Novice

November 2, 2021

Ali so se minimalne stave v igralnici sčasoma povečale?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vprašajte katero koli staro gardo in povedali vam bodo, da so bile stvari v svojih razcvetih cenejše in dostopne. Toda zaradi inflacije je svet postal veliko dražji za bivanje. In ja, to vključuje igranje na najboljši način spletne igralnice.

Ali so se minimalne stave v igralnici sčasoma povečale?

Kakšna je torej najmanjša stava, ki jo je igralec lahko dal v 60. letih v primerjavi s tem, kar lahko vloži danes? Ali se je res povečalo? Ta vodnik za igralniške vložke ima vse odgovore.

Inflacija v 60. letih v primerjavi z danes

Očitno je, da je inflacija igrala pomembno vlogo pri tem, koliko lahko igralci danes vložijo v katero koli igralniško igro. Vendar je veliko odvisno od tega, kako se je dolar (najbolj priljubljena valuta na svetu) trgoval skozi čas.

Kljub temu je imel 1 dolar v šestdesetih letih podobno kupno moč kot približno 0,98 dolarja v prejšnjem desetletju. Z drugimi besedami, valuta je imela približno 1,72-odstotno inflacijo, kar je povzročilo zvišanje cene za -1,69 %.

Še vedno ne razumeš? Cene osnovnih dobrin so bile v 50. letih prejšnjega stoletja nižje za vsaj 1,69 % v primerjavi s tistimi v 60. letih prejšnjega stoletja. In to po številkah Urada za statistiko dela. Zdaj primerjajte to s 3,71-odstotno inflacijo na leto med 60. in 2021.

Za koliko so se povečali stavni vložki

V 70-ih in 60-ih letih so prevladovali igralni avtomati za 5 dolarjev in mize za blackjack. Od takrat so se limiti stav izjemno povečali, da bi sledili naraščajoči inflaciji.

Na primer, večina trenutnih kopenskih miz za blackjack ponuja stave 25 $. Enako velja za nekatere mize za ruleto, baccarat, poker in craps.

Na splošno so se vložki v igralnicah sčasoma vztrajno povečevali. Stava 1 dolar v 60-ih je danes vredna okoli 9 dolarjev. Zdaj, če igrate za mizo za 5 $, je to danes 45 $. S to količino stav boste nedvomno potrebovali ogromno denarja.

Zakaj stvari niso tako slabe

Če pogledate natančneje, boste ugotovili, da se je večini kopenskih igralnic izjemno uspelo izogniti inflacijski krogli. Večina igralnic še vedno ponuja vložke na igralnih avtomatih 3 USD in stave na blackjack 5 USD, kar je neverjetno poceni.

Vendar bodite previdni, ker nekatere igralnice uporabljajo stave za blackjack 5 $, da privabijo nič hudega sluteče igralce. Kot že rečeno, večina ponuja mize za blackjack za 25 $, čeprav večina ponuja vsaj 10 $.

Drug razlog, zakaj se igralniški vložki na splošno niso povečali, je pojav spletnih iger. Običajno igranje na najboljše spletne igralnice izpostavlja igralce nizkim minimalnim vložkom zaradi avtomatiziranega igranja. Z drugimi besedami, igralnice ne vlagajo več veliko v človeško delo.

Na primer, nekatere spletne mize RTP in blackjack v živo omogočajo igralcem, da naredijo minimalne stave v višini 1 USD na igro. Na spletnih igralnih avtomatih je celo cenejši, saj lahko igralci igrajo že z 0,20 USD ali 0,10 USD. Na splošno se vložki v igralnicah zaradi tehnologije dejansko zmanjšujejo.

Prihodnost igralniških vložkov

Kakšna je prihodnost igralniških vložkov? Iskreno, stvari se bodo dvignile le na slabše. Konec koncev, igralnice potrebujejo dobiček, da zagotovijo zabavo. Torej pričakujte, da boste kmalu povečali dodeljena proračunska sredstva za igre na srečo.

Ampak ne skrbite; to se ne bo zgodilo čez noč. To je zato, ker igralnice še ne bodo podvojile ali potrojile minimalnih stav. Namesto tega je vse odvisno od stopnje inflacije. Nikoli ne veš; stopnje se lahko celo znižajo.

Še bolje, nekateri regulatorji iger na srečo omejujejo znesek, ki ga igralec lahko uporabi v spletni igralnici. Nemčija je na primer leta 2021 uvedla omejitev stav v 1 €. Očitno bo uspeh tega razvoja vplival na evropski in svetovni trg iger na srečo.

Zaključek

Nekateri igralci iger na srečo vztrajajo, da je bilo takrat lažje ustvarjati vložke v igralnici. Čeprav je to delno res, statistika kaže, da so stvari le še bolj dostopne. Torej pričakujte, da boste na dolgi rok igrali za mizo za 25 $.

In seveda igrajte na spletu in uživajte v izjemno nizkih minimalnih stavah. Ne pozabite ga obdržati tukaj na OnlineCasinoRank za najboljšo spletno lestvico igralnic.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice