Otok Man: Licenca za spletne igralnice

Želite ustanoviti podjetje s spletnimi igrami na srečo, vendar niste prepričani, kje in kako se prijaviti? Poskusite pridobiti licenco za igralnico na otoku Man — vodilni jurisdikciji iGaming z liberalnimi zakoni in nizkimi davki.

Industrija iGaming je v zadnjih letih doživela ogromno rast in inovacije z virtualnimi ponudbami, kot so športne stave in igralniške igre, kot so ruleta, blackjack, poker, itd.

Zaradi privlačnosti ogromnih dobičkov je to donosen podvig, ki pa ga pestijo tudi neetične prakse iger na srečo, kjer podjetja ne upoštevajo smernic skladnosti in namesto tega igrajo po lastnih pravilih.

Operaterji, ki nimajo licence, izgubijo ugodnosti, povezane z zakonito licenco za igre na srečo.

Tej vključujejo:

 • Zaupanja vreden ugled,
 • Zvestoba strank in
 • Podpora organa za igre na srečo
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Pridobite licenco na otoku Man

Promovirajte svoje podjetje tako, da se vključite v cvetočo industrijo iGaming z licenco za spletne igre na srečo z Isle of Man, očarljivega otoka med Londonom in Irsko.

Ta jurisdikcija spletnih iger na srečo, znana po liberalnejši zakonodaji in ugodnih davčnih pristojbinah, voljno sprejema nove operaterje na trgu iGaming – tukaj je tisto, kar morate vedeti o licenci za igralnico in kako se zanjo zaprositi.

Kaj je licenca za spletne igre na srečo?

Začnimo z raziskovanjem, kaj je spletno igranje iger, AKA iGaming.

iGaming/spletne igre na srečo

iGaming ali spletno igranje lahko opredelimo kot denarno stavo na rezultate dogodkov ali 'iger na srečo', ki jih ponuja spletno mesto za igre na srečo.

Spletno igranje iger deluje podobno kot vaše klasične fizične igralnice, vendar sta dostop in sodelovanje virtualna, v nasprotju z osebnim.

Z iGamingom igralcem ni treba zapustiti udobja svojih domov, da bi uživali v vznemirjenju iger na srečo z enakim velikim potencialnim izplačilom.

Igranje spletnih iger na srečo, športnih stav je preprosto in takojšnje – uporabniki preprosto sodelujejo v iGamingu prek telekomunikacij, kot so internet in osebni računalnik ali pametna naprava.

Spletne igre, ki so priznane

Na otoku Man se uredba nanaša na 'igre na srečo', ki so ponudbe, pri katerih igralci stavijo denar (ali denarno vrednost) in vse druge, ki vključujejo element naključnosti ali, dobesedno, naključja.

Spletne igre, ki so priznane na otoku vključujejo ruleto, blackjack, pontoon, punto banco, bingo, igre na srečo na konjskih dirkah (film ali video), casino brag, poker, igre s kockami, baccarat, chemin-de-fer, backgammon, keno, igranje na avtomatih, kolo of sreča in super ponev 9.

Nazaj na Licence za spletne igre na srečo

Iskanje zaupanja vredne spletne igralnice vendar je lahko problematično. Ker se na trg podaja na tisoče kandidatov, nekateri nezakonito in brez licence, igralci tvegajo goljufije. Žalostna resničnost je, da so kriminalne dejavnosti iger na srečo, kot je pranje denarja, zelo razširjene.

Organi, pristojni za igre na srečo, se zavedajo nevarnosti in njihov glavni cilj je, da jih preprečijo.

Kako jim to uspe? Z naborom vrhunskih zakonov o igrah na srečo in predpisov o skladnosti, ki so jih operaterji dolžni upoštevati. Če so standardi izpolnjeni in spoštovani, podjetjem običajno podelijo licenco za spletne igre na srečo.

