Novice

July 6, 2022

Kako igralnice zaslužijo na pokru?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Poker je temelj v večini spletnih igralnic. To je igra, ki temelji na spretnostih, kjer se igralci soočajo z delivcem ali drugimi igralci namesto z rezultati, ki jih ustvari RNG. Ker pa se igra ne igra proti hiši, si igralnice izmislijo lastne načine, kako zaslužiti denar z igrami pokra. To postavlja vprašanje; kako igralnice služijo denar na pokru? To hitro branje ugotovi!

Kako igralnice zaslužijo na pokru?

Beseda je grablje!

Ste že slišali za besedo "grablje?" Ne, to ni vrtno orodje za zbiranje listov in papirjev na vašem dvorišču. Namesto tega je rake pri igrah na srečo del, ki gre v hišo vsakič, ko igralec zmaga stavo za pravi denar. V bistvu gre za stroške upravljanja mize. To jasno kaže, da hiša nima nobenega posla s tem, kdo zmaga v igrah pokra, saj je njihov prevzem že zagotovljen. 

Kot je bilo pričakovano, ima večina igralnic omejitev zneska rakea, ki ga lahko vzamejo iz pota. To je običajno med 2 % in 10 %. Ta znesek se uporablja za plačilo prodajalcu, vzdrževanje spletne strani itd. Torej se prepričajte, da veste, koliko boste plačali hišo prej igranje pokra na spletu ali v kopenski igralnici. 

Priljubljene vrste poker rake

Obstaja več načinov, na katere igralnice zbirajo svojo provizijo od igre. Spodaj so najpogostejše metode:

Grablje za lonec

Grablje za lonce je najbolj priljubljena vrsta zbiranja rake, kjer hiša vzame določen odstotek celotnega lonca. Vendar pa imajo lahko nekatere sobe s kartami za poker določeno količino rakea, ki ga je treba zbrati, ne glede na velikost poka. To je običajno v igrah z visokimi vložki, kjer je lahko od 2 % do 10 % veliko denarja. Poleg tega nekatere igralnice vzamejo svoj rake šele po tem, ko je razdeljen flop.

Časovne grablje

Časovni rake ali zbiranje časa je poker provizija, ki se zaračuna vsakih 30 minut ali eno uro po igri. Ta rake se lahko zbere od posameznega igralca (igralec rake) ali samega pota (time pot). Časovne grabe se običajno uporabljajo pri igrah s kartami z visokimi limiti, kjer se odstotek provizije morda zdi nepošten. 

Vkupnine za turnirje

Turnirji so pogosti v pokru in igralnih avtomatih. Igralci se pridružijo tekmovanju, da se z igranjem s žetoni potegujejo za glavno nagrado. Igralnica običajno nagradi najboljše tri igralce, ki zberejo največ točk, čeprav nekateri morda štejejo za najboljših 10. Na žalost za igralnico žetoni s kartami nimajo nobene denarne vrednosti.

Da bi preprečili izgube, ima večina turnirjev vstopnino, ki se plača pred začetkom igre. Na primer, tekmovanje v vrednosti 1000 $ ima lahko vstopnino 20 $. Ob predpostavki, da je turnir odprt za 60 igralcev in je rake za vsakega igralca 10%, bo igralnica po izplačilu najboljših igralcev imela prihodek od rake v višini 120 $. Vedno bodite pozorni na rake, če ste ljubitelj poker turnirjev. 

Mrtva kapljica

Dead drop je vrsta fiksnega rakea, ki se postavi na gumb delivca pred začetkom igre pokra. Skratka, delilec zbere rake, preden razdeli karte igralcem. Zanimivo je, da vsak igralec plača to provizijo, ko se gumb še naprej vrti na mizi. 

Zakaj igrati poker na spletu?

Obstaja 1001 razlog za igranje pokra v spletni igralnici. Eden od glavnih razlogov so stroški, povezani z delovanjem iger. Kot smo že omenili, imajo operaterji igralnic veliko stroškov za vodenje poker sob. Toda ti stroški se s spletnimi igrami znatno zmanjšajo, zato nizek odbitek rake na igralnih poteh. 

Vzemite ta primer; večina spletnih igralnic ne potrebuje treh ali štirih trgovcev in pit šefa za spremljanje iger. Namesto tega bo igralniška programska oprema opravila vse težke naloge na turnirju z več tisoč udeleženci. Zato bo igralnica še vedno zaslužila dovolj, ne da bi igralcem zaračunala previsoke provizije za rake. Seveda pa je pomemben promet igralcev. 

Omeniti velja tudi, da večina spletnih igralnic danes izvaja igre pokra v živo. V teh igrah igralci preprosto izberejo velikost žetona in začnejo igrati proti delivcu ali drugim igralcem v živo. Igralci lahko celo komunicirajo s funkcijo klepeta. Vendar bodite pozorni na svoj jezik, saj vas igralnice brez obotavljanja vržejo ven, če niste v temi ali uporabljate vulgaren jezik. 

Vse je poštena igra!

Če imate kolega ali prijatelja, ki je skeptičen glede spletnega pokra, bi moral ta članek razbliniti njihove skrbi. Poker se nekoliko razlikuje od drugih igralniških iger, kjer je igralnica odvisna od provizije hiše. Hiša se večinoma dobi od grabljic, ki jih plačate. Zato nimajo razloga za ponarejanje rezultata. 

Toda označite to; višji rake lahko vpliva na vaše igralne odločitve z znižanjem pričakovane vrednosti. Preprosto povedano, višji rake bo vaše celotno igranje zaostril in vam onemogočal možnost izkoriščanja nekaterih situacij. Bodi previden!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju
2024-04-18

Krmarjenje v porastu spletnih igralnic: vodnik po varnem in prijetnem igranju

Novice