leta 2022 trenutno na voljo le peščica spletnih igralnic, ki imajo neposredno licenco irske uprave za prihodke. Vendar je to številka, ki naj bi se v prihodnjih letih povečala, ko bodo začele veljati zakonske spremembe, uvedene leta 2015.

Vsako podjetje, ki uporablja oddaljena sredstva za zagotavljanje storitev iger na srečo, naj gre za telefonske stave ali na primer v spletni igralnici, mora imeti veljavno irsko licenco za igre na srečo ali licenco za igre na srečo zaupanja vrednega globalnega organa.

To pomeni, da tudi če spletna igralnica ni neposredno licencirana s strani irskega urada davčnih komisarjev, je popolnoma zakonita, če jo odobri organ, kot sta MGA ali UKGC.

Vsaka spletna igralnica, ki ima licenco irskega urada davčnih komisarjev, bo na svojem spletnem mestu na vidnem mestu prikazala pečat organizacije in številko licence.

O irskem uradu davčnih komisarjev

Kot je bilo že omenjeno, je ureditev v zvezi s spletnimi igrami na srečo na Irskem v resnici začela pridobivati zagon šele leta 2015. Vendar je v letih od takrat irska vlada že začela sestavljati sedanji režim licenciranja z namenom, da bi strožje zakonsko uredila panogo in spodbudila spletna podjetja, da se nahajajo na Irskem in izkoristijo številne prednosti, ki jih ponuja.

Za vsako spletno igralnico, ki želi pridobiti licenco irskega urada davčnih komisarjev, morajo izpolnjevati številna merila.

Za začetek postopka mora biti podjetje registrirano na Irskem, nato pa je treba predložiti podroben opis iger, ki bodo na voljo v spletni igralnici. Obstajajo tudi posebne zahteve glede strojne opreme, ki se nanašajo na strežnike, ki se uporabljajo za gostovanje spletne igralnice. Minimalna zahteva je, da mora biti strežnik z bazo podatkov o strankah organizacije fizično lociran na Irskem.

V prihodnje se pričakuje, da bodo izpolnjene redne finančne revizije, da se zagotovi izpolnjevanje pogojev licence.

Čas od začetka postopka pridobitve licence za spletno igralnico pri irskem uradu davčnih komisarjev do faze odobritve običajno traja približno tri do šest mesecev, če so upoštevani vsi potrebni postopki.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak