Novice

May 28, 2021

Goljufije v spletnih igralnicah | Spoznajte rdeče zastave

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Eden od glavnih razlogov, zakaj industrija spletnih igralnic tako hitro raste, je ta, da je večina spletnih mest za igre na srečo varnih. Vendar jih peščica kvari dobro ime te panoge. Prevarne igralnice lahko pobegnejo z vašimi depoziti ali dobitki in v najslabšem primeru ukradejo vaše osebne podatke. Na srečo vas bo ta objava vodila pri izogibanju prevaram v spletnih igralnicah, tako da jih boste opazili od daleč.

Goljufije v spletnih igralnicah | Spoznajte rdeče zastave

#1. Zahteva za vaše osebne podatke

Glede na raziskavo, opravljeno leta 2017, so spletne goljufije ljudem po vsem svetu ukradle 107 milijard dolarjev. Čeprav spletne igralnice predstavljajo majhen odstotek zneska, je še vedno vredno omeniti, da lahko lažne igralnice ukradejo vaše finančne podatke. Spletna mesta za igre na srečo od igralcev običajno zahtevajo, da zagotovijo nepotrebne osebne podatke.

Pogosto se podatki prodajajo na »črnem« trgu ali pa jih igralnice same uporabljajo za dvomljiva sredstva. Zato bodite previdni, ko spletna igralnica nenadoma blokira vaš račun in vas prosi, da potrdite svojo identiteto.

#2. Zamuda ali neizplačilo dobitkov

Druga rdeča zastava spletne igralnice so zamude pri plačilu ali neplačilo v celoti. Na žalost je lahko težko zaznati te igralnice, ker jih večina spoštuje izplačilo majhnih dobitkov. Toda ko igralec doseže velik rezultat, lahko spletna igralnica zavrne plačilo, navaja šibke razloge.

Dober primer je Andrew Green, ki mu je spletna igralnica v Združenem kraljestvu leta 2018 odvzela dobitek v višini 1,7 milijona funtov. Posredovanje višjega sodišča je bilo potrebno, da je igralec dobil svoj denar. Torej, na splošno raziščite, kako pogosto se igralnica izplača.

#3. Neznani ponudniki programske opreme

V zadnjih letih se je rodilo na stotine spletnih strani ponudniki programske opreme za igralnice zaradi velikega povpraševanja po igri. Toda med zakonitimi razvijalci programske opreme so dobavitelji, katerih igre so prirejene v korist prevaranih igralnic.

Običajno prirejene spletne igralniške igre omogočajo igralcem, da dobijo eno ali dve zmagi le, da na dolgi rok izčrpajo celoten denarni znesek. Toda preden začnete kriviti ponudnika programske opreme, vedite, da je premagati rob hiše skoraj nemogoče.

#4. Zelo nizek RTP ali sploh nič

To je nadaljevanje točke številka tri zgoraj. Spletne igralnice za prevare ne ponujajo le iger malo znanih razvijalcev, ampak ponujajo tudi igre z boleče nizkimi stopnjami RTP (Return to Player). Bodite previdni pri igralnicah, ki ponujajo stopnje RTP, nižje od 80%. Na primer, ko igrate spletne igralne avtomate, se ne zadovoljite z nič manj kot 90 %, razen če gre za jackpot. Prav tako dvakrat premislite, ko je RTP več kot 98%.

#5. Neodzivna služba za stranke

Stik z senčnimi igralnicami je običajno nemogoča misija. Običajno najboljše spletne igralnice ponujajo več načinov podpore strankam 24 ur na dan. To je lahko prek e-pošte, klepeta v živo ali telefonskega klica. Če želite učinkoviteje stopiti v stik s podporo, je najbolje, da se odločite za spletno igralnico s podporo za klepet v živo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Poskusite stopiti v stik z njimi in preverite, ali bodo profesionalno rešili vaše težave.

#6. Navdušujoče bonus promocije

Zaradi močne konkurence za igralce številne zakonite igralnice ponujajo bonuse tako novim kot obstoječim igralcem. Vendar premislite, ko je posel videti preveč privlačen. Prevarne igralnice običajno ponujajo okusne bonuse, le da od igralca prejemnika zahtevajo, da nakaže denar, preden prejme nagrado. Še huje, zahteve za stave so lahko nevzdržne. Skratka, prevarantske igralnice se skrivajo v svojih bonusnih shemah.

Zaključek

To je le nekaj prevar v spletnih igralnicah, na katere morate biti pozorni v letu 2021. Lahko pa zagotovite svojo spletno igralniško varnost z igranjem na licencirano in regulirano spletno mesto za igre na srečo. Prav tako lahko preverite, ali so igre, kot je eCOGRA, testirana na poštenost. In kar je najpomembneje, redno posodabljajte operacijski sistem namizja ali pametnega telefona, da boste lahko uživali v najnovejših varnostnih funkcijah. Igraj na varno!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice