Novice

February 19, 2021

Entain vodi z imenovanjem prve ženske direktorice

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Davno so minili časi, ko so bile igre na srečo izključno moška zadeva. Danes svet spletnih iger na srečo doživlja ogromen premik. Industrija privablja vse več menedžerk in hazarderjev, pri čemer je Entain imenoval prvo žensko generalno direktorico doslej. Toda kaj to pomeni za prihodnost iger na srečo? Pa ugotovimo!

Entain vodi z imenovanjem prve ženske direktorice

Kdo je Entain?

Če stavite v Združenem kraljestvu, vam Entain ni treba veliko predstavljati. Za tiste, ki ne vedo, je to igralniško podjetje lastnik Ladbrokes Coral. Ladbrokes je ena izmed vodilnih športnih stavnic in blagovnih znamk spletnih igralnic v Združenem kraljestvu in svet. Entain je to znamko iger na srečo kupil leta 2017 za približno 4 milijarde funtov.

Vendar to mesto za spletne igre na srečo ni šlo gladko. To podjetje se je znašlo v napačnih knjigah britanske komisije za igre na srečo večkrat. Leta 2019 je bilo podjetje kaznovano z ogromnimi 5,9 milijona funtov zaradi neupoštevanja predpisov proti pranju denarja. Pred tem, leta 2018, je podjetje plačalo 1 milijon funtov, potem ko je ena od njegovih strank ukradla sredstva za obvladovanje njegove odvisnosti od iger na srečo.

Jette Nygaard Andersen

Entain se je po dolgotrajnih pogajanjih odločil, da kot glavno izvršno direktorico zaposli Jette Nygaard Andersen, dansko državljanko. Ta položaj je prej zasedal Shay Segev, ki je nenadoma odšel in se pridružil DAZN, podjetju za pretakanje športa. Z njenim imenovanjem 21. januarja 2021 se je skupno število izvršnih direktoric, ki vodijo blagovne znamke FTSE 100, povečalo na šest.

Po imenovanju je povedala:

 "Zelo sem navdušen, da imam priložnost nadaljevati izjemen zagon, ki ga ima Entain na svojih obstoječih trgih, ter mu pomagati vstopiti na nove regulirane trge in doseči novo občinstvo." 

Vse najboljše Jette Nygaard Andersen!

Njene prejšnje vloge

Jette Andersen se ponaša z bogatimi izkušnjami na področju iger na srečo. Upravnemu odboru podjetja se je pridružila kot neizvršna direktorica leta 2019. Pred tem je bila neizvršna direktorica in predsednica Astralisa, danske ešportne ekipe. Poleg tega je imela višje izvršne vloge v švedskem medijskem podjetju Modern Times Group. To podjetje ima tudi interes za stave na esports.

Prevzemna ponudba MGM

Kritiki postavljajo vprašanja o odhodu Segeva, glede na to, da Entain trenutno poskuša odbiti ponudbo za prevzem v višini 8,1 milijarde funtov od MGM Resorts, ameriškega operaterja igralnic. Čeprav se zdi, kot da jo je to imenovanje vrglo pod avtobus, se Jette Andersen že veseli uspeha.

Na srečo je videti, da je ameriški igralniški velikan izgubil zanimanje za nakup Entaina. Še bolje, Segev bo šest mesecev visel okoli nje, da ji bo pomagal pri prehodu, ko bo končal odpovedni rok.

Poleg ubranitve prevzemne ponudbe, Jette Nygaard-Andersen bo odgovorna tudi za širjenje blagovne znamke izven britanskega trga. Podjetje si bo na primer prizadevalo, da bi se bolj uveljavilo v ZDA po sodbi vrhovnega sodišča o omilitvi zakonov o igrah na srečo. Zanimivo, MGM in Entain že imata skupno podjetje na tem trgu.

Vpliv imenovanja Jette Nygaard-Andersen na ženske igre na srečo

Kot že rečeno, je bila Jette Nygaard-Andersen že pripravljena izvršna direktorica, zaradi česar njeno imenovanje ni presenetljivo. Druge generalne direktorice v FTSE 100 so Live Garfield (Severn Trent), Emma Walmsley (GlaxoSmithKline), Alison Britain (Whitebread), Melina Mondini de Focatiis (Admiral) in Alison Rose (NatWest Group). Seveda ne smemo pozabiti Carolyn McCall, ki vodi ITV. Na žalost je izdajatelj televizijskega programa zapustil indeks FTSE 100, potem ko je Covid-19 prizadel prihodke od oglaševanja.

Na splošno je imenovanje Jette Nygaard-Andersen zanesljiv dokaz tega, kaj lahko naredijo ženske v industriji, v kateri prevladujejo moški. Nosila bo velike čevlje, ki jih je zapustil Segev, da bi podjetje vodila v višje višine. In kar je morda najpomembnejše, novi izvršni direktor podjetja Entain se je zavezal, da bo podpiral zaščito igralcev, ki je vodilna v industriji – za Ladbrokes draga tema.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice