Najbogatejši igralci pokra na svetu 2022

Novice

2022-07-24

Eddy Cheung

Spletni poker je ena tistih iger, ki pritegnejo najboljše igralce v igralnici. To je igra, ki temelji na spretnostih, pri kateri igralci nasprotujejo drug drugemu namesto proti hiši. Poker turnirji ponujajo tudi nagrade v višini sto tisoč dolarjev. Skratka, igra je magnet za izkušene in bogate igralce igralnic. 

Najbogatejši igralci pokra na svetu 2022

Torej, kdo so nekateri od teh bogatih igralcev, ki se preživljajo z igranjem pokra? Da bi potešili vašo radovednost, je tukaj seznam najbogatejših igralcev pokra v letu 2022 in njihovo neto premoženje. Vedno pa si zapomnite, da si ti igralci niso nujno zaslužili z igranjem pokra. Igrajo za zabavo. 

Dan Bilzerian - 200 milijonov dolarjev

Dan Bilzerian je ameriški igralec, tvegani kapitalist in seveda igralec pokra. Človek ima ogromno sledilcev na družbenih omrežjih s 30 milijoni sledilcev na Instagramu. Danova profesionalna poker kariera se je začela leta 2009, ko je bil star komaj 29 let. Sodeloval je na glavnem dogodku World Series of Poker 2009 in končal na 108. mestu z nagrado več kot 36.000 $. Toda Dan je na enem dogodku osvojil tudi več kot 12 milijonov dolarjev. Po tej zmagi je takoj najel letalo za proslavo v Mehiki. 

Phil Ivey - 100 milijonov dolarjev

Phil Ivey z vzdevkom "Tiger Woods of Poker" je priznani ameriški profesionalni igralec pokra s 100 milijoni dolarjev neto vrednosti. Je osemkratni zmagovalec tekmovanja World Series of Poker. Ta brezbrižni igralec pokra je zmagal tudi na prestižni turneji World Poker Tour. Do danes je Phil s turnirji v pokru v živo zaslužil več kot 19,5 milijona dolarjev. Prav tako je končal na sedmem mestu in osvojil 12.538 $ na European Poker Masters. 

Sammy Farha - 100 milijonov dolarjev

Sammy Farha je libanonski profesionalni igralec pokra s 100 $ neto vrednosti. Farha, rojen leta 1959, je leta 1990 pustil službo, da bi si ustvaril kariero v profesionalnem pokru. Večkrat je sodeloval na World Series of Poker in leta 2003 osvojil 1,3 milijona $, potem ko je bil drugi. Ima tudi tri Omaha zapestnice. Leta 2010 je Farhin zaslužek na turnirjih v pokru v živo znašal več kot 3 milijone dolarjev. Zaradi svoje poker sposobnosti ima več vzdevkov, vključno z gospodom Cool. 

Chris Ferguson - 80 milijonov dolarjev

Chris Ferguson, rojen leta 1963, je ameriški filmski producent in profesionalni igralec pokra. Trenutno se Ferguson ponaša s petimi zapestnicami WSOP in več kot 60 denarnimi uvrstitvami. Pravzaprav je edini igralec pokra, ki je zmagal na treh turnirjih WSOP. Toda njegova kariera je bila polna polemik. Tilt Poker, spletno poker podjetje, kjer je bil direktor, je bil obtožen goljufivega jemanja denarja od igralcev. Ministrstvo za pravosodje ZDA je trdilo, da je to podjetje bolj Ponzijeva shema. 

Doyle Brunson - 75 milijonov dolarjev

Doyle Brunson na splošno velja za ameriškega 'botra' pokra. G. Doyle, trenutno upokojen, ima več kot 50 let izkušenj z igranjem pokra. Kot rezultat tega je član Poker Hall of Fame. Kljub temu je 88-letnik zmagovalec 10 turnirjev WSOP in dvakratni prvak glavnega turnirja WSOP. To še ni vse. Brunson je prvi igralec pokra, ki je dobil 1 milijon dolarjev od tekmovanja v živo. Upokojil se je poleti 2018, potem ko je na WSOP 2018 zasedel šesto mesto in zaslužil 46.963 $. 

Daniel Negreanu – 60 milijonov dolarjev

Daniel Negreanu, rojen leta 1974, je znan kanadski igralec, pisatelj in profesionalni igralec pokra. Daniel je svojo ljubezen do iger na srečo odkril, ko je bil le najstnik. Včasih je hodil po biljardnicah, kjer je stavil na šport in igral poker. Leta 1997 je bil razglašen za najboljšega vsestranskega igralca pokra na svetovnem poker finalu, saj je osvojil 55.064 $. Leto kasneje je odigral svoj prvi dogodek WSOP in osvojil 164.460 $ v konkurenčnem 2.000 $ limit Hold'emu. Negreanu ima šest zapestnic WSOP in dva naslova prvaka World Poker Tour. 

Bryn Kennedy - 56 milijonov dolarjev

Bryn Kennedy je eden najbolj odlikovanih profesionalnih igralcev pokra. Ta igralec je imel septembra lani neto vrednost 56 milijonov dolarjev. Je eden tistih redkih igralcev, ki so več svojega bogastva pridobili z igranjem pokra. Kot mladenič je imel strast do igranja pokra in je pri 21 letih sodeloval na prvenstvu East Coast Poker Championships. Julija 2014 je prejel svojo prvo zapestnico WSOP in pri tem osvojil 153.000 $. Leta 2016 je igral z Joejem McKeehenom, zmagovalcem glavnega turnirja 2015. Kennedy je premagal prvaka in zaslužil več kot 1,6 milijona dolarjev. 

Erik Seidel - 41,9 milijona dolarjev

Erik Seidel, rojen leta 1959 v New Yorku, je profesionalni igralec pokra z neto vrednostjo okoli 41,9 milijona dolarjev. Zanimivo je, da je opustil šolanje, da bi si ustvaril kariero v backgammonu in pokru z nizkimi limiti. Trenutno je Erik osvojil devet zapestnic WSOP in eno samo prvenstvo World Poker Tour. Poleg tega je bil leta 2010 sprejet v prestižno Poker Hall of Fame. 

Druga znana imena

  • Jennifer Tilly - 30 milijonov dolarjev
  • Phil Hellmuth - 26 milijonov dolarjev
  • Dan Smith - 36,7 milijona dolarjev
  • David Peters - 33,7 milijona dolarjev
  • Jason Koon - 31,7 milijona dolarjev
  • Antonio Esfandiari - 25 milijonov dolarjev
  • Tom Dwan - 10 milijonov dolarjev

Zadnje novice

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?
2022-07-30

Strategija za ruleto: Katera je najboljša strategija za ruleto?

Novice