BLIK - Najbolj priljubljena metoda depozita na Poljskem

Novice

2022-07-02

Blik praktično prevladuje na trgu spletnih plačil na Poljskem. Leta 2022 so Poljaki v povprečju opravili 80 milijonov transakcij na mesec, in čeprav je sistem na trgu od leta 2015, je trend še vedno navzgor. Z Blikom plačujemo na spletu, v trgovinah, nakazujemo na »telefon« in polnimo račune v spletnih igralnicah. Upravljavci spletnih igralnic se vedno pogosteje obračajo na to možnost plačila, ker je enostavno najugodnejša. Traja le nekaj trenutkov in že lahko igrate.

BLIK - Najbolj priljubljena metoda depozita na Poljskem

V tem članku bomo predstavili vse najpomembnejše informacije o delovanju plačilnega sistema Blik in dokazali, da je to absolutno najpreprostejši način za polnjenje vašega računa prek spleta. Začnimo!

Priročna uporaba

Obstaja mnenje o Blik da če jo nekdo enkrat uporabi, jo bo vedno izbral pred drugimi možnostmi spletnih transakcij. Današnji spletne igralnice osredotočite se na neposredne prenose, e-denarnice, kriptovalute in predplačniške kartice. Vse te možnosti imajo eno pomanjkljivost: zahtevajo čas. E-denarnice in predplačniške kartice je treba napolniti, medtem ko lahko neposredni bančni prenosi... obdelava traja do nekaj dni. 

Če pa ima igralnica v ponudbi opcijo Blik, se igralcu hitro prižge lučka, da ko se odloči za registracijo računa, bo že v trenutku lahko igral.

Uporaba Blika je užitek. Po registraciji računa je vse, kar morate storiti, da odprete razdelek za plačilo in izberete to možnost prenosa denarja. Transakcijska shema je vedno enaka:

  1. Preklopite na aplikacijo za mobilno spletno bančništvo.
  2. Preklopite na možnost Blik (prikazana mora biti trenutna začasna šestmestna koda)
  3. Prepišite kodo v ustrezno polje na strani igralnice ali pa vas preusmerijo iz igralnice.
  4. Na mobilni napravi se prikaže obvestilo o zaključku transakcije.
  5. Po kliku na obvestilo boste preusmerjeni nazaj v aplikacijo, kjer morate potrditi transakcijo. Odvisno od izbranega načina preverjanja uporabnik potrdi, da je dejanski uporabnik naprave (vnese PIN ali prebere prstni odtis).

Le nekaj trenutkov kasneje je denar na cilju in lahko začnete igrati.

Izbira spletne igralnice z Blikom

Ker tako rekoč vse Poljaki so prepričani o Bliku transakcije, so se igralnice odločile, da bodo to transakcijo omogočile v svojih načinih plačila, po katerih je največ povpraševanja. Igralci iščejo udobje ter varne in hitre transakcije in Blik jim to zagotavlja. 

Ker ljubitelji iger na srečo vedo, da nekateri operaterji ponujajo to možnost in pri preverjanju različnih igralnic opazijo, da določena stran te možnosti ne vključuje, pogosto opustijo njene storitve in gredo naprej. To seveda še posebej velja za ljudi, ki se izogibajo postavljanju več e-denarnica račune ali nakup predplačniške kartice.

Vendar velja na tem mestu opozoriti, da se odločitve o zamenjavi igralnice ne sme sprejeti prehitro. Blik pogosto ni prikazan neposredno na spletnem mestu. Odličen primer uporabe te transakcijske možnosti je sistem Przelewy24, ki se pojavlja tudi v poljskih spletnih igralnicah. Če je ta možnost navedena v razdelku za plačilo, lahko domnevamo, da boste lahko uporabljali tudi Blik.

Blik v prehodih za spletne prenose

Spletna mesta, kot so Przelewy24, Tpay, PayU in Dotpay, se imenujejo spletni plačilni prehodi in vključujejo do desetine različnih oblik transakcij. Te segajo od standardnih bančnih nakazil do elektronskih denarnic do Blika. 

Igralnica preprosto preusmeri zainteresiranega igralca na takšen prehod in predstavi razpoložljive možnosti plačila. Vse, kar mora igralec storiti, je, da izbere Blik in zaključi transakcijo na enak način, kot je opisano zgoraj.

Spletni plačilni prehodi so izjemno priročni, vendar največkrat zaračunajo majhno provizijo na transakcijo, na kar mora biti igralec vedno pripravljen.

Kdo lahko uporablja Blik?

To so izključno uporabniki mobilne banke. Zanimivo je, da je Blik izključno mobilna opcija, povezana neposredno z bančno aplikacijo. notri Poljska, lahko to metodo uporabljajo uporabniki ducata različnih bank, vključno s PKO Bank Polski, Alior Bank, ING, mBank, Santander in Bank Pekao.

Za dostop do transakcij Blik morate prenesti in aktivirati bančno aplikacijo. Včasih je potrebno tudi dodatno aktivirati transakcijski sistem Blik preko spletne banke. Ko je vse pripravljeno, lahko uporabite vse zmožnosti te možnosti plačila.

V primeru, da ima zadevni igralec račun pri majhni banki, ki ne dovoljuje transakcij z Blikom, ne bo mogel uporabiti te metode.

Na kaj moram biti pozoren pri zaključevanju Blik transakcij?

Najprej o tem, ali ste kodo vnesli na pravo mesto. Pri plačevanju preko interneta z opcijo Blik je potrebna posebna previdnost. Oseba, ki zaključuje transakcijo, mora skrbno preveriti, ali je mesto, kjer vnese kodo, primerno in je ne sme dati tretji osebi. Šestmestni niz je samo za osebno uporabo in noben svetovalec ga ne bo nikoli zahteval.

Če ste preusmerjeni na spletno mesto, ki trdi, da je Blik, morate preveriti, ali gre za zanesljivo storitev – največkrat ste preusmerjeni na plačilne prehode, kot je Przelewy24. Zadnji korak preverjanja bo znesek transakcije, ki bo prikazan na zaslonu telefona. Moral bi biti isti denar, ki ste ga želeli položiti. Včasih se lahko znesek poveča za 1-2 PLN (prehodna provizija).

Casino z Blikom - Povzetek

Transakcije z Blik kodo so trenutno najbolj priročen način spletnih transakcij. Če se oseba zanima za igranje v določeni igralnici, ki ponuja ta način plačila, ste lahko prepričani, da boste že po nekaj minutah lahko preberite svoj bonus dobrodošlice in začnite igrati. Blik uporablja že nekaj milijonov Poljakov – takšna številka preprosto ne more biti napačna. Zato ne oklevajte in se pridružite zadovoljnim igralcem, ki so se odločili svoje račune napolniti z Blikom.

Zadnje novice

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novice