Kaj pomeni Double Down pri igri Blackjack?

Novice

2022-08-15

Blackjack je klasična igra s kartami, ki je osnova večine kopenskih in spletnih igralnic. V tej namizni igri si igralci ciljajo na magično število 21, ne da bi pri tem izpadli. Blackjack je tudi ena od dveh spletnih igralniških iger, ki temeljijo na spretnostih, druga pa je poker. Posledično vas bodo hiša ali drugi igralci pogosto pobelili, če nimate veščin za igranje igre.

Kaj pomeni Double Down pri igri Blackjack?

Ena najuspešnejših strategij blackjacka je podvojitev. Ampak, kaj je dvojni dol pri blackjacku? Kdaj naj igralci uporabijo to strategijo? Danes odgovarjamo na ta vprašanja, zato se poglobimo takoj.

Kaj je Double Down pri Blackjacku?

Kot pove že ime, je podvojitev pri blackjacku vznemirljiva poteza, ki omogoča igralcem, da podvojijo svojo stavo ante med aktivnim handom. V zameno dobi zadevni igralec dodatno karto, nato pa mora stati. Čeprav je to lahko tvegano, če dobimo nizko karto, lahko poveča tudi skupno izplačilo. 

Zato naslednji razdelek obravnava, kdaj je pravi čas za podvojitev v blackjacku. Vse je v tem, da najdemo ravnotežje med tveganjem in varno igro. Torej, nadaljujte z branjem!

Kdaj podvojiti

Pri blackjacku lahko igralci podvojijo šele, ko dobijo dve karti. Če se to zgodi, morate izkoristiti tri priložnosti za podvojitev. Te priložnosti omogočajo igralcem, da ustvarijo boljšo kombinacijo od delivca, ne da bi propadli. (Izpad je, ko par kart preseže 21)

3 priložnosti za podvojitev pri igri Blackjack:

Situacija #1. Ko je vsota vaše kartice 11

Je vaš skupni seštevek enak 11? Potem je to nedvomno odlična priložnost za podvojitev. S skupno kombinacijo 11 so možnosti, da dobite dodatno karto, ki bo dosegla 21 ali kaj bližje temu, zelo visoke. Če ne zadenete Blackjacka, boste večinoma dobili 20, 19 ali 18 in s katerim koli od teh kombinacij boste igro verjetno zmagali. Torej, vse skupaj podvojite takoj, ko imate skupno kombinacijo 11. 

Situacija #2. Ko imate mehko 18, 17 ali 16

Mehka kombinacija je kombinacija kombinacij z asom in drugo karto na vrhu. Na primer, mehka kombinacija 17 ima lahko asa + 2 + 4. Z drugimi besedami, karte asov štejejo kot 1 ali 11. Mehke kombinacije so zelo koristne, saj lahko igralci ustrezno prilagodijo svoje kombinacije. 

Razmislite o podvojitvi, ko vaša kombinacija kaže mehko 16, 17 ali 18. Vendar ne hitite s podvojitvijo, razen če je delilčeva obrnjena karta nizka (2 do 6). Vedno si zapomnite, da je lahko as 1 ali 11, odvisno od razdelitve kart. 

Situacija #3. Ko je vsota vaše karte težka 10 ali 9

Trde kombinacije blackjacka so pravo nasprotje mehkih kombinacij. Tukaj imate skupno kombinacijo brez asa. Zato te roke niso tako prožne kot mehke roke, saj ne moreš izkoriščati določenih situacij. 

Toda če se znajdete s težkimi 9 ali 10, potem je to odlična priložnost za podvojitev. Vendar pa mora biti delilčeva obrnjena karta od 2 do 6. Stvar je v tem, da bo moral delivec zadeti, da doseže 17, tako da lahko izpade. 

Kdaj se izogniti podvajanju

Do tukaj bi morali biti nestrpni, da začnete podvajati v blackjacku. No, zadržite svoje konje, dokler se ne naučite opaziti nekaterih situacij, ki se jim morate izogniti. Obstaja nekaj situacij pri blackjacku, kjer igralci ne smejo podvojiti niti pod strelom pištole. Vključujejo:

Situacija #1. Ko ima krupje asa

Za igralce blackjacka je razburljivo imeti karto Ace. Ampak tako je za trgovca. Če krupje pokaže asa, je verjetnost, da bo s svojo naslednjo karto dosegel 21, zagotovo naklonjena. Zato se vzdržite vsakršne skušnjave, da bi se podvojili. 

Situacija #2. Ko pokažeš karkoli večjega od 11

Če je vaš skupni seštevek večji od 11, so vaše možnosti za propad velike. Na žalost večina igralcev ta trenutek spregleda zaradi razburljivosti igre. Namesto podvajanja s skupno kombinacijo več kot 11, udarite in molite, da krupje propade. Blackjack je, kot veste, poln presenečenj. 

Ali se lahko podvoji po udarcu ali delitvi?

Zadetek in delitev sta pogosti strategiji pri blackjacku. Zadeti pomeni vzeti dodatno karto, dokler ne dosežete ali presežete 21. Z drugimi besedami, zadenete lahko tolikokrat, kot želite. Po drugi strani pa lahko igralci razdelijo kombinacijo, če imata prvi dve karti enako nominalno vrednost. Toda ali lahko v teh scenarijih podvojite?

Običajno delivec ne bo dovolil igralcem, da se podvojijo po zadetku, saj bo to izjemno povečalo njihovo prednost pred hišo. Poleg tega večina igralnic ne dovoljuje podvojitve po razdelitvi.

Zaključek

Blackjack je igra, polna preobratov. Na srečo vam lahko strategija dvojnega znižanja da prednost pred delivcem. Samo obvladajte umetnost, kdaj ga uporabiti. A tudi pri tem vedite, da prednost hiše vedno zmaga. Torej, ne upajte preveč. Če šele začenjate svojo pot in poskušate razumeti, kako igrati, priporočamo nadaljnje branje, kot je npr pogoste napake pri igri blackjack oz kako se ujemati z delivcem v igri Blackjack.

Zadnje novice

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe
2023-09-21

Raziščite tropsko zatočišče v Habanero's Bikini Island Deluxe

Novice