Novice

September 11, 2019

Kitajska si prizadeva za prepoved spletnih iger na srečo na Filipinih

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kitajska vlada je prek tiskovnega predstavnika svojega zunanjega ministrstva uradno zaprosila Filipine za prepoved spletne igre na srečo. Igre na srečo so na Kitajskem nezakonite in ta korak je del nenehnega prizadevanja za omejitev dostopnosti storitev spletnih iger na srečo kitajskim državljanom.

Kitajska si prizadeva za prepoved spletnih iger na srečo na Filipinih

Kitajska in Filipini sta zelo tesno povezani z močnimi diplomatskimi in gospodarskimi vezi, ki jih kitajska vlada uporablja za zagotavljanje skladnosti. Filipini so že začasno ustavili postopek odobritve novih licenc za igre na srečo na morju, vendar v državi zakonito deluje 58 licenciranih tujih ponudnikov iger na srečo.

Proxy stave in licence POGO

Zahtevo Pekinga je spodbudila priljubljenost proxy stav in izdaja licenc POGO (Filipini Offshore Gaming Operator). Proxy stave omogočajo nekomu, da igra v igralnici tako, da na daljavo daje navodila najetemu agentu. S tem so kitajski državljani zaobšli prepoved iger na srečo z uporabo telefonov in spletnih storitev pretakanja.

Licence POGO dovoljujejo storitve spletnih iger na srečo, registrirane na Filipinih, da omogočajo mednarodne igralce. Čeprav niso namenjeni izključno kitajskim igralcem, je njihova razpoložljivost Kitajski otežila uveljavitev prepovedi iger na srečo. Številni operaterji ponujajo lastno pretakanje v igralnicah, da ponujajo proxy stave, zaradi česar postajajo vse bolj priljubljeni na celinski Kitajski.

Gospodarske prednosti spletnih iger na srečo na Filipinih

Pomembno je priznati vlogo Kitajske pri spodbujanju rasti filipinske industrije spletnih iger na srečo. Kitajska vlada je v Macau uničila stave na proxy s prepovedjo mobilnih telefonov in spletnega pretakanja iz igralniških miz. Zaradi tega so se operaterji preselili v druge države v jugovzhodni Aziji.

V šestih mesecih med januarjem in junijem 2019 so Filipini od ponudnikov spletnih iger na srečo z licencami POGO zbrali 51,5 milijona dolarjev davčnih prihodkov. To je predstavljalo 7 % dohodka, ki ga je zaslužil državni regulator iger na srečo. Poleg davčnih prihodkov je industrija ustvarila tudi na stotine zaposlitvenih priložnosti.

Prepoved spletnih iger na srečo v Kambodži

Kitajska je želela poudariti in pohvaliti odločitev Kambodže, da učinkovito prepove spletne igre na srečo. Kambodža je sporočila, da ne samo, da ne bo prenehala izdajati novih licenc za spletne igre na srečo, ampak tudi sedanje licence po izteku ne bodo podaljšane. Kitajska izjava je poudarila, da bi to moralo voditi k tesnejšemu sodelovanju med Pekingom in Kambodžo.

Filipini bodo morali pri obravnavi zahteve Kitajske pretehtati prednosti "okrepitve" svojih odnosov s Pekingom glede na trenutne davčne prihodke od spletnih iger na srečo. To bo verjetno odvisno od tega, kako se bo Kitajska odločila nagraditi odločitev Kambodže za skladnost. Filipini so pokazali pripravljenost za skladnost s tem, da so začasno ustavili izdajanje novih licenc POGO.

Kitajska si prizadeva za prepoved spletnih iger na srečo na Filipinih

Vsi igralci morajo vedeti o kitajski peticiji, naj Filipini prepovejo svojo industrijo spletnih iger na srečo, ter njene gospodarske in geopolitične učinke.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord
2024-03-23

Marčevska norost dosegla nov vrhunec: turnirski izziv ESPN podira rekord

Novice