Zakonsko dovoljeno dovoljenje za igre na srečo pomeni, da se je operater zavezal, da bo zaščitil svoje igralce s preprečevanjem zasvojenosti z igrami na srečo in udeležbe mladoletnih ter se izogibal kakršnim koli goljufivim praksam, kot je pranje denarja itd.

Kdo je komisija za nadzor iger na srečo?

Komisija za nadzor iger na srečo otoka Man (GSC) je regulativni organ otoka, ki je sprva deloval kot kopenski organ za igre na srečo.

Dolžnosti GSS

Z naraščajočo rastjo industrije iGaming je GSC prevzel odgovornost za nadzor skladnosti tudi v prostoru spletnih iger na srečo.

Ko je bil uveden Zakon o predpisih o spletnih igrah na srečo iz leta 2001 (OGRA), je GSC začel svoje naloge tako rekoč s predpisi, katerih cilj je zagotoviti varnost igralcev in podpreti podvige spletnih igralnic.

Osnovne smernice GSC:

Osnovne smernice, ki se jih morajo operaterji držati, ko zaprosijo za licenco za spletne igre na srečo in jo pridobijo, se osredotočajo na vzpostavitev iger na srečo brez kriminala, zaščito mladoletnikov in poštene prakse iger na srečo.

Za razliko od drugih držav po svetu je otok Man hvaljen zaradi svoje liberalne drže, vendar so predpisi o poslovnih dejavnostih z leti postali bolj togi, saj se industrija še naprej razvija in širi.

Potreba po poštenem in odgovornem igranju iger na srečo je postala vse bolj pomembna, zato so predpogoji na otoku za pridobitev licence za igre na srečo upravičeno trdni.

Kakšna je zakonodaja, ki ureja spletne igre na srečo na otoku Man?

Ključna zakonodaja otoka Man, ki nadzoruje spletne igre na srečo, je zakon o urejanju spletnih iger na srečo iz leta 2001. OGRA se nanaša na vse igre, ki:

 • Operaterji in igralci za sodelovanje uporabljajo telekomunikacije (kot so internet, pametni telefoni, osebni računalniki, strežniki itd.); in,
 • Igre zajemajo igralce, ki stavijo denar; in,
 • Igre vključujejo katero koli komponento na srečo.

3 temeljna načela GSC in OGRA

 1. Zaščita mladih, torej preprečevanje mladoletnega hazardiranja, in zaščita ranljivih.
 2. Poskrbite, da bodo dejavnosti spletnih iger brez kriminala.
 3. Ohranite poštenost do igralcev in zagotovite, da prejmejo zakonita izplačila.

Poleg tega ima GSS tudi dolžnost zagotoviti, da se ohranita in zaščitita ugled in gospodarski položaj otoka.

Prednosti pridobitve licence za spletno igralnico

Poleg manj strogih zakonov o igrah na srečo na otoku obstaja veliko drugih razlogov, da operaterji izberejo otok Man:

Sodobne telekomunikacije

Vlada priznava vrednost, ki jo industrija iger na srečo prinaša gospodarstvu. iGaming je priznan in dobrodošel v regiji in v podporo napredku tega sektorja so vzpostavili najsodobnejšo telekomunikacijsko infrastrukturo, ki operaterjem omogoča učinkovitejše upravljanje njihovih mobilnih igralnic.

Strokovna pomoč

Otok operaterjem ponuja tudi strokovno in svetovalno pomoč ter določene sheme podpore podjetjem, ki pomagajo pri financah.

Nizki davki

S konkurenčno davčno politiko boste z izbiro licence za otok Man prihranili stroške. Regija se ponaša z nizko davkom na igre na srečo, od 0,1 % do 1,5 % na bruto donos od iger na srečo, in ni davka na kapitalski dobiček.

Vse vključeno

Medtem ko druge države omejujejo igre, ki jih pokrivajo njihove licence za igre na srečo, jih otok Man ne. Vse vrste iger so vključene v celotno licenco za igre na srečo, ki je glavna vrsta licence.

