Belgija bo z julijem 2023 prepovedala vse oglase iger na srečo

Novice

2023-03-10

Benard Maumo

Belgijska vlada je razglasila, da bo od 1. julija letos v državi prepovedano oglaševanje iger na srečo. To velja razen za Državno loterijo. 

Belgija bo z julijem 2023 prepovedala vse oglase iger na srečo

Uradni datum je bil potrjen po objavi v belgijskem uradnem listu. Prepoved velja za vse oblike oglaševanja subjektov iger na srečo, vključno s spletnimi igralnicami in prizorišči na kopnem, razen za državno loterijo. 

Vincent van Quickenborne, pravosodni minister Belgije, je pohvalil objavo in dejal, da je bila po objavi v državnem uradnem listu sprejeta trdna odločitev. Minister je dejal, da se mora normalizacija in banalizacija stav končati, in potrdil, da bodo nove omejitve začele veljati s 1. julijem 2023.

Pravosodni minister je medtem povedal, da bo športna sekcija dobila prehodno obdobje za prilagoditev novim predpisom. 1. januarja 2025 bo športno oglaševanje na stadionih po vsej Belgiji prepovedano. poleg tega spletne igralnice in znamke športnih stav od 1. januarja 2028 ne bodo več smele sponzorirati športnih ekip v Belgiji. 

Kontroverzna odločitev

Prepoved oglaševanja iger na srečo v Belgiji je bila prvič objavljena 10. maja. Po pričakovanjih je ta odločitev v mesecih, ki so sledile, povzročila številne kritike. 

Junija je Franc Weerwind, nizozemski minister za pravno zaščito, nasprotoval prepovedi in pozval vlado, naj namesto popolne prepovedi ustvari bolj regulirano igralniško okolje. 

Belgijska komisija za igre na srečo (Kansspelcommissie) je zahteval omejitev za oglase iger na srečo v državi tedne pred prepovedjo. Po drugi strani pa se je morala oglasiti belgijska nacionalna loterija in zanikati trditve, da je vplivala na ministre, da bi podprli prepoved.

Spletne igre na srečo v Belgiji so zakonite od leta 2011. Tako kot številne evropske države vlada Belgije nadzoruje večino dejavnosti iger na srečo v državi prek Nacionalne loterije. Najnovejša poteza bo samo še okrepila subjekt v državni lasti.

Zadnje novice

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novice