Novice

October 18, 2022

Kako spletne igralnice služijo denar: Spoznajte skrivnosti!

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Ste se kdaj vprašali, zakaj igralnice nikoli ne propadejo, tudi če igralci osvojijo milijone v enem tednu? Povej takole; igralnice imajo zajamčen dobiček, ne glede na to, ali igralci zmagajo ali izgubijo. Toda povprečnemu hazarderju ni jasno, kako igralnice uspejo ostati na površju, ko podjetja povsod propadajo. Ta članek torej razkriva skrivnosti, kako igralnice služijo denar. Ne skrbite; ne nameščajo igralcev!

Kako spletne igralnice služijo denar: Spoznajte skrivnosti!

Kako deluje hišni rob

Obstaja običajen rek, da "hiša vedno zmaga." V tem je nekaj resnice, saj vsaka igralniška igra, ki jo igrate, daje spletni igralnici dolgoročno matematično prednost. Običajno se ta prednost giblje med 1 % in 5 %, čeprav je lahko le 0,50 % v igrah, kot je blackjack, in celo 12 % v igrah z jackpotom na avtomatih. Torej, nižji kot višji je rob hiše, večja bo hiša na dolgi rok. 

Tukaj je praktičen primer kako prednost hiše daje prednost igralnici. Ob predpostavki, da želite igrati na igralnem avtomatu s 97-odstotno donosnostjo igralca. To pomeni, da lahko igralci osvojijo največ 97 kreditov od 100. Z uporabo te logike lahko preprosto izračunate prednost hiše tako, da od 100 % odštejete RTP. 

Zdaj, ko veste, da ima igra 3 % prednost hiše, nadaljujte z izračunom povprečnega zneska, ki ga boste izgubili na uro. Na primer, naredite 300 vrtljajev na uro, pri čemer vas vsak vrtljaj stane 2 USD. V tem primeru gledate na pričakovano urno izgubo 18 $, ob predpostavki, da boste osvojili vse svoje vrtljaje, kar je malo verjetno. Vidite lahko, da višja kot je prednost hiše, več igralnica požanje od igralcev. Torej, igrajte igre z največ 4% prednostjo hiše. 

Brezplačna kosila niso brezplačna

Večina igralcev bi naredila vse  pridružite se igralnici z največjimi promocijami dobrodošlice in pogosti programi zvestobe. Ne zamerite jim, saj je ideja o igranju z brezplačnim denarjem lahko neustavljiva. Naredite minimalni depozit in zahtevajte bonus denar, ki lahko vključuje tudi brezplačne vrtljaje. Včasih vam za prejem bonusa dobrodošlice sploh ni treba položiti ničesar. 

Toda bonusi sami po sebi niso brezplačni izdelki. Ti paketi imajo pogosto priložene nize, predvsem zahteve glede stav. Igralnica bo pogosto določila, da morate igrati določeno število krat s pravim denarjem, preden izplačate bonus. Pogoji lahko na primer določajo, da igrate 30-krat z določenim minimalnim/največjim zneskom, preden izplačate.

Stvar je v tem, da bonusi zagotavljajo, da igrate dlje, medtem ko je rob hiše zaseden v ozadju. Če imajo igre, ki jih igrate, neugodne hišne prednosti, to pomeni, da boste izgubili več kot vi  zmagajte z bonusom v spletni igralnici. To je razlog, zakaj nekateri igralci sploh ne zahtevajo bonusov. Če pa ga morate zahtevati, se prepričajte, da so zahteve za stave dosegljive. 

Turnirji so denarna krava za igralnico

Izkušeni igralci v igralnicah vedo, da operaterji ne zapravljajo, da povabijo igralce na turnirje. Nov turnir se začne takoj, obstoječi pa se zaključi. Še bolje, vodijo lahko dnevne, tedenske, mesečne ali vikend turnirje. Najpogostejše turnirske igre so igralni avtomati in video poker, kjer lahko najboljši trije ali deset najboljših igralcev osvojijo nagrado. 

Upoštevajte, da turnirji uporabljajo popolnoma drugačen format kot tradicionalne igralniške igre. Čeprav žetoni nimajo nobene denarne vrednosti, bo igralnica uvedla turnirski buy-in. To je znesek, ki ga igralci plačajo za pridružitev turnirju v pokru ali igralnem avtomatu. Na poker turnirjih obstaja tudi možnost "rebuyja", ki v bistvu pomeni nakup več igralnega časa. Ta denar gre v žepe igralnice. 

Poglej to; igralnica lahko organizira poker turnir v vrednosti 100 $ s prijavnino 130 $. Dodatnih 30 $ je rake ali skrbniška provizija in ne prispeva k skupnemu dobitku. Denar se porabi za kritje organizacijskih stroškov. Zato vedno igrajte turnirje z nižjimi rake. Poleg tega, če na turnirju sodeluje 100 igralcev in je buy-in 130 $, mora biti nagradni sklad vsaj 10.000 $. Ne zadovoljite se z manj!

Ne pozabite na provizije

Provizija je še en hudič, s katerim mora živeti večina igralcev. To je običajno denar, ki se zaračuna za dobitke, ki jih ustvarite pri določeni stavi. Stava Roulette's Banker je dober primer, ko morajo igralci plačati 5 % provizije za vsak dobitek, ki ga dosežejo. To je verjetno zato, ker ima ta stava nižjo prednost hiše kot stava igralca. 

Druga igra, pri kateri se boste morali ločiti od 5 % svojega dobitka, je Pai Gow Poker. V tej igri ima spletna igralnica teoretično prednost 2,8 %, ki se poveča za približno 1,3 % s 5 % provizije hiši. 

Na žalost lahko le malo storite, da preskočite plačilo provizije. Če niste pohlepen tip, igrajte stavo Banker in uživajte v več zmagah kot na poziciji igralca. Po drugi strani pa igrajte igre Pai Gow Poker brez provizije, kot sta EZ Pai Gow in 6-Card Fortune. Vendar bodite previdni, saj je lahko rob hiše višji. 

Vse je v matematiki!

Brez dobička večina igralnic ne bi ponujala bonusov in drugih promocij, v katerih uživajo igralci. Doslej bi ga razpisali dan po tem, ko bi igralcem izplačali njihove jackpot dobitke. Verjeli ali ne, zaradi teh dobičkov igralnice igrajo pošteno, saj so ob koncu dneva zagotovljene, da bodo prejele denar. 

Vendar kot igralec ne olajšajte igralnici, da osvoji vaš denar. Previdno izberite igre z najprijaznejšimi igralnimi prednostmi, rake, omejitvami stav in, če je mogoče, igrajte stave brez provizije. Ne pozabite, da je celo 0,10 % prednost hiše prednost za hišo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord
2024-03-23

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord

Novice