Igralništvo v Ukrajini prepovedano že pol stoletja

Novice

2023-03-14

Benard Maumo

Ukrajina se kot narod v zadnjem času sooča s številnimi težavami. Toda nihče tega ni videl. Država, ki jo razdeja vojna, je napovedala nove ukrepe proti podjetjem z igrami na srečo in stavami, vrednimi več deset milijard v domači valuti, ukrajinski grivni. 

Igralništvo v Ukrajini prepovedano že pol stoletja

V zadnjih dogodkih je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski trdil, da je v teh podvigih sodelovalo okoli 280 podjetij, ki jih upravlja 120 posameznikov. Predsednik je dejal, da so posamezniki v tem težkem obdobju aktivno delovali na sabotiranju interesov države. Zelenski je še dodal, da so ti posamezniki ciljali na potrošniško porabo, da bi podprli različne operacije pod vodstvom Rusije v državi. 

V odgovor na ta grozodejstva je predsednik pripomnil, da se ta podjetja zdaj zapirajo. Predsednik je uporabil odlok št. 145/2023, sprejet 10. marca 2023. Odlok temelji na odločitvi ukrajinskega Sveta za nacionalno varnost in obrambo.

Ciljne skupine in podjetja

Kot je bilo pričakovano, je bila večina ljudi, na katere so se nanašale nove direktive, ruski državljani. Vendar politika vključuje tudi turške, ciprske, nizozemske, poljske in britanske državljane. Zanimivo je, da so na seznamu sankcioniranih podjetij tudi podjetja, ki so v preteklosti Ukrajino med vojno moralno in materialno podpirala z donacijami in zbiranjem denarja za humanitarno pomoč.

Verjetno so nekatera najbolj prepoznavna imena na seznamu Parimatch in Parimatch Foundation ter Parimatch United Investments Limited. Ta podjetja upravljajo nekatere od najboljše spletne igralnice in športne stavnice v Združenem kraljestvu in po svetu. Še več, 50 let sankcij je bilo naloženih spletnim mestom za igre na srečo, vključno s Sportbet, BetCity, Bet.ru, Sportloto in Matchbet. 

Treba je omeniti, da si je Ukrajina že pred temi sankcijami prizadevala svojim državljanom preprečiti uporabo z Rusijo povezanih podjetij ali plenilskih iger na srečo. Medtem več igralniških podjetij pomaga državi, ko se še naprej bori proti ruski invaziji.

Zadnje novice

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaja Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novice