Odvisno od poslovnega modela podjetja in njegovih ciljev se lahko namesto tega odločijo za podlicenco, licenco za omrežne storitve ali licenco dobavitelja programske opreme B2B.

Poleg tega so podprte vse valute, vključno s kripto, in na voljo je izbor trgov za delovanje.

Kako zaprositi za licenco

Vloga za licenco iGaming na otoku Man je preprost postopek za izkušene operaterje, ki se nameravajo ustanoviti na otoku Man. Zahteve OGRA in GSC so v skladu z zakonodajo o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter vključujejo predložitev več dokumentov in izpolnjevanje meril skladnosti.

In ugodnost? Za vse igre je potrebna samo ena licenca.

Polna licenca

Za izpolnjevanje pogojev za glavno/polno licenco OGRA v jurisdikciji morajo kandidati dokazati preglednost in integriteto svojih dejavnosti iger na srečo. Glavni vlagatelj in vsi njegovi sodelavci, povezani s podjetjem, bodo prav tako podvrženi temeljiti preiskavi ozadja.

Dokumenti in pristojbine za glavni postopek prijave za licenco vključujejo:

 • Potrdilo o nekaznovanosti
 • Overjene kopije osebnih izkaznic in potnih listov
 • Bančne reference
 • Računi za komunalne storitve
 • Celovit poslovni načrt
 • Opis ponujenih iger
 • Podrobnosti o programski opremi, ki se uporablja
 • Poročilo o testiranju tehničnega sistema
 • Informacije o ciljnem trgu
 • £5,000 prijavnina + £35,000 letno + £5,000 za vsako novo podlicenco

Podlicenca

Z odobritvijo GSC lahko imetniki polne licence ponudijo svojo tehnologijo pridobiteljem podlicence, ki prav tako koristijo znižane pristojbine. Ta možnost je najboljša za tista podjetja, ki imajo bazo podatkov o igralcih, vendar še nimajo lastnih izdelkov za igre na srečo. V bistvu daje igralcem podlicence pridobitelja dostop do programske opreme/iger, ki jih ponuja imetnik polne licence.

Cena:

£5,000 prijavnina + £5,000 na leto

Licenca za omrežne storitve

Kot pri polni licenci OGRA tudi ta možnost vključuje enaka pravila in predpise o skladnosti, le da lahko operaterji z licenco za omrežne storitve dosežejo nove ciljne trge, saj omogoča igralcem, da se registrirajo tudi v drugih jurisdikcijah.

Cena:

£5,000 prijavnine + £50,000 na leto

Licenca dobavitelja programske opreme

Skratka, ta licenca ni obvezna za ponujanje programske opreme pridobiteljem licence iGaming v jurisdikciji, vendar licenca dobavitelja ponuja ponudnikom hvaljen ugled. Izdelke prosilcev je treba testirati in certificirati za pridobitev licence dobavitelja programske opreme, ki jim omogoča, da so navedeni v registru iger GSC. Ta licenca povečuje ugled dobaviteljev med operaterji in igralci, ker izkazuje visoke standarde kakovosti. Kaj je več? Prav tako poenostavlja integracijo programske opreme za imetnike licenc za otok Man, ne da bi zahtevali dodatno certificiranje.

Cena:

£5,000 prijavnine + £35,000 na leto

Omejitve in domači zakoni

S sklicevanjem na zakon o urejanju spletnih iger na srečo otoka Man iz leta 2001 se lahko igralniška licenca prosilcu podeli za petletno obdobje pod naslednjimi pogoji:

 • Podjetje je registrirano na otoku Man.
 • Podjetje ima dva rezidenčna direktorja podjetja.

Obstaja imenovani uradnik ali vodja operacij, ki je ista oseba kot eden od direktorjev ali lokalni ponudnik storitev. Ta oseba mora biti prebivalec otoka.

