Novice

April 2, 2021

Industrija iger na srečo v Koloradu postavlja nov rekord športnih stav

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Leto 2020 je prisililo mnoga podjetja in posameznike, da spremenijo svoj način življenja. Toda kljub izzivom brez primere je ameriška industrija iger na srečo še naprej naraščala. Ena od držav, kjer so športne stave leta 2020 dosegle velik uspeh, je Colorado. Glede na januarsko finančno poročilo države so športni stava samo decembra porabili več kot 326,9 milijona dolarjev za igre na srečo, s čimer so dosegli povsem nov rekord športnih stav. Preberite, če želite izvedeti več o tej zgodbi o uspehu.

Industrija iger na srečo v Koloradu postavlja nov rekord športnih stav

Rekordne številke

Pokrajina športnih stav v Koloradu trenutno deluje izjemno dobro. Lokalni hazarderji so na začetku novega leta močno stavili. V zvezni državi Centennial State so stave v januarju samo za športne stave stavile 326,9 milijona dolarjev. To zlahka zasenči prejšnji rekord 284,6 milijona dolarjev. Pomembno si je zapomniti, da je bil januarski rekord 9. zaporedni porast.

A zgodba o uspehu se tu še ne konča, saj so športne stave domov prinesle ogromnih 23,14 milijona dolarjev prihodkov od športnih stav. V istem mesecu je država zbrala več kot 1,1 milijona dolarjev davkov, kar je več kot dvakrat več kot decembra.

Po pričakovanjih so mobilne in spletne stave prevladovale na igralniški sceni. Glede na januarsko finančno poročilo je bilo 97 % vseh stav oddanih prek mobilnih aplikacij za športne stave. Skratka, 319,35 milijona dolarjev je bilo iz spletnih iger na srečo, 7,54 milijona dolarjev pa iz maloprodajnih športnih stavnic.

Košarka je vodilna v panogi

V ameriški industriji iger na srečo je nogomet najbolj donosen trg. Vendar pa to ne velja za hitro rastoči prostor iger na srečo v Koloradu. To je zato, ker je Pro basket zbral več kot 88 milijonov dolarjev stav. NFL tesno sledi z več kot 75 milijoni dolarjev, medtem ko je College košarka na tretjem mestu z več kot 38,9 milijona dolarjev. Omeniti velja, da namizni tenis v Koloradu še naprej raste, saj se za stave porabi več kot 11 milijonov dolarjev.

Medtem osebno športne stave se kar lepo krepi kljub temu, da Covid-19 pustoši po državi. Zabeleženih 7,5 milijona dolarjev je bilo skoraj dvakrat več od decembra. Na splošno je to očitno spletne igralnice in športne stavnice so veliko požele od turbulence Covid-19.

Priprava na višje stavne limite

Pričakuje se, da bo cvetoča industrija športnih stav v Koloradu še dodatno rasla, zahvaljujoč spremembi 77. Volivci v Cripple Creeku, Black Hawku in Central Cityju so sprejeli ta zakon novembra 2020, da bi operaterjem omogočili, da povečajo ali odstranijo zgornjo mejo stav v 100 $ za svoje igre. .

Prav tako bodo od 1. maja 2021 stavna mesta v Koloradu igralcem ponujala izkušnjo v slogu Las Vegasa. Igralci bodo zdaj dostopali do širšega nabora iger, vključno z baccarat, keno, pai gow, poker in tako naprej. Na splošno bo več možnosti iger na srečo in višja meja stav le pognala industrijo stav v Koloradu na nove višine.

Še vedno se igra dohitevanje

Čeprav je industrija športnih stav v Koloradu že devet zaporednih mesecev doživela izjemno rast, država še vedno zaostaja za štirimi največjimi ameriškimi trgi iger na srečo. New Jersey še naprej prekaša druge države iger na srečo, saj je samo januarja prinesel več kot 958 milijonov dolarjev. Čeprav je številka nižja od podatkov, objavljenih decembra, je Garden State še vedno vodilna država v ZDA na športnih stavah. Nevada je na drugem mestu, Pennsylvania in Illinois pa zaokrožujeta najboljše štiri.

Prihodnost industrije iger na srečo v Koloradu

Potem ko so v zadnjih mesecih objavili nekaj impresivnih številk, je očitno, da bo Colorado postal prevladujoči igralec na ameriški sceni športnih stav. To je celo izboljšano, če so volivci sprejeli predlog spremembe 77, ki predlaga več različic iger na srečo in odpravlja zgornjo mejo stav v 100 $. Colorado je zagotovo pripravljen na uspeh pri stavah!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord
2024-03-23

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord

Novice