Novice

November 7, 2019

Kako je svetovno prvenstvo v nogometu vplivalo na delnice iger na srečo v Macau

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igralnice v Macau so v drugi polovici leta 2018 doživele dramatičen padec. Delnice šestih najboljših hiš so zabeležile znaten padec vrednosti, kar je povzročilo nemir med vlagatelji. Preiskave so pokazale, da so se prihodki od VIP igralcev zmanjšali zaradi manjšega števila obiskovalcev.

Kako je svetovno prvenstvo v nogometu vplivalo na delnice iger na srečo v Macau

Macau je svetovna prestolnica iger na srečo in igralnice, ki tam delujejo, so v preteklosti prinašale boljše donose kot drugod. Vendar so prihodki od VIP igralcev, najbolj donosnih strank, začeli padati sredi lanskega leta. To je povzročilo močan padec vrednotenja delnic velikih igralnic zaradi zmanjšanih možnosti za rast prihodkov od VIP iger.

Kako delujejo igralnice

Večina igralnic v Macau ima poslovni model, ki temelji na privabljanju VIP igralcev s celine. Te stranke imenujejo kiti, igrajo Baccarat. Dejansko je VIP Baccarat tako donosen, da prispeva več kot 56 % prihodkov od iger na srečo. Uspešnost VIP baccarat stav neposredno vpliva na vrednotenje igralnic Macau na delniških trgih po vsem svetu. Bralci se lahko sprašujejo, kako VIP osebe vplivajo na donose igre, katere izid ni odvisen od spretnosti. Izkazalo se je, da je večina med njimi nogometnih navijačev. Med svetovnim prvenstvom, ki je potekalo v Rusiji, so kiti prenehali igrati, raje so gledali najboljše nogometaše na svetu v akciji.

Zakaj je Baccarat priljubljen

Igralnice zlagajo stavne kvote v svojo korist tako, da vedno zaslužijo več kot igralci. Ta dinamika, sicer znana kot 'house edge', je tisto, zaradi česar so igralniška podjetja vredna milijarde dolarjev. Kot je, je malo verjetno, da bodo igralci zmagali v hiši z veliko prednostjo.

Baccarat je podobna ruleti, ker ne zahteva veliko spretnosti in izbire ne vplivajo na izid igralca. Zaradi njegove preprostosti je priljubljena za mnoge igralce, saj vse, kar naredijo, je stavo. Druga zanimivost je, da ima boljše kvote kot druge igre na srečo.

Posel kot običajno

Položaj Macaa kot svetovne prestolnice iger na srečo ostaja dober zaradi velikega toka strank iz celinske Kitajske. Če kaj, število obiskovalcev raste, medtem ko se njihov razpoložljivi dohodek povečuje, saj se kitajsko gospodarstvo še naprej širi. Zadnji podatki kažejo, da stranke zapravljajo več kot v preteklosti.

Padec uspešnosti delnic v obdobju od junija do julija 2018 je povzročil vznemirjenje med vlagatelji, vendar je bil to le odstopanje, saj so vsi temelji fantastični. Vendar pa je preveliko zanašanje na VIP osebe povzročilo zaskrbljenost glede trajnosti njihovega poslovnega modela. Medtem so se VIP osebe vrnile, da bi igrale svojo najljubšo igro, delnice pa so se dvignile.

Delnice igralnic v Macau so padle med svetovnim nogometnim prvenstvom

Prihodki od VIP igralcev v igralnicah Macau so se proti koncu leta 2018 zmanjšali zaradi zmanjšanja števila strank, ko so stranke prešle na svetovno prvenstvo v nogometu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

**Podajte se na čarobno arabsko pustolovščino z igralnim avtomatom Wizard Games "Lucky Lamp"**
2024-03-16

**Podajte se na čarobno arabsko pustolovščino z igralnim avtomatom Wizard Games "Lucky Lamp"**

Novice