Igre na srečo v Kanadi: spremembe so v zraku

Novice

2021-06-09

Eddy Cheung

Kanadsko združenje iger na srečo pravi, da igralci v Kanadi na tujih stavnih platformah stavijo več kot 14 milijard ameriških dolarjev letno.

Igre na srečo v Kanadi: spremembe so v zraku

Za boj proti temu in za preprečevanje nezakonitih iger na srečo obstaja predlog za spremembo državne zakonodaje o igrah na srečo z zakonodajo, imenovano "Zakon o varnih in urejenih športnih stavah" ali predlog zakona C-218.

Predlog zakona, ki ga je predstavil poslanec Kevin Waugh, je namenjen legalizaciji stav na posamezne dogodke v Kanadi.

Kanadski zakon o igrah na srečo

V kanadskih športnih stavah morajo igralci združiti dve ali več stav na en listek ali narediti pravilno napoved izida vsaj dveh iger, da se kvalificirajo za zmago.

Številni hazarderji v Kanadi, ki stavijo na en sam dogodek, zmotno mislijo, da skrbijo za kanadske spletne igralnice, in se zavedajo svoje napake, ko se zgodi kaj narobe. Pravzaprav Kanadsko združenje iger na srečo redno prejema prošnje kanadskih igralcev na srečo za pomoč pri reševanju težav ali sporov z nekanadskimi stavnimi mesti.

Predlog zakona C-218 bi spremenil kanadski kazenski zakonik, da bi igralcem omogočilo, da stavijo na izid ene same športne igre. Preprosto povedano, stava, ki položi eno samo stavo, mora izbrati samo ekipo, določiti znesek stave in nato to stavo postaviti. Namesto da bi morali uporabljati platformo za stave na morju, lahko stavijo svoje stave prek reguliranih spletnih in kopenskih igralnic v Kanadi.

Razširjena podpora

Predlog zakona C-218, ki ga je pregledal Stalni odbor za pravosodje in človekove pravice, uživa veliko podporo po vsej Kanadi.

Zlasti Nacionalna hokejska liga je pozvala k odobritvi zakona in priznava njegovo vlogo pri napredku kanadske igralniške scene. In ker so navijači navdušeni nad stavami na nogomet, košarko, bejzbol in druge športne dogodke, bo predlagani predlog zakona prinesel več možnosti za stave.

Igre na srečo v Ontariu

Pričakuje se, da bo provinca Ontario središče iger na srečo, če bo zakon C-218 sprejet. S 14,5 milijona prebivalcev je to ogromen trg z veliko potenciala. Prisotnost večjih igralniških operaterjev, vključno s PointsBets, DraftKings, theScore in drugimi, je tudi glavni dejavnik pri širitvi igralniške scene v Ontariju.

Kanadske spletne igralnice

Pravni status spletnih igralnic v Kanadi je nekoliko zapleten. V skladu s kazenskim zakonikom je nezakonito gostovanje spletne strani za igre na srečo v Kanadi. Kodeks tudi navaja, da lahko samo nacionalna vlada in province izvajajo kakršno koli vrsto iger na srečo. Vendar ima vsaka od desetih provinc države pooblastilo za legalizacijo določenih vrst digitalnih iger na srečo znotraj svojih meja.

Več provinc, vključno z Alberto, Britansko Kolumbijo, Ontariom in Quebecom, ima spletne igralnice, ki jih provinca upravlja sama ali v partnerstvu z zasebnimi podjetji. Zasebnim operaterjem spletnih igralnic ne izdajajo dovoljenj za igre na srečo.

Vendar pa ima Mohawk Council of Kahnawake, eno od kanadskih plemen prvih narodov, pooblastilo za izdajanje licenc spletnim igralnicam. Zaradi tega obstaja najmanj 250 spletnih igralnic, ki lahko zakonito sprejmejo igralce iz vse Kanade, tudi tiste, ki živijo v provincah, kjer so spletne igralnice prepovedane.

Še več, kar nekaj teh operacij ima žareče ocene spletnih igralnic. Tisti, ki iščejo najboljša spletna igralnica v Kanadi lahko izbirate med temi operacijami in uživate v odlični izkušnji iger na srečo, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da bi kršili zakon.

Zadnje novice

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate
2022-09-27

Najboljši vodnik po kvotah za ruleto za boljše rezultate

Novice