Imetniki polne B2C licence morajo registrirati igralce na strežnikih na otoku.

Plačati je treba prijavnino v višini 5000 GBP in izpolniti vso ustrezno dokumentacijo.

Imetniki licence B2C se morajo vedno zavezati zaščiti sredstev igralcev.

Vse igre, RNG-ji in sistemi iger na srečo morajo biti certificirani s strani odobrenega laboratorija za testiranje.

Direktorji, imenovani uradniki, uradniki za poročanje o pranju denarja in dejanski lastniki, ki nadzorujejo 5 % ali več podjetja, bodo podvrženi dolžnostim skrbnega pregleda.

Poleg tega, ker Isle of Man pripisuje izjemno vrednost svojemu ugledu varne in zaupanja vredne jurisdikcije iger na srečo, mora imetnik licence upoštevati in izpolnjevati vse regulativne obveznosti iz njegovih pravilnikov.

Ti vključujejo kodekse organa za oglaševalske standarde in pravilnik o preprečevanju pranja denarja. V nasprotnem primeru lahko GSS dovoljenje kadar koli prekliče.

Otok je znan po svoji prilagodljivosti in dejstvu, da ni črnega seznama držav, v katerih je operaterjem prepovedano ponujati svoje storitve. Kljub temu se od imetnikov licenc pričakuje, da ostanejo etični pri svojih dejavnostih iger na srečo.

Pričakuje se, da imetniki licence ne bodo vstopali na druge trge, kjer so igre na srečo prepovedane in nezakonite, in če si prizadevajo za nadzorovan trg, bodo spoštovali lokalno zakonodajo in da bodo najprej poiskali pravni nasvet in odobritev GSC.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Ali so spletne igre na srečo zakonite na otoku Man?

Da, spletne igre na srečo so zakonite z odobreno licenco v skladu z Zakonom o urejanju spletnih iger na srečo iz leta 2001. Otok Man ponuja štiri vrste licenc za spletne igralnice, in sicer polno ali glavno licenco, podlicenco, licenco za omrežne storitve, in licenco dobavitelja programske opreme.

Kdo je organ za igre na srečo na otoku Man?

Komisija za nadzor iger na srečo je pravna oseba, odgovorna za nadzor nad skladnostjo iGaminga in izdajanje licenc operaterjem.

Glavni cilj GSC je zaščititi igralce, preprečiti mladoletne igre na srečo, zagotoviti trg brez kriminala in zagotoviti pošteno igro. Poleg tega GSS skrbi tudi za ugled otoka in njegovo gospodarstvo.

Kateri so glavni zakoni o spletnih igrah na Otoku Man?

Glavna zakonodaja v skladu z Zakonom o ureditvi spletnih iger na srečo iz leta 2001 se osredotoča na varnost javnosti in igralcev, kjer sta zasvojenost z igrami na srečo in sodelovanje mladoletnikov omejeni. Zakoni se osredotočajo tudi na poštenost do igralcev – ali prejmejo svoje prave dobitke? Poleg tega zakoni zagotavljajo, da industrija iGaming na otoku Man ostane brez kriminala.

Katere virtualne igre pokriva licenca za otok Man?

Spletne igre, ki jih priznava licenca Isle of Man, vključujejo športne stave, ruleto, blackjack, pontoon, punto banco, bingo, igre na srečo na konjskih dirkah (film ali video), casino brag, poker, igre s kockami, baccarat, chemin-de -fer, backgammon, keno, igranje na avtomatih, kolo sreče in super pan 9.

Ali so dobitki od iger na srečo obdavčeni na otoku Man?

Davčna politika iger na srečo na otoku Man je zelo ugodna v primerjavi z drugimi jurisdikcijami. Ima razmeroma nizko davko na igre na srečo, od 0,1 % do 1,5 % na bruto igralni donos, in ni davka na kapitalski dobiček.