Igralni avtomati: Velika zgodovina zabave

Novice

2020-04-22

Eddy Cheung

Igralni avtomati so nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih iger na srečo, tako v tradicionalnih kot v spletnih igralnicah. Zgodovina njihovega izuma in razvoja je fascinantna in vredna ogleda, zlasti za tiste, ki so resnično navdušeni nad tem vznemirljivim in privlačnim načinom, da preizkusijo srečo.

Igralni avtomati: Velika zgodovina zabave

To je zgodba, ki gre z roko v roki z ljubeznijo do iger na srečo ljudi, ki so si jih izmislili, in cilj je bil zabavati milijone hazarderjev po vsem svetu. Od prvih mehanskih modelov do najnovejših virtualnih spletnih igralnih avtomatov v živo so ti stroji skozi leta doživeli nenehne spremembe in izboljšave.

Prve reže

Sittman in Pitt sta že leta 1981 izdala stroj, ki je imel mehanizem, ki temelji na valjanju bobnov in poker kartah. Igralci bi vnesli kovanec in potegnili ročico za vrtenje. Če so karte pokazale zmagovalno točko, bi v baru prejeli nagrado, na primer brezplačno pijačo ali cigarete. 

August Fey, ki velja za očeta slotov, je izumil model, ki je uporabljal tri kolute in zamenjal karte s simboli. Najbolj znan je bil Liberty Bell; glavno nagrado so osvojili, ko so bili poravnani trije simboli "zvona". Fey nikoli ni vložil patenta za svoj izum, ki so ga v naslednjih letih mnogi kopirali.

Elektromehanski igralni avtomati

S pojavom elektromehanskih rež je prišlo do prave revolucije, saj je odprto dno omogočalo izplačilo kovancev. Ti stroji so se še vedno upravljali z vzvodom, ki so ga imeli radi hazarderji, a so bili popolnoma elektronsko nadzorovani. Ti modeli so začeli prihajati na sceno leta 1964 in so bili sprejeti z velikim uspehom v javnosti.

Nekaj let pozneje, leta 1976, je podjetje iz Las Vegasa, imenovano Fortune Coin, izumilo prve video avtomate za veselje in zabavo ljubiteljev igralnic. Rojstvo sodobnih video slotov sega v leto 1996, s slavnim Reel 'Em, strojem, ki ima v bistvu vse značilnosti sodobnih igralnih avtomatov.

Spletni igralni avtomati: Stalen uspeh v spletnih igrah

Nedvomno so s prihodom interneta in spletne igralnice postali zelo priljubljeni igralni avtomati in kmalu prevladovali na igralniških platformah ter presegli uspeh drugih tradicionalnih spletnih iger, kot sta poker in blackjack. Sloti so enostavni za igranje in zagotavljajo odlično zabavo za vsakega igralca, tudi tistega, ki šele začenja. 

Najnovejše tehnologije so še bolj izboljšale video reže z virtualno in razširjeno resničnostjo, spletnimi igrami v živo ter številnimi različnimi možnostmi in temami slotov, med katerimi lahko izbirate. Igre na srečo nenehno razvijajo nove in vedno bolj poglobljene igre. Reže so zdaj na voljo ne samo v računalniku, temveč tudi prek mobilnih platform.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice