Novice

January 16, 2020

Japonska razmišlja o davčnem odtegljaju od dobičkov tujca

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Japonska vlada razmišlja o predlogu, ki bi pomenil odtegnitev davkov na dobitke nerezidentov ali tujcev v casino resortih. Zelo natančno preučuje davčne sisteme, vendar viri trdijo, da bi bile davčne preiskave težke, ko hazarderji zapustijo državo.

Japonska razmišlja o davčnem odtegljaju od dobičkov tujca

Države, kot sta ZDA in Južna Koreja, uporabljajo sistem, v katerem se davki zadržijo na dobitke. Če bo ta dogovor odobren na Japonskem, bodo tujci morali plačati davke na dobitke, tako kot država že velja za konjske dirke. Znesek bo odvisen od kupljenih žetonov in od tega, koliko je bilo osvojenih.

Druga pravila se upoštevajo

Zaradi teh novih predpisov japonska vlada razmišlja tudi o pravilih, ki bi od vseh operaterjev igralnic zahtevala, da vodijo in vzdržujejo evidenco o tem, koliko žetonov je kupljenih in rezultatov iger na srečo. Poleg tega se pripravljajo zakoni, ki bi igralcem preprečili, da bi se pretvarjali, da so bili žetoni, ki so jih osvojili, dejansko kupljeni.

To bi tudi pomagalo preprečiti nerezidenčnim zmagovalcem, da bi svoje zmagovalne žetone predali prijatelju v prostorih igralniškega letovišča, da bi pomagali skriti svoje dobitke. Medtem ko natančna stopnja davkov, ki jih je treba plačati, še ni objavljena, so že pripravljeni načrti za obdavčitev dobičkov kot "začasnih prihodkov"

Predlogi se bodo izvajali po aprilu 2021

Čeprav morajo te predloge dokončati vladajoče stranke, bodo začrtani v davčnih reformah 2020 in izvedeni po aprilu 2021.

Uradnik japonske vlade je dal izjavo, v kateri je dejal: "Če se za določen okvir ne odločimo vnaprej, bo to vplivalo na naložbene odločitve operaterjev."

Preden so zakonodajalci julija 2018 sprejeli zakon, ki je igralnicam omogočal delovanje v državi, so bile edine zakonite dejavnosti iger na srečo sestavljene iz športa, kot so kolesarjenje, konjske dirke in dirke z motornimi čolni.

Načrtovani so bili trije nova letovišča, ki bodo obratovala do sredine leta 2020. Vsaka bo vključevala hotel, prostore za igre na srečo in konferenčne sobe.

Japonska pričakuje, da bo postala tretji najbogatejši tržnik iger na srečo

Japonska bo postala tretji najbogatejši tržnik iger na svetu, za Nevado in Macaom. Steve Wynn je napovedal, da namerava zagnati največjo igralnico na svetu v državi, zanimanje za Japonsko pa so izrazili tudi drugi operaterji igralnic.

Chris Gordon, ki je vodja kampanje, je dejal, da si je vlada zastavila cilje povečati turizem na višjo raven v naslednjih 20 letih. Priznal je, da se s to odločitvijo strinjajo, in trdi, da je japonska družba pokazala zanimanje za igre na srečo, ki jih že imajo s konji, pačinko in motornimi čolni.

Japonska bo kmalu določila davčne predpise za tuje igralce na srečo

Japonska vlada je sporočila, da bo kmalu uvedla novo davčno zakonodajo, ki bo od tujcev zahtevala, da plačajo davke na dobitke, odvisno od porabljenega zneska.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord
2024-03-23

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord

Novice